Black Mirror er ude med Sæson 5 på Netflix nu. I denne omgang er der kun tre afsnit, og det er den svageste sæson indtil videre – selvom ét af afsnittene er nærmest perfekt. Til gengæld er den på flere måder mere tidsvarende og realistisk. Læs vores Black Mirror sæson 5 anmeldelse her!

Black Mirror: Sæson 5 er ude på Netflix nu, og det er bare om at få set den hurtigst muligt, så du ikke bliver spoilet. Der er dog kun tre afsnit, der hver varer omkring en time, så denne sæson er hurtigt set.

Herfra må vi desværre også klart erkende, at det er den svageste sæson indtil videre. Bevares, de har også selv sat barren højt med nogle fantastiske både sæsoner og afsnit tidligere. Og der er da også ét afsnit, der er ret perfekt her i denne mini-sæson.

Desuden er to ud af tre afsnit nærmest uhyggeligt tidsvarende og derfor også ret realistiske. I hvert fald i langt større grad end hvad vi normalt har oplevet med Black Mirror i tidligere sæsoner.

Du kan læse mere i vores Black Mirror sæson 5 anmeldelse herunder, og så ligger hele sæsonen også på Netflix nu!

Black Mirror: Striking Vipers – Anmeldelse – Netflix – Sæson 5

Black Mirror sæson 5 – Striking Vipers

Striking Vipers er det absolut bedste afsnit af Black Mirror sæson 5. Sådan er det bare! Alene den “lille” detalje, at det er det mest klassiske afsnit i denne omgang. Det er ægte Sci-Fi i en nær fremtid, men dog så fjern, at vi ikke helt har den smarte tech i vores verden endnu.

Desuden er afsnittet instrueret af Owen Harris, der stod bag mit absolutte yndlingsafsnit af Black Mirror nogensinde; San Junipero afsnittet fra sæson 3. 

Castet i Striking Vipers består i øvrigt af kun sorte og asiatiske skuespillere, og det passer mig også fint. Især da de leverer blændende præstationer alle sammen. Og de har altså alle ret interessante udfordringer i forhold til deres respektive karakterer.

Du kan læse en længere anmeldelse af Striking Viper afsnittet fra sæson 5 af Black Mirror på vores engelske website her >

Plottet i Striking Vipers:

To college venner, der har mistet kontakten, genforenes senere i livet – og det udløser en række begivenheder, der kunne ændre deres liv for evigt.

Medvirkende: Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Nicole Beharie, Pom Klementieff, Ludi Lin

Black Mirror: Smithereens – Anmeldelse – Netflix – Sæson 5

Black Mirror sæson 5 – Smithereens

Smithereens er et af de mere realistiske afsnit. Vi hverken må eller vil afsløre for meget om selve plottet, da du selv skal opleve de forskellige udviklinger.

Dog kan vi sagtens fortælle, at Smithereens afsnittet i sæson 5 af Black Mirror omhandler vores omfattende brug af både smartphones og sociale medier.

Selvom du måske ikke er aktiv på de sociale medier, så bruger mange dem på én eller anden måde. Det samme gælder smartphones. Uanset om du bruger din telefon til musik, underholdning eller kontakt til omverdenen generelt. Det er en meget realistisk og deprimerende historie, der fungerer som rød tråd i Smithereens, men den er også spændende.

Desuden er det lille cast igen meget velfungerende, og afsnittet vil måske få dig til at tænke over hvordan og hvor meget, du bruger din smartphone.

Du kan læse en længere anmeldelse af Smithereens afsnittet af Black Mirror på vores engelske hjemmeside her >

Plottet i Smithereens:

En taxachauffør med en dagsorden bliver centrum for al opmærksomhed på en dag, der hurtigt ryger helt ud af kontrol.

Medvirkende: Andrew Scott, Damson Idris, Topher Grace

Black Mirror: Rachel, Jack and Ashley Too – Anmeldelse – Netflix – Sæson 5

Black Mirror sæson 5 – Rachel, Jack and Ashley Too

Rachel, Jack and Ashley Too er nok det sødeste og mest humoristiske afsnit. Og samtidig er det også det mest brutale og nederdrigtige på visse andre områder.

Afsnittet har Miley Cyrus i hovedrollen som popstjernen Ashley O, der faktisk ikke er specielt begejstret for at være popstjerne. Det er hele hendes team af agenter og managers til gengæld. 

Samtidig følgerne vi søstrene, Rachel og Jack, der er som nat og dag. Jack er til sort tøj og dyster musik. Rachel derimod elsker lyserød og er stor fan af Ashley O. Da Rachel har fødselsdag samtidig med, at AI dukken “Ashley Too” kommer på markedet, lander den straks på deres fælles værelse.

Selve afsnittet har fokus på fremtids-tech i form af AI dukken Ashley Too, hvilket er super fedt. Samtidig er der andre smarte tekniske vidundere, der faktisk har været brugt igennem lang tid. Det er måske ikke noget, du har tænkt over, men når du ser dette Black Mirror afsnit, bliver det måske alligevel tydeligt.

Læs en længere anmeldelse af Black Mirror afsnittet Rachel, Jack and Ashley Too på vores engelske søsterside >

Plottet i Rachel, Jack and Ashley Too:

En ensom teenager higer efter kontant med sin yndlings popstjerne, hvis charmerede ydre ikke er så rosenrødt, som det ser ud til at være på overfladen.

Medvirkende: Miley Cyrus, Angourie Rice, Madison Davenport.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg