GUDS SKÆVE STREGER på Netflix er en thriller fra Spanien (engelsk titel: God’s Crooked Lines). Selvom det er en lang film, er den også ret spændende. Læs vores Guds skæve streger filmanmeldelse her!

GUDS SKÆVE STREGER er en ny Netflix thriller fra Spanien (org. titel: Los renglones torcidos de Dios). Og ja, det er en lang film med en spilletid på godt 2½ time. Lad det dog endelig ikke afholde dig fra at se den. Film fra Sydkorea plejer også at være meget lange, og de er også fantastiske.

I denne psykologiske thriller følger vi en kvinde, der tjekker ind på et psykiatrisk hospital. Men den egentlige grund til at tjekke ind på det psykiatriske hospital er for at undersøge en anden patients mystiske død. Hun er nemlig privatdetektiv, og hun er ret skarp. Men lige i dette tilfælde er hun måske også ude, hvor hun ikke kan bunde.

Læs videre på vores Guds skæve streger filmanmeldelse nedenfor. Den havde premiere på Netflix den 9. december 2022.

Foregår i en ganske anden tid

Guds skæve streger foregår i 1979, så selvfølgelig var behandlingen (og forståelsen) af psykisk sygdom meget anderledes. Da Alice Gould (Bárbara Lennie) tjekker ind på den psykiatriske afdeling, er hun der dog ikke på grund af en egentlig psykisk sygdom.

I stedet er hun der som privatdetektiv, der er blevet ansat til at undersøge en mordsag. Mens det underliggende mysterie spiller en stor rolle, er denne psykologiske thriller også en undersøgelse af, hvordan patienter med psykisk sygdom er blevet behandlet tidligere.

Og det er også et kig på, hvordan kvinder blev behandlet og set. På flere måder er baggrunden lidt det samme som i Gøgereden. Du vil møde mange fascinerende og spændende patienter på hospitalet. Nogle få af dem er der sandsynligvis lige så meget på grund af deres udseende som mulige psykiske problemer.

Igen er det især fordi det forgår i 1979. Der er en del hoppen frem og tilbage i tiden. Vi bliver ved med at gå tilbage til mordnatten, mens vi følger Alice (som går under “Alicia” på hospitalet), mens hun efterforsker. Dette kan være lidt forvirrende, men fungerer – for det meste – godt, når man er blevet vant til det.

Guds skæve streger – Netflix anmeldelse

Skuespillerne i det spanske Netflix thriller mysterie

Stjernen i Guds skæve streger er Bárbara Lennie som Alice Gould (privatdetektiven, der er undercover som patient). Som Alice formår Bárbara Lennie at udstråle selvtillid og levere replikker med den hurtighed og kraft, der er nødvendig. Ellers ville hende karakter grundlæggende være utroværdig.

Du kan måske genkende Bárbara Lennie fra Netflix-serien The Mess You Leave Behind (2020).

Den anden nøgleperson, Dr. Samuel Alvar, spilles af Eduard Fernández, som du måske genkender fra HBO-serien 30 Coins. Han ser dog meget anderledes ud i de to produktioner. Han var også med i Netflix-serien Criminal: Spain, som måske er nemmere at genkende ham fra.

Der er dog mange flere skuespillere i denne psykologiske thriller, da plottet er meget karakterdrevet. Nogle af dem genkender du måske (såsom Pablo Derqui fra Netflix-filmen Two/Dos fra 2021), men sandsynligvis ikke de fleste af patienterne.

Se Guds skæve streger på Netflix nu!

Filmen er instrueret af Oriol Paulo, som allerede har skrevet og instrueret Harlan Coben Netflix-serien The Innocent og fantasy-mysteriet Fatamorgana (2018). Du kender ham måske også som instruktør af The Invisible Guest eller Beboeren. Han skrev også El cuerpo (2012), som allerede er blevet genindspillet mange gange!

GENINDSPILNINGER AF EL CUERPO

Den bedste genindspilning er den sydkoreanske The Vanished – den værste er nok The Body fra Indien.

Oriol Paulo skrev også Guds skæve streger sammen med Guillem Clua (der også arbejdede på The Innocent), og Lara Sendim er tilknyttet. Hun er medforfatter på de fleste Oriol Paulo-film, så det er endnu et godt tegn!

Den nye Netflix-film er baseret på den roste roman “Los Renglones Torcidos de Dios (The Crooked Lines of God)” af Torcuato Luca de Tena.

Lad nu ikke den lange spilletid (2 timer og 34 minutter) forhindre dig i at se den. De fleste af os har jo ingen problemer med at binge tv-serier. Ideen om, at en film kan være for lang, er blot vores egen skæve opfattelse af, hvordan det burde være. Desuden kan en 80-minutters film føles lige så lang som denne!

Gå ikke glip af denne film, hvis du nyder gode psykologiske thrillere med et mysterie, der skal løses!

Guds skæve streger (kaldet God’s Crooked Lines på engelsk) er udkommet på Netflix den 9. december 2022.

FAKTA

Instruktør: Oriol Paulo
Manuskript: Oriol Paulo, Guillem Clua, Lara Sendim
Medvirkende: Bárbara Lennie, Eduard Fernández, Loreto Mauleón, Javier Beltrán, Samuel Soler, Federico Aguado, Lluís Soler, Adelfa Calvo, Dafnis Balduz

Plot

En privatdetektiv, der påstår at lide af paranoia, lader sig indlægge på et psykiatrisk hospital for at efterforske en anden patients mystiske død.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg