THE WITCHER er en ny Netflix-serie, der blander eventyr, action, horror og en masse overnaturlige elementer. Henry Cavill spiller titelrollen, men det er Anya Chalotra, der spiller den mest interessante karakter. Læs mere i vores The Witcher anmeldelse af sæson 1 her!

The Witcher er en ny Netflix-serie, der er baseret på en bog og er lidt af et genremix. Den fungerer heldigvis rigtig godt, men man skal lige i gang med dette nye univers. Den dækker især eventyr-genren, da vi er ude i en “Game of Thrones møder Ringenes Herre“-hybrid. Uden yderligere sammenligning, men bare for at give dig en idé om den verden, du skal møde.

Der er ret mange monstre i The Witcher, og Netflix-serien byder også på hekse og andre overnaturlige væsener. Præcis som det var tilfældet med HBO Nordic-serien Watchmen, så skal man lige ind under huden på denne fortælling, før man bliver hooked.

Nu endte Watchmen med at være noget af det absolut bedste, vi har set på tv længe, og helt så vild er jeg ikke med denne serie.

Læs også: Vores anmeldelse af Watchmen serien, der kan ses på HBO Nordic, her >

Du kan læse mere om den nye Netflix-serie – og skuespillerne i den – i vores sæson 1 anmeldelse af The Witcher herunder.

The Witcher: Sæson 1 – Netflix anmeldelse

Anya Chalotra er fantastisk som Yennefer

Alle, der har glædet sig til denne serie, ved sikkert, at det er Henry Cavill (ja, Superman) der spiller titelrollen som “The Witcher”. Han gør det bestemt også godt, men for mig er det slet ikke hans karakter, der er den mest interessante. Bevares, der er også rigtig mange karakterer i denne nye Netflix-serie, så der er nok at tage af.

For mig er det især karakteren Yennefer, der er vanvittig spændende at følge. Især da hun har en ret vild karakter-udvikling, der gør, at man aldrig helt ved, hvad der nu skal ske. Yennefer spilles helt blændende af Anya Chalotra, der kun lige er i starten af sin karriere. 

Anya Chalotra startede sin karriere med en rolle i Netflix-serien Wanderlust, og derefter spillede hun med i BBC miniserien The ABC Murders. Begge serier udkom i 2018. Nu spiller hun så en nøglerolle i denne nye Netflix-satsning, så der er vist ingen tvivl om, at hendes karriere er på raketfart.

Om du kender The Witcher historien eller ej, så er Yennefers historie nok den nemmeste at komme ind under huden på. Netop derfor skal hun nok også blive en fan-favorit!

Giv serien tid, og bliv belønnet

Som sagt indledningsvis er The Witcher en serie, der lige skal i gang, før man helt fanger, hvad der foregår. Det betyder, at de første par afsnit kan være lidt forvirrende. Og ja, det er der naturligvis mange forskellige grunde til, men de skal ikke spoiles her.

Jeg indrømmer dog også blankt, at jeg var fascineret og interesseret i historien fra første afsnit. Ikke mindst fordi den er voldsomt flot og imponerende produceret. Der er så mange spændende karakterer. Og ja, det betyder naturligvis også, at der er rigtig mange skuespillere. Ikke mindst en del, du kender fra andre film og serier.

Eksempelvis spiller danske Lars Mikkelsen rollen som Stregobor – dét lyder da som en, der kunne være med i Ringenes Herre. Derudover har vi svenske MyAnna Buring, der spiller den mægtige Tissaia. Du kender måske MyAnna Buring fra skønne genrefilm som Neil Marshalls The Descent (2005), Kill List (2011) eller gyser-komedien Lesbian Vampire Killers (2009).

Den skønne Jodhi May spiller den karismatiske Queen Calanthe, der også selv går forrest, når der er kamp på slagmarken. Unge Freya Allan har endnu en nøglerolle som Ciri, og du har måske lige nået at se Freya Allan i første afsnit af War of the Worlds serien. 

The Witcher: Sæson 1 – Netflix anmeldelse

Se The Witcher på Netflix nu!

Det er Lauren Schmidt, der har skabt denne nye Netflix-serie, der allerede inden premieren har fået “Go!” på sæson 2. Lauren Schmidt startede sin karriere med at skrive på The West Wing serien, og derefter har hun skrevet og produceret afsnit af serier som Daredevil og The Umbrella Academy.

Nu er hun så ude med sin første serie som skaber (eller “creator”), og dét klarer hun altså på imponerende vis. Selve serien er naturligvis baseret på en historie, der er skabt af Andrzej Sapkowski. Indrømmet, så kender jeg intet til den oprindelige roman, så jeg har set denne serie uden nogle forventninger eller antagelser.

Vi har set de første fem afsnit af sæson 1 til denne anmeldelse. Der er i alt 8 afsnit i sæsonen, så nu glæder vi os bare til at se de sidste afsnit. Især eftersom afsnit 4 var dét afsnit, der virkelig fik os “hooked” på The Witcher.

Sæson 1 af The Witcher kan ses på Netflix fra den 20. december 2019.

FAKTA

Skaber: Lauren Schmidt
Medvirkende: Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Joey Batey, MyAnna Buring

Plot

Witcheren Geralt, en muteret monsterjæger, forsøger at finde sin plads i en verden, hvor folk ofte er mere onde end monstrene.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg