THE GOOD NURSE på Netflix er en ny thriller med Jessica Chastain og Eddie Redmayne i hovedrollerne. Den er baseret på den sande historie om en sygeplejerske, der var en seriemorder – og dræbte patienter. Læs vores anmeldelse af The Good Nurse her!

THE GOOD NURSE på Netflix er en ny thriller baseret på sande begivenheder om en anderledes seriemorder. Filmen har Oscar-vinderne Jessica Chastain og Eddie Redmayne i hovedrollerne, som begge leverer meget stærke portrætter.

Dette er den sande historie om en sygeplejerske, der dræbte patienter. Det er ret svært og hjerteskærende at se. Og sidste akt fik min puls til at stige i spænding. Selvom spilletiden er lige omkring to timer, føles den aldrig for lang. Samlet set fungerer den bemærkelsesværdigt godt, når det kommer til både tempo og historiefortælling.

Læs videre på vores The Good Nurse filmanmeldelse nedenfor. Se den på Netflix fra den 26. oktober 2022.

Det stærke præmis for denne thriller

I The Good Nurse møder vi Amy (Jessica Chastain), som er en hårdtarbejdende enlig mor og den mest medfølende sygeplejerske. Helt ærligt, hun er præcis den slags sygeplejerske, du gerne vil møde. Men ud over at kæmpe for sine børn og patienter har hun en livstruende hjertesygdom.

Lige da tingene ser allerværst ud, kommer der uventet hjælp, da Charlie (Eddie Redmayne) begynder at arbejde samme vagt på intensivafdelingen. Charlie er en betænksom og empatisk sygeplejerske, som ser ud til at have alle de samme værdier, Amy har.

Mens de arbejder nattevagt efter nattevagt sammen på hospitalet, udvikler de et stærkt og hengivent venskab. Ikke et romantisk forhold, men mere som søskende. Desværre efterfølges dette af en række mystiske patientdødsfald – og alt peger på Charlie som hovedmistænkt.

The Good Nurse – Anmeldelse | Netflix Thriller

En meget anderledes seriemorder

Eftersom The Good Nurse er baseret på en sand historie, er grundpræmissen allerede velkendt. Det bliver også afsløret i traileren, hvilket giver perfekt mening med en thriller, der er baseret på en sand forbrydelse.

Jessica Chastain er betagende som altid. Det skal bemærkes, at hun i The Good Nurse jo spiller en kvinde med en alvorlig hjertesygdom, som arbejder nattevagter og er i konstant søvnunderskud. Og dét kan ses.

Men jeg elsker, at hun her får lov til at ligne en, der ikke er sund og rask. For det er hun tydeligvis ikke.

Amy (Chastain) er i fare for at få et slagtilfælde eller hjertesvigt, og det påvirker alt i hendes liv. Jessica Chastain spiller denne karakter helt perfekt. Den rigtige sygeplejerske, Amy er baseret på, er en sand helt.

FLERE NETFLIX-FILM BASEREDE PÅ EN RIGTIG FORBRYDELSE

Sørg for at tjekke The Stranger (2022) ud her >

Du vil også se en meget anderledes karakter fra Eddie Redmayne. Han er meget tilbageholden, hvilket matcher denne seriemorders mordmetode perfekt. Charlie Cullen (Eddie Redmayne) er ikke aggressiv eller vred. Og det gør det bare endnu mere skræmmende!

Andre vigtige biroller er også afgørende til at få denne historie fortalt på den rigtige måde. De er portrætteret af Nnamdi Asomugha (When the Street Lights Go On), Noah Emmerich (Suspicion) og Kim Dickens (Gone GirlFear the Walking Dead).

Se The Good Nurse på Netflix!

Den danske instruktør Tobias Lindholm får sin engelsksprogede spillefilmsdebut med The Good Nurse. Dette er dog ikke det første engelsksprogede projekt for Tobias Lindholm, da han også instruerede to afsnit af Mindhunter sæson 1.

Han skrev ligeledes et af disse Mindhunter-afsnit og skrev, sammen med instruktøren Thomas Vinterberg, den Oscar-vindende film Druk. Manuskriptet til The Good Nurse er af den Oscar-nominerede forfatter Krysty Wilson-Cairns (1917, Last Night in Soho, Penny Dreadful) og er baseret på en bog af Charles Graeber.

Fra åbningsscenen i The Good Nurse ved du, at dette ikke er en typisk Hollywood-seriemorder-fortælling. I stedet for en masse action og handling ser vi den stille reaktion fra den ansvarlige for dødsfaldet.

Dette giver et meget stærkt billede, og den samme dybde og fokus bruges gennem hele filmen.

THE GOOD NURSE er ude i udvalgte biografer den 20. oktober og på Netflix den 26. oktober 2022.

FAKTA

Instruktør: Tobias Lindholm
Manuskript: Krysty Wilson-Cairns
Medvirkende: Jessica Chastain, Eddie Redmayne, Nnamdi Asomugha, Kim Dickens, Malik Yoba, Alix West Lefler, Noah Emmerich

Plot

En overbebyrdet intensivsygeplejerske forlader sig på sin selvopofrende nye kollega på arbejdet og privat, indtil en patients uventede død sætter ham i et dårligt lys.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg