SKOLEN FOR DET GODE OG DET ONDE på Netflix er en ny fantasyfilm. Den har en del dystre øjeblikke, så den er god som genrefilm for hele familien. Læs vores fulde Skolen for det gode og det onde filmanmeldelse her!

SKOLEN FOR DET GODE OG DET ONDE er en ny Netflix-fantasyfilm for hele familien. Men du bør helt sikkert se den med dine børn første gang. Børnene vil måske se den igen og igen, men på grund af nogle få ganske dystre og uhyggelige øjeblikke, bør du blive hos dem ved første gennemsyn.

Voksne vil sikkert bemærke mange andre ting – herunder vigtige værdier og historiens morale. Faktisk er der flere moraler. Derudover er castet fantastisk, hvilket også er noget, voksne nok vil sætte mere pris på, når det kommer til de ældre (altså ikke-teenagere) karakterer.

Læs videre på vores Skolen for det gode og det onde-filmanmeldelse nedenfor. Den har premiere på Netflix den 19. oktober 2022.

Er nogen helt god eller ond?

Kernehistorien i Skolen for det gode og det onde fokuserer faktisk på, om det giver mening at opdele en skole som sådan. Er nogen virkelig helt gode eller helt onde?! Når man ser på eleverne i de to afdelinger på skolen, er svaret et rungende nej!

Dem, der ender i den “gode” del af skolen, er forfængelige og besatte af at fremstå gode frem for rent faktisk at være gode. Dem, der er i den “onde” skole, har fået at vide, at hekse og “ikke smukke” mennesker er onde som udgangspunkt. Uanset hvordan de så opfører sig.

Som sådan er moralen i Skolen for det gode og det onde, at det at være god eller ond, er meget dybere, end hvad denne skole lærer. Du kan gøre gode ting eller onde ting, men det er ikke noget, du bare er.

Men hvis nogen konstant fortæller dig, at du er det ene eller det andet, vil du sandsynligvis begynde at tro på det. Og, endnu vigtigere, handle i overensstemmelse med det.

Dette er endnu en vigtig lektie; Hvis nogen hører, at de er perfekte og ufejlbarlige, tror de på det. Hvis de får at vide, at de er dumme og værdiløse, vil de tro på dét.

Skolen for det gode og det onde – Netflix anmeldelse

En magisk rollebesætning!

Hele castet i Skolen for det gode og det onde er ret fantastisk. Mest fordi skuespillerne bare går all-in på at spille disse meget eventyr-stereotypiske karakterer. De fleste af dem i hvert fald!

Som fortælleren, kaldet “The Storian”, har vi Cate Blanchett. Du får hende ikke at se, men hendes stemme er ret genkendelig. Rektor spilles af Laurence Fishburne, og de to skoleledere portrætteres af Charlize Theron og Kerry Washington (Scandal).

Charlize Theron (The Old Guard) er Lady Lesso, leder af skolen for det onde, og hun har det tydeligvis godt med at spille den skurkeagtige kvinde. Ligesom hun gjorde i Snow White and the Huntsman og The Huntsman: Winter’s War. Kerry Washington er professor Dovey, leder af skolen for det gode. Hun er nærmest royal i sin fremtoning.

Disse to skoleledere har også en intern kamp, ​​da skolen for det gode altid ser ud til at vinde, og Lady Lesso (jeg er virkelig ikke vild med det navn) er ved at blive træt af altid at tabe!

Andre karakterer i filmen spilles af Michelle Yeoh (Everything Everywehere All at Once), Peter Serafinowicz (Shaun of the Dead) og Patti LuPone (Penny Dreadful).

De unge talenter

Endelig er der de to egentlige stjerner i filmen; Sophia Anne Caruso og Sofia Wylie. De spiller de to teenagere, der pludselig bliver indskrevet på skolen. De er bedste venner, men er ikke enige om meget, når det kommer til denne skole.

En af dem vil slet ikke være der, og den anden vil bare gerne være i den anden del af skolen.

Sophia Anne Caruso (Evil) spiller Sophie, mens Sofia Wylie (High School Musical: The Musical: The Series) spiller Agatha, pigen, der ikke hører til i den lille by, hvor de to piger bor, men som bestemt heller ikke vil på denne eventyrskole.

Jeg elskede Sofia Wylie fra første scene, og hun blev kun bedre gennem historien. Sophia Anne Caruso blev jeg først mere begejstret for mod slutningen af historien.

Se Skolen for det gode og det onde på Netflix!

Paul Feig er instruktøren af Skolen for det gode og det onde på Netflix. Jeg går ud fra, at du vil genkende navnet, Paul Feig, da han har instrueret store komediehit som Bridesmaids (2011) og Spy (2015).

Han har dog også instrueret en del genrefilm. Fra Ghostbusters (2016) til krimi-thriller-mysterie-komedie-hybriden A Simple Favor fra 2018.

Jeg var ikke sikker på, hvad jeg skulle forvente af Skolen for det gode og det onde, men jeg vidste, at jeg kunne lide rollebesætningen. Det viser sig, at jeg (lidt overraskende) virkelig også nød at se denne film.

Det er en god genrefilm for hele familien. Fuld af farver, mørke, sjove og skumle øjeblikke. Og et par uhyggelige scener (jeg tænker på dig, Græskarmand)!

Skolen for det gode og det onde er på Netflix fra den 19. oktober 2022.

FAKTA

Instruktør: Paul Feig
Manuskript: David Magee and Laura Solon
Medvirkende: Sophia Anne Caruso, Sofia Wylie, Laurence Fishburne, Michelle Yeoh, Jamie Flatters, Kit Young, Peter Serafinowicz, Rob Delaney, Mark Heap, Patti LuPone, Rachel Bloom, Kerry Washington, Charlize Theron, Earl Cave, Demi Isaac Oviawe, Freya Parks, Kaitlyn Akinpelumi, Holly Sturton, EmmaLau, Briony Scarlett, Ally Cubb, Rosie Graham, Joelle, Chinenye Ezeudu, Oliver Watson, Ali Khan, Harvey Scrimshaw, Myles Kamwendo, Misia Butler

Plot

Hjerteveninderne Sophie og Agathas venskab bliver sat på prøve, da de pludselig flyves væk til en magisk skole for fremtidige eventyrlige helte og skurke.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg