In Darkness starter faktisk godt, men slutter virkelig skidt. Der kommer et væld af plot twists, der ganske enkelt bliver mere og mere utroværdige!

In Darkness er ikke en film, jeg havde de store forventninger til. Jo, bevares, noget god underholdning havde jeg da forventet. Jeg blev alligevel glædeligt overrasket, da filmen faktisk starter ret stærkt. Der er en fed stil rent visuelt, og musik bruges også ret intenst, men stadig fornuftigt, så det ikke kammer over.

Det gør historien til gengæld. Kammer over, altså. Og det bliver virkelig skidt, før filmen endelig er færdig med sine twists.

Ed Skrein og Joely Richardson er bedst til at spille deres roller lidt over-the-top. Dette passer bedst til den måde, historien er skruet sammen på. Det er der bare ikke mange andre, der har forstået…

Du gætter helt sikkert en del

Der er ingen tvivl om, at de fleste personer vil gætte en del af de mange plot twists undervejs. Hvis du er vant til at se (eller læse) krimier, thrillere og gyserfilm, så er der en del af de lidt stereotype twists i In Darkness.

Hen mod slutningen går der dog ren Columbo i den. Vi nærmer os endda Hun så et mord i forhold til de mærkværdige forviklinger.

Indledningsvis er det dog ret cool, at kriminalbetjenten er lidt som gode gamle Columbo. Han stiller konsekvent ret simple spørgsmål, men fletter så lige noget friskt ind, der skal chokerer den, han afhører.

Du kan dog godt forberede dig på, at selvom der er twist på twist, så slutter filmen endegyldigt med et twist, som mange filmfans vil have lugtet langt væk. Selvom du har gættet det, så vil du også sidde og tænke “Men det passer jo ikke med den og den scene”. Og dét vil du have helt ret i. Men sådan er plottet altså bare skruet åndsvagt sammen.

In Darkness (2018) thriller

Når skuespillere skriver egne roller

Der er ingen tvivl om, at dette er Natalie Dormers film. Ikke kun spiller hun hovedrollen, hun har også været med til at skrive manuskriptet. Lige dén del er ikke ligefrem vellykket.

Det er nemlig uhyggeligt tydeligt, at det er en skuespiller, der her har fået muligheden for at skrive sin egen rolle. Dermed er der teatralske udviklinger, replikker og nærmest monologer, der bare ikke bidrager positivt. I hvert fald ikke i denne type film. Der går mere sæbeopera i dramaet end spænding.

Det har nok heller ikke hjulpet, at instruktøren og Natalie Dormer har dannet par i mange år. De kan tydeligvis ikke se hinandens fejl.

Og dette kommer altså fra en, der ofte nyder at se Natalie Dormer på skærmen. Med andre ord er jeg faktisk positivt stemt, når jeg ser hendes navn på rollelisten. Jeg synes, hun var skøn i Game of Thrones og The Hunger Games: Mockingjay. Til gengæld var The Forest heller ikke ligefrem noget vidunder. Men det kan hun ikke klandres for, da hun faktisk var virkelig god i den.

In Darkness (2017)

Fra skøn til decideret grotesk

I In Darkness går Natalie Dormers karakter fra at være sej og med ben i næsen, til at blive en kvinde, der ikke formår at tage handling, når det gælder.

Jamen, øv altså, jeg blev ganske enkelt helt bitter af at se de sidste 15-20 minutter af denne film!

Nå ja, og så skal vi også have en obligatorisk “shower scene”, hvor vi starter med at skulle beglo hendes bryster, selvom formålet egentlig er et ganske andet. Og yes, der er (naturligvis!) også en obligatorisk sexscene, der ikke giver nogen mening overhovedet.

Jeg er udmærket klar over, at de to ovennævnte scener sikkert er nok til at tiltrække seere. Og de er såmænd også fint filmet. Men for satan, hvor var de ligegyldige for filmens historie!

In Darkness er en film, der så gerne være klog, men bare ender ud med at blive virkelig dum. Desværre, for den første halve times tid er til et solidt 4-tal. Men så begynder de “spændende” plot twists bare at tære på seerens tålmodighed.

FAKTA

DVD-premiere: 19. juli 2018
VOD-premiere: 16. juli 2018
Genre: Thriller
Instruktør: Anthony Byrne
Medvirkende: Natalie Dormer, Emily Ratajkowski, Joely Richardson, Ed Skrein

Resumé
Efter den blinde pianist Sofia hører en kamp, som resulterer i naboen Veroniques død, møder hun Veroniques far, Zoran Radic, en serbisk forretningsmand og påstået krigsforbryder. Sofia, der er blind over for sandheden og risikerer sit liv i jagten på svar, bliver kastet ind i en lyssky underverden, men hemmeligheder fra fortiden afslører hendes dagsorden.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.