:: Anmeldelse ::

Just when you thought it was safe to go back into the… Supermarket? Jo jo, den er god nok. Hajerne har i denne film bevæget sig hen på helt ny grund. Og det er sgu helt i orden. Om den er realistisk i forhold til hvad en haj kan holde til, og hvordan vandet vil bevæge sig ind over land i forbindelse med en tsunami, dét skal jeg ikke gøre mig klog på, men der er nogle fastsatte rammer for præmissen i denne film, som de holder sig fint til.

Og når der er horror-genren, så kan vi sagtens være lidt mere lemplige med hvad, der egentlig er muligt – vi kan altid kalde det delvis fantasy eller sci-fi, og så er det frit slag i bolledejen… so to speak. Kan man lide hajfilm og “Vi er fanget, så hvordan slipper vi dog ud af dette i live?”-plots, så må denne ramme rigtigt på minimum et par punkter hos enhver.

Skuespillet er helt fint, og effekterne fungerer også tilfredstillende (der er et par scener, hvor man krummer tær en smule, men intet helt frygteligt). Der er relativt mange skuespillere i filmen, og alle får en god portion skærmtid, så man kan danne sig en mening om de forskellige. Det klæder bestemt historien uden det tager fokus fra spændingselementet, men der er – for mig, i alle tilfælde – ingen af skuespillerne, der stråler særlig meget med undtagelse af den primære hovedperson, Josh. Og det er jo meget heldigt, at det lige er ham, der har den ekstra kant. Josh spilles af Xavier Samuel, som vi senest så i Twilight-filmen ‘Eclipse’, men som jeg personligt synes var helt eminent i den australske gyser ‘The Loved Ones’ (2009), som vi så til CPH PIX for et par år siden.

Helt overordnet var jeg fint underholdt, omend jeg synes, det havde klædt filmen at få lidt mere sort humor ind over. Det er en smagssag, men der blev lagt an til det i et par scener, som fungerede rigtigt godt, og det var muligt at udnytte dette element lidt mere, uden det blev plat. Se den og lad dig underholde, men forvent hverken en ny “Jaws” eller en “Piranha”, men måske noget, der ligger lunt midt i mellem og vitterlig ikke prøver at være mere end den er. Hvilket er præcis, hvad man sagtens kan slippe afsted med. Og der er skam også allerede bestilt en 2’er til ‘Bait’.

Fakta

(Originaltitel: Bait)

DVD/Blu-ray: 26-12-2012
Genre: Horror | Thriller | Action
Instr.: Kimble Rendall
Medv.: Xavier Samuel, Julian McMahon, Alex Russell, Sharni Vinson, Phoebe Tonkin, Alice Parkinson, Cariba Heine m.fl.
Land:Australien, 2012

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg