LUMBERJACK THE MONSTER på Netflix er en ny seriemorder-gyser, der føles sydkoreansk, men den er fra Japan. Den er lavet af Takashi Miike, som er kendt for den brutale Audition (1999). Læs vores Lumberjack the Monster-filmanmeldelse her!

LUMBERJACK THE MONSTER er en ny Netflix-film fra den ikoniske japanske instruktør Takashi Miike. Den originale titel er Kaibutsu no kikori, som er titlen på den bog, den er baseret på. Det er en horror-thriller, og filmen er fra Japan, men det karakterdrevne plot giver den en sydkoreansk stemning.

Den har et stærkt seriemorder-plot med en god bunke mysterier. Der er masser at se frem til – og for fans af Takashi Miikes vanvittige stil, kan jeg forsikre jer om, at hans stemning også skinner igennem. Spilletiden er to timer, og med historien fortalt i filmen, giver det fin mening. Der er nemlig masser, der skal dækkes i løbet af denne spilletid.

Læs videre på vores Lumberjack the Monster-filmanmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra 1. juni 2024. Dog skal du have sat din Netflix-konto til engelsk for at se filmen, da den ikke har danske undertekster. Læs hvordan du gør det her >

En seriemorder, der går efter hjerner

I denne katten-efter-musen-jagt følger vi en seriemorder, der har en advokat lige i hælene. Hvorfor jagter en advokat en seriemorder? Tja, det er noget, du bør se Lumberjack the Monster for at finde ud af. Jeg kan dog godt afsløre, at advokaten ikke er en helt normal advokat.

Denne historie har en hel del psykopater. Og det er ikke kun min fortolkning af karaktererne. De beskrives rent faktisk som psykopater – og ja, det gælder også vores advokat, der jagter en seriemorder, som stjæler sine ofres hjerner!

En karakter som Dexter Morgan fra Dexter kunne også beskrives som en psykopat, så de kan være både nyttige og have empati – endda også kærlighed til andre. Dog typisk kun nogle få udvalgte.

Stjernerne i Lumberjack the Monster er stort set ukendte for mig, men jeg genkendte da et par af dem. Rollelisten inkluderer Kazuya Kamenashi, Nanao, Riho Yoshioka (House of Ninjas), Shota Sometani (Seven Orifices) og Shido Nakamura (The Village).

Lumberjack the Monster – Anmeldelse | Netflix Seriemorderfilm

Japansk film, sydkoreansk historiefortælling

Når jeg siger, at jeg føler, at denne japanske genre-hybrid har en sydkoreansk stemning, mener jeg det som et kompliment. Jeg elsker sydkoreanske film på grund af deres historiefortælling. Dog kan jeg altså også godt lide de ikoniske J-Horror-film. De rammer bare aldrig lige så meget plet for mig. Dét gjorde denne film!

Det, der fungerer så godt for Lumberjack the Monster, er den måde, vi følger disse karakterer på. Og især hvordan ingen er helt gode eller dårlige, hvilket er et klassisk sydkoreansk filmgreb.

Der er en seriemorder, og selvfølgelig er en seriemorder ikke et “godt menneske”. Men der er faktisk en solid grund til hans mordtogt. Jeg siger ikke, at det er acceptabelt, eller gør hans handlinger gode. Det er bare stadig noget andet end det klassiske seriemorderplot, og dét nød jeg virkelig.

Se Lumberjack the Monster på Netflix

Som allerede nævnt flere gange, er Takashi Miike instruktøren af Lumberjack the Monster. Enhver fan af J-Horror vil være bekendt med dette navn. Hvis ikke, så har du en del film, du kan begynde at tjekke ud. Hvis altså du kan tåle hans meget brutale og vilde (ofte ret ulækre) stil.

To af de mest ikoniske film af Takashi Miike er Audition (org. titel: Ôdishon) fra 1999 og Ichi the Killer (org. titel: Koroshiya 1) fra 2001. Jeg anbefaler at se begge, men dog kun hvis du kan klare de lidt vildere ting. Human Centipede er ikke en skidt (pun intended) referenceramme, selvom det er noget ganske andet.

For nylig har Takashi Miike også instrueret den sydkoreanske Disney+-serie Connect (org. titel: Keonekteu). Dette kan måske forklare, hvorfor denne nyere film også har en udpræget sydkoreansk stil.

Hiroyoshi Koiwai skrev manuskriptet til denne film baseret på romanen “Kaibutsu no Kikori” af Mayusuke Kurai. Titlen på romanen er også den originale japanske titel på denne gyser-, krimi-, thrillergenre-hybrid af en film. Sørg for at tjekke den ud og nyd det vilde vanvid fra Takashi Miike!

Lumberjack the Monster er ude på Netflix fra den 1. juni 2024.

FAKTA

Instruktør: Takashi Miike
Manuskript: Hiroyoshi Koiwai
Medvirkende: Kazuya Kamenashi, Nanao, Riho Yoshioka, Shota Sometani, Shido Nakamura

Plot

En selverklæret psykopat, den koldblodige advokat Ninomiya bliver besat af at stoppe en øksesvingende seriemorder, som har gjort ham til sit næste mål.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg