:: Anmeldelse ::

Der er lidt traditionel roadmovie blandet med ‘Outbreak’ over denne film, hvor en dødbringende og voldsomt smitsom sygdom er udbrudt og har nedbragt befolkningen drastisk. Den smitter gennem luften, så en maske er en absolut nødvendighed, straks man bevæger sig udenfor sit eget hus – eller i dette tilfælde køretøj. Efter 2009’s store svineinflunza skræk – og før det fugleinfluenzaen – virker det ikke engang særlig urealistisk eller langt væk, at man ifører sig masker, straks man skal i nærheden af fremmede mennesker og omgivelser. Det giver bestemt filmen noget ekstra tyngde, og derfor er releasen nu heller ikke hel dumt planlagt.

At filmen ikke fik biografpremiere, forstår jeg virkelig ikke (den fik meget limited release i USA, men nærmest ingen markedsføring), og slet ikke med det cast. Med Chris Pine, som var den nyeste Captain Kirk i sommerens superhit ‘Star Trek’ (fantastisk godt lavet af JJ Abrams, som efterhånden ikke kan lave noget forkert), i hovedrollen sammen med bl.a. Piper Perabo, der er kendt fra både ‘Coyote Ugly’ (2000) og horrorfilmen ‘The Cave’ (2005), der dog ikke var videre fantastisk, burde den være oplagt til biografen. Men fred være med det – vi glæder os gerne over den på DVD i stedet. I modsætning til årets anden roadmovie-horror hit ‘Zombieland’ – som fik biografpremiere med stor succes – så er denne på ingen måde morsom, hvilket naturligvis fjerner en del af den appeal, da den så bare viser en ubehagelig fremtid, hvor vi kan se frem til at måtte efterlade vores elskede, så snart de viser tegn på smitte. Og det er faktisk filmens styrke. Her er ingen kære mor, og der er ikke mulighed for at være blødsøden, da det er lig med selvmord. Hvis en af dine kære er smittet, så er det væk med dem i en allerhelvedes fart, og derefter videre fremad. Det er dødbringende, og som altid i krisesituationer, så begynder folk straks at hamstre mad, vand, benzin og våben, og mange ser business mulighederne, så der bliver ekstra kamp om ressourcerne, og de fattige og svage er på forhånd dødsdømt.

Chris Pine er igen en stjerne i denne film, og selvom han ofte er direkte ucharmerende, så er det på ingen måde utroværdigt. Han har sin bror og kæreste (Perabo) med sig, og han vil beskytte dem og sig selv. Koste hvad det vil. Som lillebroren ser vi Lou Taylor Pucci, som var fænomenal i ‘Horsemen’, og igen leverer han en god og solid præstation, selvom jeg syntes, der var mere kød på hans karakter i ‘Horsemen’. Der har været en del rygter om, at studiet har holdt filmen tilbage, hvilket hurtigt kan forklares med Chris Pine’s rolle i ‘Star Trek’. Naturligvis holder man den tilbage, og smider den ud når først han er blevet en stjerne via den “store film”, men at de så ikke markedsfører den særlig meget… Det giver grund til bekymring. Men det viser sig at være uden grund, da filmen virkelig er god. Nok ikke til et bredt publikum, men de kunne da snildt have givet den fokus overfor horror publikummet, som længe har snakket om filmen på diverse websites og blogs. Herfra vil vi i hvert fald opfordre til, at man ser den. Det er faktisk en lille perle – omend en noget dyster perle.

:: Heaven of Trivia ::

Optagelserne til filmen gik i gang allerede i august 2006, men filmen kom altså først ud i et begrænset antal biografer i USA 4. september 2009.

Fakta

(Originaltitel: Carriers)

På DVD: 29-12-2009 (USA region 1)
Genre: Thriller, drama, gyser
Instr.: Àlex Pastor & David Pastor
Medv.: Chris Pine, Lou Taylor Pucci, Piper Perabo, Emily VanCamp, m.fl.
Land: USA, 2009

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg