Edge of Fear er egentlig en ret klassisk “home invasion” thriller. Dog med et meget blodigt twist, der faktisk driver hele plottet. Historien og karakterne føles – på godt og ondt –  som noget direkte fra 1980’erne.

Edge of Fear plottet er  klassisk, at du nok føler, du har set den før. Plottet er meget simpelt, hvilket kan være fint nok. Det bliver bare lidt for simpelt, når karakterne også opfører sig, som var de trådt ud af en 80’er actionfilm.

Det er dog ikke uden sin charme. Hvis bare man ser Edge of Fear som en form for hyldest til 80’er action og thriller-stilen, så fungerer den fint. Den “gode gamle” vibe fra 80’erne trænger nemlig igennem til både dialog og lydeffekter.

Om det så rent faktisk er intentionen at være en “campy” hyldest, er en ganske anden sag. Det tror jeg nemlig ikke, det er.

Prison Break genforening i Edge of Fear

Hvis du har set tv-serien Prison Break, vil du nok genkende mange af skuespillerne. Der er nemlig både Amaury Nolasco, Rockmond Dunbar og Robert Knepper på rollelisten.

Og ja, hver eneste gang jeg ser sidstnævnte navn på skærmen, så fniser jeg lidt. Men han er sateme altid sej, så det er kun godt, at han er med i Edge of Fear.

Selv instruktøren, Bobby Roth, instruerede flere afsnit af den oprindelige Prison Break serie tilbage i 2005.

Mens få vesterlændinge vil kende den mandlige hovedrolleindehaver, Shen Li, så er det anderledes med den kvindelige hovedrolle, der spilles af Zhu Zhu.

Selvom det ret fikse navn måske ikke virker bekendt, så har hun allerede været med i både Cloud Atlas af The Wachowskis og Netflix-serien Marco Polo.

Desuden taler Zhu Zhu også markant bedre engelsk end Shen Li. Og dette er altså en engelsksproget film.

Edge of Fear på Netflix

Den meget usandsynlige helt

Jeg indrømmer blankt, at jeg troede Shen Lin skulle spille en kampsport helt i stil med Jet Li. Men hvis Shen Lin overhovedet kender noget til kampsport, så ser vi det i hvert fald ikke i Edge of Fear.

Næ, hans karakter er såmænd en ganske almindelig læge, der tror på det bedste i andre mennesker. Og den slags slipper man naturligvis ikke godt fra i dette flashback til action 80’er stilen.

Faktisk er hans karakter ret irriterende i starten, da han bliver så stereotypisk “god” og endimensionel. Men bare rolig, det bliver bedre hen af vejen. Det gør hans engelske til gengæld ikke, og dét var faktisk ret distraherende.

Jeg har absolut ingen problemer med diverse accenter og dialekter. Problemet her er, at ord og følelser sjældent matcher. Det virker simpelthen som om Shen Lin ikke nødvendigvis ved, hvad han egentlig siger på engelsk.

Til gengæld kæmper hans karakter med alt, hvad han har i sig. Okay, det er så heller ikke uden problemer. Det ene øjeblik virker han svag og nærmest halvdød, og det næste øjeblik har han energien tilbage. Men igen, 80’erne har ikke været forgæves.

Edge of Fear på Netflix

Underholdningen er hjemme

Efter at have set Edge of Fear måtte vi spørge os selv og hinanden her hos Heaven of Horror, om det egentlig er en god film. Og nej, det er det faktisk ikke. Men alligevel kan den et eller andet.

Det er måske ikke lige den form for underholdning, instruktøren og manuskriptforfatteren ville levere, men det virker. Den er på intet tidspunkt kedelig, og skuespillerne lader generelt til at køre den semi-kitschede stil.

Kommer du til at rulle med øjnene undervejs? Helt sikkert. Er der sjove øjeblikke? Op til flere. Både intentionelle og meget ufrivillige.

Helt specifikt er det en scene med Amaury Nolasco og Jodi Lyn O’Keefe, der alene er grund nok til at se filmen. Se Edge of Fear som en form for 80’er spoof og nyd alle de platte elementer. Så er underholdningen hjemme!

Edge of Fear kommer på Netflix i Danmark fra 1. november 2018.

FAKTA

Netflix-premiere: 1. november 2018
Genre:
Thriller, Action
Instruktør: Bobby Roth
Medvirkende: Rockmond Dunbar, Zhu Zhu, Shen Lin, Robert Patrick, Robert Knepper, Jodi Lyn O’Keefe

Plot

Under en ferie i vildmarken kidnapper en bande psykopatiske kriminelle en kvinde og overfalder hendes mand. Han bliver stukket med en kniv i hjertet, men må nu samle al sin styrke for at redde hende, inden bløder ihjel.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.