BODIES BODIES BODIES er lidt af en genrehybrid. Umiddelbart ligner den en klassisk slasher gyserfilm, men det er kun på overfladen. Der er nemlig et tykt lag kulsort satire øverst. Hvis du ikke kan se den som sådan, er det spild af tid. Læs vores Bodies Bodies Bodies anmeldelse her!

BODIES BODIES BODIES kan nu købes eller lejes digitalt, og den er faktisk dejligt underholdende. Jeg havde ikke de store forventninger, da den har fået en meget blandet modtagelse. Efter at have set den, tror jeg dog især, det handler om forventningsafstemning.

Det er nemlig ikke “bare” en gyserfilm, men derimod en social kommentar, der serveres i form af den ene verbale lussing efter den anden – både til og fra vores hovedpersoner. En bunke rige unge (og naturligvis møgforkælede) mennesker, der ikke aner, hvor godt de har det. Og pludselig dør de som fluer i det store flotte hus, mens en orkan raser udenfor.

Læs videre på vores Bodies Bodies Bodies anmeldelse herunder.

En genrehybrid, der rent faktisk fungerer

Som sagt ligner Bodies Bodies Bodies umiddelbart en klassisk slasher gyserfilm. En gruppe unge mennesker – påvirket af alverdens rusmidler, mens de kaster sig ud i seksuelle eskapader – dør pludselig på voldsomme og brutale måder. Én efter én. Men det er kun på overfladen, filmen er en “normal” slasher.

Der er nemlig et tykt lag kulsort satire øverst. Og du kan ligeså godt gøre det klar til dette, for hvis du ikke kan se den som sådan, er det spild af tid. Satiren består i, at der tages tykt pis på alt det politisk korrekte.

Eller nej, den laver faktisk grin med dem, der har travlt med at gøre og sige alt det rigtige. Dog uden helt at forstå, hvorfor det er det rigtige. Og så er vi lige langt! De er papegøjer, der bare reagerer på det, de har hørt, men fornuft og følelser er ikke en del af dét.

Men bevares, du kan da godt se den som en regulær slasher gyserfilm. Der er i hvert fald blod og dødsfald nok – men det ville være en skam. Den egentlige underholdning ligger i den kulsorte satire, der gennemsyrer hele fortællingen.

Bodies Bodies Bodies – Anmeldelse | Gyserfilm

Lille cast, der bare fungerer

Der er otte skuespillere med i hele filmen. Hovedrollerne spilles af Amandla Stenberg (The Hunger Games) og Maria Bakalova, der er et ungt kærestepar, der tager sammen hen til en fest i et stort og lækkert hus. Huset tilhører Sophies (Amandla Stenberg) bedste ven, David (Pete Davidson). Forholdet er vist ikke helt så varmt for tiden, og stemningen er mildest talt anspændt.

Lige da det hele begynder at gå lidt bedre, kommer forslaget om at lege “Bodies Bodies Bodies”. Kort tid derefter sker første dødsfald, og derefter går det slag i slag (som man siger).

Bonus-info: Har du set Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan (2020) vil du sikkert synes, Maria Bakalova virker bekendt. Hun var så genial i den film. Faktisk blev hun nomineret til en Oscar (bedste kvindelige birolle) for sin præstation!

Se Bodies Bodies Bodies digitalt nu!

Halina Reijn er instruktøren bag Bodies Bodies Bodies, mens Sarah DeLappe har skrevet manuskriptet baseret på en historie af
Kristen Roupenian. Halina Reijn er en hollandsk filmskaber, der startede sin karriere som skuespiller. Dette er hendes anden spillefilm efter thrilleren Instinct (2019) med Carice van Houten i hovedrollen.

Slutningen på Bodies Bodies Bodies er i øvrigt lidt af en genistreg. Eller meget! Hvis du ikke følger med undervejs eller ikke ser den til ende, så ved du reelt slet ikke, hvad det er for en film. Så er det sagt. Har du læst brugeranmeldelser på IMDb, vil du vide, at det er lidt af en epidemi; “I stopped watching after 15 minutes” og så 1 stjerne ud af 10. Det er sgu for slapt.

Du behøver ikke kunne lide den, men man kan heller ikke bedømme eller kritisere en film, man reelt ikke har set.

Bodies Bodies Bodies kan købes eller lejes digitalt fra den 12. december 2022.

FAKTA

Instruktør: Halina Reijn
Medvirkende: Amandla Stenberg, Maria Bakalova, Rachel Sennott, Chase Sui Wonders, Pete Davidson, Myha’la Herrold, Lee Pace, Conner O’Malley

Plot

Da en gruppe unge i 20’erne beslutter sig for at holde en fest midt under en orkan i en fjerntliggende kæmpe villa, forvandler en simpel festleg sig til et drabeligt mareridt! Hvad der skulle have været den vildeste fest udvikler sig til ren overlevelse og en nat, hvor falske venner afsløres, kærlighed udfordres og blodet flyder i et skønt kaos af gys og komedie.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.