EVIL på Paramount+ er en ny gyserserie med krimi og drama som subgenrer. Hvis afsnit 1 af denne serie ikke fanger dig, så ved jeg ikke, hvad der vil. Læs vores Evil sæson 1 anmeldelse her!

EVIL er en ny gyserserie, der også har elementer af krimi og drama. Her i Danmark kan den nu ses på streamingtjenesten Paramount+, og titlen alene burde gøre dig nysgerrig. Vi har naturligvis at gøre med en serie, der involverer ondskab.

MERE PÅ PARAMOUNT+

Læs vores anmeldelse a Dexter: New Blood, der også vises på Paramount+ lige nu >

Serien blev oprindeligt skabt af CBS, men fra sæson 2 er den rykket over på deres streamingtjeneste Paramount+.  I Danmark har vi i første omgang fået én sæson, der består af 13 afsnit – meget passende.

Læs videre på vores Evil sæson 1 anmeldelse nedenfor.

Seriemordere, dæmoner og psykologer… ja ja, du!

Evil holder sig ikke rigtig tilbage, når det gælder horror. Noget man ellers kunne forvente, når en serie produceres af et amerikansk tv-selskab, der er begrænset af regler og reklameindtægter.

Fokus er selvfølgelig på selve historien, der handler om en psykolog og en præste-studerende, der går sammen om at undersøge en række overnaturlige elementer. Og der kommer masser af skræmmende øjeblikke undervejs.

Det, der virkelig fungerer godt er, at vi oplever både troende og ikke-troende. Dem, der tror på mirakler og dæmoner, og så dem, der altid tror på en rationel forklaring. Overraskende nok bliver ingen af de to lejre “slået i hovedet” for deres holdning. Jeg oplevede faktisk, at jeg kunne se diverse begivenheder fra flere synspunkter – uden at føle, at én af dem var den rigtige.

Det alene er faktisk ret vildt. Især fordi mange af historierne er fortalt, så det burde være umuligt at forme sin egen mening. Du kommer nok til at tro én ting, men det kan snildt ændre sig (flere gange!) undervejs.

Evil: Sæson 1 – Anmeldelse | Paramount+ Gyserserie

Et fantastisk cast i Evil

Den store grund til, at Evil fungerer er, at den er velskrevet, og så har den et virkelig godt cast.

Jeg er ret glad for hovedrollen, Kristen Bouchard, der er en skeptisk (og ret genial) klinisk psykolog. Hun bliver spillet fantastisk godt af hollandske Katja Herbers. Du genkender hende måske fra Westworld, men hendes rolle i The Columnist er den helt store vinder. Dén kan anbefales!

Overfor Katja Herbers ser vi Mike Colter som karakteren David Acosta, der studerer til præst. Han er dermed (selvfølgelig) den helt store troende. Ham kender du måske fra titelrollen i Luke Cage.

Af andre medvirkende, vi gerne vil fremhæve, skal nævnes Aasif Mandvi (der er på den ikke-troende side), Christine Lahti (spiller mor til hovedrollen) og sidst, men ikke mindst, Michael Emerson, som mange nok vil genkende fra enten Lost eller Person of Interest. Han spiller en helt ny slags karakter, og det fungerer virkelig godt for ham.

Se sæson 1 af EVIL på Paramount+ nu!

Evil er skabt af Michelle King og Robert King, der er kendt for The Good Wife og dennes spinoff serie The Good Fight. Det er jo ikke særlig horroragtigt, men faktisk skrev Robert King manuskriptet til gyserfilmen The Nest fra 1987, så interessen har længe været der.

Som tidligere nævnt er der allerede produceret en sæson 2 af Evil, som er vist i USA over sommeren/efteråret 2021, så den kommer også til Danmark på et tidspunkt. Og en sæson 3 skulle også være på vej!

Hvis du ikke bliver fanget af første afsnit af Evil, så er serien nok ikke for dig. Men det tror jeg faktisk ikke, bliver noget problem, for den har rigtig meget af det, de fleste gyserfans gerne vil have – uhygge og velskrevne karakterer.

Alle 13 afsnit af EVIL sæson 1 kan ses på Paramount+ fra 1. november 2021.

FAKTA

Skabere: Michelle King, Robert King
Medvirkende: Katja Herbers, Mike Colter, Aasif Mandvi, Michael Emerson, Christine Lahti, Kurt Fuller

Plot

EVIL fokuserer på en skeptisk kvindelig klinisk psykolog, der går sammen med en præst-under-uddannelse og en entreprenør for at undersøge formodede mirakler, Djælvebesættelser og andre ekstraordinære hændelser.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg