Patient Zero er noget af det dårligste, vi længe har set her hos Heaven of Horror. Og vi ser sateme mange film! Plottet er så ringe, at skuespillerne må have vidst, hvad de gik ind til. Kun Stanley Tucci fungerer.

Patient Zero er officielt en film i action, drama og gyser genrerne. I virkeligheden er det bare et makværk, der bruger lidt forskellige greb, men ligner et meget dårligt filmskoleprojekt.

Alene det, at filmen partout skal omhandle amerikanere, når man får briter til at spille rollerne, er første problem. Det er altså ikke alle briter, der helt kan “naile” den amerikanske accent. Dét er der flere mindeværdige eksempler på i Patient Zero.

Kun Stanley Tucci lader til at have indset hvilket film, han er med i. Han spiller i hvert fald med tilpas distance og humoristisk arrogance, hvilket passer godt til hans karakter.

Bare rolig, du gætter hele plottet!

Det er næsten grotesk, som man kan gætte hele plottet på forhånd. Hver eneste lille replik eller handling, leder så uhyggeligt tydeligt videre til et senere “plot twist”. Der er ingen overraskelser undervejs.

Måske filmen i virkeligheden burde hedde “Zero Plot”. Det havde i hvert fald været ærlig varebetegnelse.

Og hvorfor vælger Natalie Dormer konsekvent at være med i disse lortefilm. Eller rettere film med direkte dumme plots. Sidste gang var det In Darkness, der dog var marginalt bedre end denne.

Læs også: Vores anmeldelse af In Darkness her >

Herfra håber vi efterhånden, at hun bare holder sig til tv-serier. Der lader det til at gå meget bedre for hende – f.eks. Game of Thrones og Elementary.

Patient Zero (2018) anmeldelse

Jeg holder sgu med zombien!

Selve plot-konceptet er egentlig interessant nok. Det ligger i tråd med I Am Legend, som vi elsker her hos Heaven of Horror. Det hele er bare så grotesk dårligt udført i Patient Zero.

Samtlige karakterer er deciderede idioter. De tager mærkelige og meget forhastede beslutninger. Og mænd såvel som kvinder bruger ikke ligefrem hovedet, når beslutninger skal træffes.

I øvrigt er de kvindelige karakterer også ret irriterende. Alle kvinder (begge to), der rent faktisk har replikker, er i en form for trekantsdrama med den mandlige hovedrolle.

Det er trivielt, kedelig og helt uforståeligt, da vores “lidende helt” (Matt Smith) er pisseirriterende. Og i øvrigt ude af stand til at sige “damn” med amerikansk accent. Det burde nogen have fanget, hvis ikke det var fordi, de fleste var briter.

Jeg holder fandme med Stanley Tucci efter at have set ham i et lille minuts tid. Og ja, allerede plakaten afslører jo ligesom, at han ikke er en helt menneskelig fætter!

Patient Zero (2018) anmeldelse

Patient Zero er perfekt til drikkeleg

Patient Zero er instrueret af Stefan Ruzowitzky, som jeg ikke har fidus til efter denne film. Og nej, det er ikke kun fordi, hans profilbillede på IMDb får ham til at ligne en tegneserie superskurk – se selv her.

Til gengæld anerkender jeg, at instruktøren ikke er bedre end manuskriptet. Og dét er simpelthen for ringe!

Godt nok er filmens trivia-sektion på IMDb fyldt med info om, at det er et af de famøse “most liked” manuskripter, der ikke er blevet filmatiseret, så giver jeg ikke meget for det. Det er der efterhånden ret mange mindre gode film, der kan bryste sig af.

Måske der alligevel er en grund til, at disse film ikke er blevet produceret. Hint: De er måske “liked”, men de er sgu ikke “good”. Mike Le har skrevet manuskriptet, og det er det fjerde producerede filmmanuskript af ham.

Fælles for alle fire er, at de har under 5 stjerner på IMDb. Det bør måske være et hint om, at der er noget i historierne, der ikke helt fungerer i praksis.

Patient Zero kan ses på DVD eller streaming (fx Blockbuster.dk), og hvis du trænger til en sjov drikkeleg, kan du friskt kaste dig over denne film. “Prøv” eksempelvis at gætte plot twists på forhånd. Du bliver stang-bacardi i løbet af meget kort tid. Skål!

FAKTA

DVD-premiere: 1. november 2018
Genre: Horror, Thriller, Action
Instruktør: Stefan Ruzowitzky
Medvirkende: Matt Smith, Natalie Dormer, Stanley Tucci m.fl.

Plot

Efter at være blevet bidt opdager en overlever, at han er symptomfri, og at han kan kommunikere med de smittede. Han leder nu de sidste overlevende ud på en jagt efter Patient Zero og en kur.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.