A Simple Favor er ikke ligefrem en dyster thriller, men til gengæld er der skruet helt op for de mere kitschede elementer. Det er nok en smagssag, om man er til det, men det er klassisk Paul Feig!

A Simple Favor lyder på papiret ret mørk og dyster. Dog viste traileren, at det mere er en skæv og kitsch indgangsvinkel, der lægger stilen. Oprindeligt forventede vi noget i stil med Gillian Flynns Gone Girl fortælling.

Det er på ingen måde dét, vi er ude i med A Simple Favor. Alligevel er det heller ikke helt skævt!

Selvom historien er mindre kynisk og brutal, så er der virkelig også nogle mørke elementer. Selve historien fortælles dog med fokus på andre virkemidler.

Og hvis du har læst bogen af Darcey Bell, så skal du ikke tro, at du kender filmens plot. Der er nemlig ændret en hel del på historien – ikke mindst slutningen.

En Paul Feig thriller

Det er velkendte Paul Feig greb, men alligevel er filmen meget anderledes, end hans mere rendyrkede komedier som Spy og Bridesmaids.

Han har dog også arbejdet med en form for horror-comedy med Ghostbusters fra 2016. En film vi var ret glade for her på websitet, selvom der nærmest gik sport i at hade den. Det samme bliver nok (desværre) tilfældet med A Simple Favor.

Jeg fik, hvad jeg forventede, og følte i flere dele af filmen, at vi var oppe på 5 flotte splatter. Men jeg elsker også Paul Feig stilen og nød at gætte med på mysteriet. Paul Feigs greb er jo gerne, at det hele bliver lidt over the top.

Det er, men andre ord, at finde et stil, og så kører den ind med 110%. Det bliver hurtigt for meget for dem, der ikke er til dette. Og da A Simple Favor i dén grad er en “genre bender”, vil den nok blive set af mange, der ikke ligefrem elsker den stil.

A Simple Favor

Anna Kendrick og Blake Lively

Jeg synes, der er lige præcis to oplagte grunde til at se A Simple Favor. Det er – ikke overraskende – de to hovedrolleindehavere: Anna Kendrick (The Voices) og Blake Lively (The Shallows).

Hvis du generelt ikke bryder dig om en (eller begge) af disse skuespillere, så bliver filmen ikke en god oplevelse for dig. Det her er på alle måder deres film!

De spiller to karakterer, der er hinandens diametrale modsætninger. Både af udseende og væremåde. Anne Kendrik er den lille brunette, Stephanie, der til daglig er alene (og fuldtids) mor og “mommy vlogger”. Foruden at lave videoer om bagværk, så bruger hun dem senere til at efterlyse hendes nye bedste veninde, Emily, da hun pludselig forsvinder.

Emily spilles af Blake Lively, der arbejder med PR for en stor designer. Hun ligner altid, at hun kommer direkte fra catwalken og siger nærmest alt, hvad hun tænker. Det er svært ikke at blive fascineret af en karakter, der er  over-the-top og alligevel helt nede på jorden.

Mens Stephanie nærmest er curlingmor, så er Emily typen, der bare råber “Kom nu, din lille lort!”, når hun skal have sin søn med hjem fra legepladsen. Men andre ord er hun fuldstændig uden hæmninger, og det er herligt befriende – ikke mindst for sønnen.

Og ja, det er lige min form for sort humor, så derfor fungerer stilen for mig!

A Simple Favor

En anderledes thriller

A Simple Favor er en historie, der udvikler sig hele tiden. Det er et mysterie, hvor thriller-genren til tider er i fokus, mens det på andre tidspunkter er sort komedie, der driver værket.

Jeg var fantastisk godt underholdt i 80% af tiden. Filmen bliver en smule for lang, og slutningen kammer over i for meget komedie for mig. Det er, hvad der kan ske i en film, der blander genrer så meget, som det er tilfældet her.

Havde filmen ændret blandingsforholdene, så der var mindre komedie og mere mørke, så havde den ramt mig langt bedre. Men der er trods alt både flere mord og en del blod i A Simple Favor, så det er ikke ren sjov og ballade.

Hvis traileren virker fængende på dig, så vil filmen nok også ramme plet. Kan du slet ikke lide stilen i traileren, så vil filmen nok heller ikke ramme plet. Selvom traileren ikke afslører meget, så formår den nemlig lige præcis at slå tonen korrekt an. Noget jeg personligt ville ønske, at de fleste trailere gjorde frem for bare at levere et resume.

FAKTA

Biografpremiere: 27. september 2018
Genre: Thriller, Mysterie
Instruktør: Paul Feig
Medvirkende: Blake Lively, Anna Kendrick, Linda Cardellini, Rupert Friend, Eric Johnson

A Simple Favor følger Stephanie, en blogger, der forsøger at afdække sandheden bag sin nye veninde Emily’s pludselige forsvinden. Sammen med Emily’s mand Sean prøver Stephanie at finde frem til sandheden.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.