THE NIGHT AGENT på Netflix er en thriller-, action- og krimiserie, der har meget at byde på. Især når det kommer til skuespillerne og karaktererne. Det er det, der gør den seværdig. Og ja, plottet er også fyldt med diverse twists. Læs hele vores anmeldelse af The Night Agent sæson 1 her!

THE NIGHT AGENT er en ny Netflix-serie i genrerne thriller, action og krimi. Der er ti 1-times afsnit i sæson 1, og den er overraskende binge-værdig. Jeg siger “overraskende”, fordi det på overfladen lyder som noget, du måske allerede har set et par gange.

Men det, som netop denne serie vinder på, er de meget interessante karakterer. Og naturligvis det faktum, at disse karakterer er portrætteret af fantastiske skuespillere. En serie med et stærkt cast kunne dog sagtens være en tam oplevelse uden et solidt plot og stramt tempo fra instruktionen. Det er den komplette pakke, der fungerer her!

Læs videre på vores anmeldelse af The Night Agent sæson 1 nedenfor. Find den nye thrillerserie på Netflix fra den 23. marts 2023.

Velkendt, men underholdende!

Som allerede nævnt lyder The Night Agent ikke specielt innovativ. Og for at være ærlig er den det egentlig ikke. Men det behøver den heller ikke at være, når den er så underholdende. Da jeg læste plottet, fik jeg en “Det her igen?!”-følelse, men så ser man på rollelisten og får en fornemmelse af, at der måske er mere i det.

En FBI-agent (Gabriel Basso) arbejder i Det Hvide Hus som agent på meget lavt niveau. Faktisk er hans job at sidde ved en telefon i kælderen hver nat og vente på et opkald, der aldrig kommer. Indtil det gør. Og så bliver han fanget i noget, der ligger langt over hans plads i FBI.

Derudover skal han beskytte en ung kvinde, mens han forsøger at finde ud af, hvad der foregår. Som sagt, ja, det lyder virkelig bekendt på den brede klinge.

SE THE NIGHT AGENT, HVIS DU KUNNE LIDE…

Netflix-serien The Recruit, der dog har lidt mere komedie >

Den unge kvinde, han skal beskytte, holder sig ikke ligefrem på den rigtige side af loven. Hendes navn er Rose Larkin (Luciane Buchanan), og hvis hun var en hund, ville hun sandsynligvis være en strid lille blanding af både terrier og bulldog. Den slags hund, der er stærkere end den ser ud, smart, hurtig og ikke giver slip eller giver op.

FBI-agenten derimod er en god og loyal golden retriever, der bare gerne vil gøre det godt. Ja, det er faktisk fordi, jeg så ham som en golden retriever, at jeg også blev nødt til at overveje hvilket type hund, Rose ville være.

I alle tilfælde, så er det yderst interessant at se disse to interagere. Det hjælper dem begge på vidt forskellige måder.

Gabriel Basso og Luciane Buchanan som henholdsvis FBI-agent Peter Sutherland og Rose Larkin er perfekt castet. Jeg husker først, at jeg så Gabriel Basso som barneskuespiller i J.J. Abrams’ Super 8 (2011), og han har den samme nysgerrighed og varme som voksen. Senere i år skal han være med i gyser-genindspilningen The Strangers (2023).

The Night Agent: Sæson 1 – Anmeldelse | Netflix Thriller-serie

Lejemordere er også mennesker

Vi følger også de to lejemordere, der jager Rose (og hvad hun har i sin besiddelse). Disse lejemordere arbejder som freelance-entreprenører, og vi ved fra begyndelsen, at de også er et romantisk par. Det, der gør The Night Agent så interessant, er, at vi også følger disse to som mennesker. Altså, uafhængigt at deres særprægede erhverv.

Det er klart, at de også har haft et hårdt liv, og de anerkender blankt, at de blot udfører et arbejde, mens andre giver ordrerne. Selvfølgelig dræber de folk, men det er ikke dem, der bestemmer, hvem der skal dø.

Oftest er det sådan, når morderne bliver menneskeliggjort på nogen måde, at det er fordi, de faktisk er heltene. Eller fordi de ikke stemples som lejemordere, selvom det klart er deres job – f.eks. hvis de har en officiel uniform på. Det afhænger bare af, hvem der giver ordrerne, og hvor officielt det hele er.

MERE MED LEJEMORDERE

Se Netflix-filmen Gunpowder Milkshake med bl.a. Michelle Yeoh og Angela Bassett >

I The Night Agent er der et meget interessant fokus på, at de ansvarlige aldrig får snavsede hænder. De hyrer folk til at udføre deres beskidte arbejde og betaler dem pænt for deres diskretion. Selvom du (som jeg) bliver lettere irriteret over lejemorderne (fordi de jo ikke er søde mennesker), nød jeg stadig at se dem interagere som almindelige mennesker mellem jobs.

Eve Harlow (The 100, Next) og Phoenix Raei (Clickbait) portrætterer de to snigmordere og gør et fremragende stykke arbejde. De er i sæson 1 fra begyndelsen, så vi følger dem ret tæt tidligt.

Andre nøglepersoner i The Night Agent portrætteres af flere velkendte ansigter. Og nedenstående er kun udvalgte fra de første par afsnit!

Den vigtigste af dem spilles af Hong Chau (The Menu, Watchmen), der er Peters chef. Du vil også se Sarah Desjardins (Yellowjackets), Fola Evans-Akingbola (Black Mirror), D.B. Woodside (Lucifer), Enrique Murciano (Tell Me Your Secrets), Robert Patrick (Terminator 2: Dommedag, Edge of Fear) og Andre Anthony (Scream VI).

Se sæson 1 af The Night Agent på Netflix!

The Night Agent er baseret på en roman af Matthew Quirk med Corey Deshon (Daughter), Seth Fisher (Harley and the Davidsons) og Shawn Ryan (medskaber af S.W.A.T.-serien) som manuskriptforfattere. Shawn Ryan er skaber og showrunner. Som nævnt flere gange, fungerer det bare for mig, at historien er båret af interessante karakterer.

Instruktørerne på sæson 1 er Seth Gordon (For All Mankind, Identity Thief) og Millicent Shelton (The Walking Dead, Hunters). Hvis du tjekker IMDb-cv’et for disse to instruktører, er det ret spændende læsning. Fra musikvideoer til fantastiske tv-serier og storfilm. De har helt sikkert lige det, denne genremix-serie har brug for.

Der er 10 afsnit i sæson 1 af The Night Agent, som kan lyde af meget. Især i betragtning af at hvert afsnit varer omkring 1 time. Og alligevel, med alle de karakterer, vi bliver introduceret til – og følger – føles det ikke som om, historien bliver trukket ud på nogen måde.

Jeg kan forestille mig, at denne nye Netflix-serie bliver et hit (og fortjener at blive det), så der er en stor chance for, at vi får mindst én sæson mere. Hvis sæson 2 af The Night Agent får grønt lys, vil jeg med glæde fortsætte med at se den.

The Night Agent sæson 1 er på Netflix fra den 23. marts 2023.

FAKTA

Skaber: Shawn Ryan
Instruktører: Seth Gordon, Millicent Shelton
Medvirkende: Gabriel Basso, Luciane Buchanan, Sarah Desjardins, D.B. Woodside, Eve Harlow, Enrique Murciano, Hong Chau, Phoenix Raei, Fola Evans-Akingbola

Plot

En årvågen FBI-agent besvarer et opkald på en nødlinje, som placerer ham midt i en dødelig konspiration, der involverer en muldvarp i Det Hvide Hus.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg