HOUSE OF NINJAS på Netflix er en ny thriller-action-serie, der havde så meget mere dybde og hjerte, end jeg nogensinde havde forventet. Det er en japansk serie med 8 afsnit. Læs vores fulde House of Ninjas sæson 1 anmeldelse her!

HOUSE OF NINJAS er en ny Netflix-serie fra Japan. Det er en thriller-, drama- og action-serie, der også har elementer af krimi og mysterie. Helt overordnet byder den på en yderst karakterdrevet historie, hvilket resulterer i meget mere hjerte, end jeg nogensinde turde forvente af en “ninja-serie”.

Omdrejningspunktet i denne Netflix-serie er følgende præmis: Hvordan ville det se ud, hvis ninjaer stadig påtog sig missioner for at beskytte Japan i nutidens moderne samfund? Altså præcis som de har gjort gennem historien tidligere. Serien fokuserer på familien Tawara. De er de sidste ninjaer, der for nylig er gået på pension, men en krise driver dem til endnu en mission.

Som en der er vokset op med at se Karate Kid og forskellige Jean-Claude Van Damme-film, elsker jeg kampsportsfilm. Det er nok derfor, jeg forventede, at denne nye japanske serie ville være underholdende og sjov at se. Jeg havde bare ikke forventet, at familiedynamikken ville byde på så meget dybde.

Vi har set alle 8 afsnit til denne anmeldelse.

Læs videre på vores House of Ninjas sæson 1 anmeldelse nedenfor. Find serien på Netflix fra den 15. februar 2024.

Den legendariske ninja-familie Tawara

I House of Ninjas møder vi familien Tawara, som er en legendarisk ninja-familie. Efter en mission seks år tidligere, hvor de mistede deres ældste søn i kampens hede, besluttede familien Tawara at forlade deres ninja-pligter. I stedet ønsker de at leve et normalt liv blandt almindelige mennesker.

Inden længe står det dog klart for os seere, at de fleste af familiemedlemmerne savner deres missioner. De ender således med at bruge diverse Ninja-færdigheder i deres hverdag i hemmelighed. Måske endda for at gøre ting, de ikke burde. Bare for at holde sig skarpe!

Familien består nu af hovedpersonen Haru (Kento Kaku), hans far Souichi Tawara (Yosuke Eguchi), hans mor Yoko Tawara (Tae Kimura), hans yngre søster Nagi Tawara (Aju Makita) og hans bedstemor Taki Tawara (Nobuko Miyamoto). Vi ser også hans ældre bror Gaku Tawara (Kengo Kora) i mange flashbacks.

Endelig er der det yngste familiemedlem, Riku Tawara (Tenta Banka), som kun er otte år gammel og ikke husker deres ninja-liv. Han undrer sig dog over, hvorfor deres hus er så meget større udvendigt end indvendigt. Og hvorfor er hans bedstemor så vanvittigt hurtig og stille, når hun bevæger sig rundt i huset?!

En masseforgiftning kalder dem tilbage

Tawara-familien er godt nok stadig i sorg, men de er også bundet af pligt. Da en masseforgiftning på et krydstogtskib finder sted, har verden brug for hjælp fra ninjaer. Majin Hamashi (Tomorowo Taguchi) er deres kontakt hos den hemmelige organisation BNM (Bureau of Ninja Management), og han henvender sig til familien Tawara for at få hjælp.

I første omgang nægter patriarken Souichi Tawara at blande sig for at undgå yderligere fare for sin familie. Andre familiemedlemmer bliver dog hurtigt involveret – både for at hjælpe og fordi de savner at være ninjaer. BNM eksisterer trods alt for at beskytte Japan, og de ønsker at hjælpe, når de bliver bedt om det.

Ind fra sidelinjen kommer også journalisten Karen Ito (Riho Yoshioka). Hun er meget interesseret i missionen, der fandt sted for seks år siden og ved, at familien Tawara kan give nogle svar.

House of Ninjas: Sæson 1 – Anmeldelse | Netflix-serie

Ikke Ninjaer, men Shinobier!

Det er en løbende joke i denne serie – med den fulde titel Shinobi no Ie: House of Ninjas – at du slet ikke skal kalde dem Ninjaer. De er Shinobier, og det er noget, de er stolte af. Faktisk kommer ninjaerne, undskyld Shinobierne fra en lang række af krigere. Klaner, der går århundreder tilbage og har hjulpet med at holde Japan sikkert, når alt gik galt.

Desværre ser det ud til, at de også kan blive udnyttet i det nuværende samfund. Det er svært at finde ud af præcis hvordan, hvorfor og af hvem. De bliver dog sendt på missioner uden baggrundsinformation og er trænet til ikke at stille spørgsmålstegn ved noget. Dét er naturligvis farligt, da de kan bruges til både dårligt og godt.

Når sæson 1 af House of Ninjas slutter, ved vi mere, men stadig ikke alt. Vi er ikke engang rigtig tæt på. Vi ved dog, at Shinobier har mange regler at følge. Både i forhold til hvad de må spise, hvem de må elske og leve sammen med, samt blindt at skulle følge ordrer.

Ironisk nok kommer ordrerne til vores Shinobi-familie fra en hemmelig organisation kaldet BNM, som er en forkortelse for Bureau of Ninja Management. 

Kommer der en sæson 2 af House of Ninjas?

Jeg tror, de fleste gerne hurtigt vil høre, at vi får en House of Ninjas sæson 2, når de har set afsnit 8. Selvfølgelig kan denne japanske Netflix-serie slutte efter kun én sæson. Men afslutningen på House of Ninjas sæson 1 giver helt sikkert masser af plads til endnu en sæson.

Faktisk føles det som om, de otte afsnit i sæson 1 blot lægger grundstenen til, hvad der vil ske i sæson 2.

En ny sæson af House of Ninjas kunne fortsætte, hvor denne første sæson slap. Eller den kunne lave et tidsspring for virkelig at belyse, hvordan Japan kunne se helt anderledes ud i  forhold til, hvad vi er blevet introduceret til i løbet disse otte afsnit.

Uanset hvordan den fortsætter, vil jeg bare rigtig gerne have flere afsnit af House of Ninjas. Jeg er slet ikke færdig med denne skønne familie. Jeg krydser derfor fingre for, at sæson 2 får grønt lys af Netflix. Gerne snarest muligt!

Se sæson 1 af House of Ninjas på Netflix

Skaberen af House of Ninjas er Dave Boyle, og den er baseret på en historie af forfatterne Takafumi Imai, Yoshiaki Murao og hovedrolleskuespilleren Kento Kaku. Ja, stjernen i serien var med til at skabe den originale historie. Dette kan være med til at forklare den nerve og intensitet, han leverer i sin karakterskildring.

Kento Kaku er også producer på serien – hans producerdebut. Udover at være udvikler af denne Netflix-produktion er Dave Boyle også instruktør på serien. Tidligere har Dave Boyle skrevet og instrueret adskillige film – herunder Man from Reno og White on Rice. Han instruerede også et afsnit af genreantologiserien Dimension 404.

Igen, så ved jeg som sagt ikke, hvad jeg forventede af House of Ninjas, men jeg kan nu sige, at den leverede meget mere. Det er ekstremt binge-værdig, karakterdrevet (med fantastiske dybe karakterer) og har et skønt produktionsdesign.

Desuden elsker jeg, at kampscenerne er stille. Her er ingen ka-pow-lyde som i 80’ernes actionbaskere. I stedet er det regulær “ninjastil”, hvor man helt skal være usynlig og generelt ikke opdages, så de lister rundt og kan springe lydløst. Ja, selv når de slås. Gå ikke glip af denne nye Netflix-serie. Og husk nu, de vil ikke kaldes ninjaer. De er Shinobier!

House of Ninjas er på Netflix fra den 15. februar 2024.

FAKTA

Instruktør: Dave Boyle
Manuskript: Dave Boyle, Masahiro Yamaura, Kota Oura, Kanna Kimura
Historie: Kento Kaku, Yoshiaki Murao, Takafumi Imai
Medvirkende: Kento Kaku, Yosuke Eguchi, Tae Kimura, Kengo Kora, Aju Makita, Riho Yoshioka, Nobuko Miyamoto, Tomorowo Taguchi, Tokio Emoto, Pierre Taki, Kyusaku Shimada, Mariko Tsutsui, Tenta Banka

Plot

Flere år efter de havde lagt deres fantastiske ninjaliv bag sig, må en dysfunktionel familie vende tilbage til hemmelige missioner for at bekæmpe en række trusler.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg