Kidnap viser, hvordan man kan kombinerer drama og horror på effektiv vis i en solid thriller.

Egentlig har Kidnap en meget simpel historie, men med Halle Berry i førersædet (bogstavlig talt), så fungerer det altså. Hendes søn bliver kidnappet (deraf titlen “Kidnap”) meget pludseligt.

Faktisk ser hun ham blive taget og følger derfor efter bilen. Først til fods, fordi hun naturligvis håber på, at de vil droppe deres plan, når nu hun skriger og gør andre opmærksomme på situationen. Men det lader til, at kidnapperne har en plan, og den holder de sig til.

I det øjeblik, hvor hendes søn bliver taget, sætter man pris på, at moderen spilles af en solid skuespiller. De fleste vil dog nok kunne forholde sig til det chok og den afmagt, der kommer af at se ens barn blive trukket ind i en fremmed bil.

Kidnap – Halle Berry

Lidt skidt, men mest kanel

Moderen (Halle Berry) gør det eneste, hun kan, og sætter efter kidnapperne. Hun tager en masse gode og solide beslutninger, men desværre også et par mærkværdige.

Jeg er med på, at de “dårlige” beslutninger er med til at holde historien i gang. Derfor kan de også til dels accepteres. Problemet er bare, at vi fra starten ser en møgsej kvinde, der hurtigt agerer.

Når hun så “fryser” i væsentlige øjeblikke, virker det utroværdigt. Eller i hvert fald mere som et plot-virkemiddel end noget, der passer til den karakter, de hidtil har præsenteret os for.

Der er vist ikke mange, der kan være i tvivl om, hvordan Kidnap ender. Men selve slutningen har alligevel meget mere “guf”, end man lige skulle tro. I særdeleshed for gyserfans. Der går nemlig ret meget solid horror i den sidste fjerdedel. Det er skønt!

Kidnap (2017) Halle Berry

En af de bedste kidnapnings-film

Filmen er instrueret af Luis Prieto, der har lavet en del film og bl.a. en engelsksproget genindspilning af Nicolas Winding-Refn filmen Pusher. Den foregik i London, hed (sjovt nok) også Pusher og udkom i 2012. De seneste år har Luis Prieto dog også arbejdet meget med tv og bl.a. instrueret et par afsnit af zombie-serien Z Nation.

Manuskriptet er skrevet af Knate Lee, der efterfølgende har været med til at skrive X-Men: The New Mutants. Det er den kommende X-Men franchisefilm, der er lavet som en decideret gyser. Det tyder på alle måder godt. Både for filmen og Knate Lees fortsatte karriere.

Kidnap er ikke noget Oscar mesterværk, men det er en solid thriller, der bruger gyser-elementer på meget effektiv vis. Det er også en af de bedste film om kidnapning, jeg har set i lang tid. Især fordi den ikke bare slutter fint og enkelt, men derimod viser mere om kidnapperne også. Kidnapperne spilles også virkelig godt, og når skurken virker, bliver filmen bare bedre.

Kidnap kan derfor klart anbefales til en aften i hjemmebiografen.

FAKTA

VOD-premiere: 13-11-2017
Genre: Thriller, Action
Instruktør: Luis Prieto
Medvirkende: Halle Berry, Robert Walker Branchaud, Dana Gourrier m.fl.

Plot: En kvinde får kidnappet sin søn lige foran sig – men hun giver sig ikke så let. Hun forfølger ham, stærkt besluttet på at få sin søn tilbage igen!

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg