You’re Next‘ er en klassisk horrorfilm (med et lille twist) af absolut bedste skuffe!

Jeg elsker de psykologiske og dramatiske horrorfilm, og det har denne virkelig ikke meget af. Til gengæld rammer den plet i forhold til at være uhøjtidelig, komisk og helt rendyrket horror uden for mange dikkedarer eller nogen undskyldninger.

Og så er der mere hardcore girlpower og lækker hævn-aktivitet, end vi har set i de sidste mange hævnfilm – som eksempelvis I spit on your grave 2, vi anmeldte for nyligt.

Historien er super enkel, og uanset hvor plat eller simpel, man kan synes, den er, så er elementerne dækket fint ind og forklares, hvilket egentlig er det eneste, man behøver. Lige fra starten mærker man, at det er horror-følelsen, der er i højsædet, og det er intet mindre end en fornøjelse for os med store horror-hjerter.

Det er tydeligt, at hele holdet bag You’re Next brænder for denne genre, men instruktør Adam Wingard og manuskriptforfatter Simon Barrett har da også allerede lavet en række horrorfilm sammen – såsom ‘V/H/S‘ (1 og 2), et segment af ‘The ABC’s of Death‘ og ‘A Horrible Way to Die‘ sammen, så de er tydeligvis meget velbevandret i genren.

Og så er der jo en perlerække af velkendte horror-ansigter med i filmen – ikke mindst mange, der var med i de førnævnte film. Derudover er også en af de nyeste instruktør-stjerner på horror-himlen, Ti West (‘The House of the Devil og ‘The Innkeepers‘) med på rollelisten i en mindre rolle. Det samme har Larry Fessenden.

Sharni Vinson som oplagt final girl

Men vi kommer ikke uden om, at den absolutte hovedrolle i filmen er Sharni Vinso. Hun er intet mindre end rå action pakket ind i en meget veldrejet kvindekrop. Sharni Vinson har tidligere været med i ‘Bait‘, så horrorgenren er ikke fremmed for hende. Derudover er hun nok mest kendt fra dansefilmen ‘Step it up 3D‘.

Men lad ikke det narre dig. For her har vi endelige både en skuespiller og karakter, der er fuldt ud på højde med Terminator‘s Sarah Connor (Linda Hamilton) og Alien‘s Ellen Ripley (Sigourney Weaver).

Ja, vi er på dét niveau!

Præcis det som jeg efterspurgte i anmeldelsen af ‘I spit on your grave 2, der burde handle om en stærk kvinde. I You’re Next får vi Erin, som er en survivor på niveau på de to fornævnte ikoniske karakterer.

Når man har lyst til at råbe “Slå ham igen!” til skærmen, så er hun allerede i gang med tiende slag. Her er ingen medlidenhed eller ekstra overvejelser fra hendes side, og jeg elsker det!

Perfekt lydunivers til horror

Derudover er det en fornøjelse, at lyduniverset bare er lidt anderledes og super cool. Der er lidt 80’er referencer med synthesizere, som passer helt perfekt til hele den klassiske horror “feel”, der kører som en rød tråd. Jeg sad flere gange og synes, det var en perfekt underlægningsmusik, som løftede flere scener.

Og så bliver det jo ikke mindre fantastisk når man efterfølgende opdager, at det bl.a. er en dansker, der har komponeret musikken. Det er nemlig Mads Heldtberg, der også har lavet musik til et hav af film allerede. Herunder ‘Excision‘, som absolut også var en lille horror-perle.

Sad med det største smil

For en god ordens skyld skal det siges, at vi her på Heaven of Horror ikke var fuldt ud enige om denne film. HorrorDiva (Nadja) ville give filmen fire fine splatter. Hun synes, den blev lidt for plat i nogle scener, selvom det var god underholdning.

På den anden side synes jeg (ScreamQueen/Karina), at det vilde og platte var meget bevidst og fuldt ud i tråd med, at det er en old school horrorfilm. Der laves da også fine referencer til kultklassikere i stil med ‘Evil Dead‘.

Ja, You’re Next indledes med ekstremt stereotype karakterer, som man synes er en bunke klaphatte. Men den lukker ballet med at kamme over på den helt rigtige måde. Derfor vil jeg gerne give den 5 splatter! Og da jeg skriver anmeldelsen, bliver det den endelige dom.

Det kan ikke siges anderledes end, at ‘You’re Next‘ er en klassisk horrorfilm (med et lille twist) af absolut bedste skuffe! Og hvis du elsker de ikoniske horrorfilm med stærke kvinder, så er du et skarn, hvis ikke du sidder med det største smil under hele denne film.

God fornøjelse!

You’re Next kan ses på Blockbuster.dk her >

Fakta

Biografpremiere: 28-11-2013
Genre: Horror, Thriller
Instruktør: Adam Wingard
Medvirkende: Nick Tucci, Wendy Glenn, AJ Bowen, Joe Swanberg, Margaret Laney, Amy Seimetz, Ti West, Calvin Reeder, Larry Fessenden, Kate Lyn Sheil, Barbara Crampton, Rob Moran, Sharni Vinson m.fl.

Fakta

Biografpremiere: 28-11-2013
Genre: Horror, Thriller
Instruktør: Adam Wingard
Medvirkende: Nick Tucci, Wendy Glenn, AJ Bowen, Joe Swanberg, Margaret Laney, Amy Seimetz, Ti West, Calvin Reeder, Larry Fessenden, Kate Lyn Sheil, Barbara Crampton, Rob Moran, Sharni Vinson m.fl.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg