:: Anmeldelse ::

Det er lidt svært at definere, om dette er low-budget, teen-flick eller noget helt tredie. Reelt er den meget teen-horror, da den omhandler en gruppe unge mennesker, der skal nyde den sidste tid sammen, inden de spredes for alle vinde, når deres college år er ovre. Og selvom der ikke ligger det store budget bag, og det er instruktør Chris Moore’s debut på instruktionspladsen, så har han været med til at producere utrolig mange succesfulde film gennem de sidste 10-12 år, og indledte med klassikerne ‘Good Will Hunting’ i 1997 og ‘American Pie’ i 1999. Og med ‘Kill Theory’ får han også rigtig godt fat i netop teenage vinklen, og hvilket gør at interaktionen i gruppen af venner fungerer rigtig godt – til dels en smule for karikeret, men alt er netop også lidt ekstremt i den hormonfyldte tid, hvor verden ligger for fødderne, men et såret ego kan ødelægge alt.

Der er lidt ‘I Know What You Did Last Summer’ over denne film, men drabene er fantasifulde nok ,og effekterne fungerer også fint. Jeg havde heller ikke lige luret sammenhængen mellem den ukendte morder og gruppen af unge mennesker – ikke at det er oplagt, man skal genemskue det, men det er jo altid sjovt at gætte med. Det er ikke en film, jeg behøver at se igen, men jeg føler da heller ikke, det var tidspilde at se den, og jeg var fint underholdt. Chris Moore var også med til at producere ‘Feast’ i 2005, og hvis han kunne få sine egne film (dem, hvor han også indtager instruktørrollen) til at få den samme kant, så er vi rigtig godt på vej. Der er øjeblikke i ‘Kill Theory’, hvor vi nærmer også dette, men historien er lidt for konkret og til dels endda afstumpet, til at der kan køres mere ud af denne mere spændende tangent.

Castet fungerer overvejende godt, hvor Agnes Bruckner (kendt fra bl.a. varulvefilmen ‘Blood and Chocolate’ fa 2007 og ‘Vacancy 2: The First Cut’ fra 2009) og Patrick Flueger (kendt fra især TV serien ‘4400’) er dem, der skinner igennem som stjerner og virker klart mest solide hele filmen igennem. Daniel Franzese spiller (igen!) den tykke dreng, som har mere substans end dem omkring ham tror. Han bliver bedømt på sit udseende og spiller den rolle, som hans pæne og populære venner tildeler ham… Indtil det presser på, og der ikke længere er grund til at være "pleaseren". Når dette sker er der øjeblikke, hvor han er skræmmende god, men desværre kammer det også lidt over. Dertil har Chris Moore endnu ikke nok erfaring til at styre sine skuespillere, men en godkendt debut er det dog alligevel, selvom den ikke var uden fejl.

:: Heaven of Trivia ::

Instruktøren Chris Moore lærte Matt Damon at kende på Harvard University og har nu produktionsselskabet LivePlanet sammen med netop Damon og Ben Affleck.

Fakta

(Originaltitel: Kill Theory)

På DVD: 15-12-2009 
Genre: Gyser, thriller
Instr.: Chris Moore
Medv.: Daniel Franzese, Don McManus, Patrick Flueger, Teddy Dunn, Taryn Manning, Ryanne Duzich, m.fl. 
Land: USA, 2009

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.