3 klassiske kultfilm du bare må se

Sponsoreret indlæg. Er du også ved at nå igennem rækken af nye spillefilm og serier i gyser og thrillergenren? Så har vi fundet tre klassikere frem fra filmhylden, som vi bestemt vil anbefale dig at bruge nogle af dine aftentimer i sofaen på. 

The Card Player er en gyserfilm fra 2004. Handlingen udspiller sig i Rom, hvor en række kvinder er blevet kidnappet af en seriemorder, der går under navnet ’The Card Player’. Seriemorderen har installeret et webkamera hos det lokale politiet og som i enhver anden gyserleg, tvinger han politiet til at spille en omgang internet-poker. Men spillet er absolut ikke normalt – det handler nemlig om de kidnappede kvinders liv og død. Reglerne er simple: hvis politiet ikke vinder spillet, vil seriemorderen torturere og myrde de kidnappede kvinder for åben skærm. En engelsk politimand, ved navn John Brennan, danner fælles front med den italienske detektiv Anna Mari. Sammen er de i et kapløb med tiden, og da politichefens datter bliver kidnappet af ’The Card Player’ må duoen sætte turbo på. 

Poker Night er en anden virkelig uhyggelig, men spændende film. Den er fra 2014. Filmen udspiller sig i et detektivmiljø. Stan Jeter er ny detektiv i byen, og han bliver inviteret til pokeraften hos en flok tidligere politifolk og detektiver. Her deler alle historier om de gamle mordsager, de har været tilknyttet. Stan får på denne måde en masse detaljer om forskellige uopklarede sager. Under mystiske omstændigheder bliver Stan fængslet sammen med den nuværende politibetjents datter, Amy. Men hvordan slipper de ud igen? Det viser sig, at de gamle mordhistorier fra pokeraftenerne skal hjælpe ham selv og Amy tilbage til friheden.

Rounders er en anden klassiker tilbage fra 1998. Hvis du ikke kender denne film, så er den bestemt værd at bruge tid på. Det er dog ikke en gyserfilm, men derimod en dramafilm med store hovedrolleindehavere som Matt Damon og Edward Norton. I filmen spiller Matt Damon og Edward Norton to gamle venner, der spiller poker sammen. Men Worm, spillet af Edward Norton, havner i denne forbindelse i fængsel. Matt Damon, der spiller Mike i filmen, centraliserer efterfølgende sit liv om at være studerende og kæreste til drømmepigen, men da Worm løslades, begynder det gamle makkerskab pludselig at påvirke Mikes liv. Worm har en kæmpe gæld, han skal betale af på kun fem dage, hvis han vel at mærke ønsker at overleve. Mike tilbyder naturligvis at hjælpe sin gamle kammerat, så makkerparret spiller på livet løs for at vinde penge til Worms gæld. Men Worm falder i fælden og snyder bevidst i et spil. Det får flere konsekvenser og sætter venskabet på prøve. Rounders er, siden den blev udgivet i 1998, gået hen og blevet en hel kultfilm, hvilket vi godt forstår.

Det er dog ikke kun i fiktionens verden, at det er et velkendt fænomen at studerende begynder at spille poker. I Rounders er det Matt Damon, alias Mike McDermott, der springer ud som pokerspiller under sit studie, men det sker også i det virkelig liv. Det er blandt andet sådan, at pro team medlemmet Jason Mercier fra Pokerstars begyndte sin karriere.

Hvis du har en aften eller tre tilovers, anbefaler vi dig at bruge nogle af dem på de her spændende og underholdende film.

Forfatter