Resident Evil 5: Retribution leverer middelmådigt – men hvis du ikke har de store forventninger, så se den endelig.

Så er Paul W. S. Anderson og hustru Milla Jovovich klar igen med endnu en omgang ‘Resident Evil’, der denne gang har undertitlen ‘Retribution’.

Resident Evil 5: Retribution fortsætter præcis hvor vi slap sidst, og der er en masse referencer til de foregående film, hvilket – for en person, der har set hele baduljen – altid er en dejlig nostalgisk detalje.

Castet er efterhånden velkendt, da der er flere gamle kendinge med. I denne omgang er det bl.a. Michelle Rodiguez (Rain i den første ‘Resident Evil’ fra 2002) og Siennea Guillory (Jill Valentine fra både ‘Apocalypse’-filmen fra 2004 og ‘Afterlife’ fra 2010).

Førstnævnte leverer en fin standard præstation som tough girl, der dog får en del flere nuancer hen ad vejen – på meget passende og fornem vis endda. Sidstenævnte i rollen som Jill Valentine virker irriterende stiv i sin præstation. Det er ikke uden forklaring, men bare heller ikke særlig velfungerende.

Til gengæld er Milla Jovovich i rollen som “Alice” i sit es, som hun altid er i disse film (præcis som Kate Beckinsale bare ER Selene i ‘Underworld‘-filmene). Det er en fornøjelse, at man – uanset historiens kvaliteter eller mangel på samme – altid ved de nok skal levere varen og være underholdende. Og jeg synes faktisk denne film har mange kvaliteter!

Er der noget nyt at komme efter? Hmm, nej, ikke rigtigt. Der er en smule og lidt gode nuancer, ligesom der lægges op til endnu en film i rækken.

Og helt ærligt, når den næste film kommer, så vil jeg igen være klar til at tage endnu en runde i ‘Resident Evil’-møllen. Men nogen stor oplevelse er det ikke…

Fakta

DVD/Blu-ray: 15-01-2013
Genre: Action | Horror | Sci-Fi | Thriller
Instr.: Paul W.S. Anderson
Medv.: Milla Jovovich, Boris Kodjoe, Li Bingbing, Kevin Durand, Shawn Roberts, Michelle Rodriguez, Sienna Guillory, Johann Urb, Colin Salmon m.fl.
Land: Tyskland | Canada, 2012

 

Resumé
Umbrella’s dødsensfarlige T-virus hærger stadig Jorden, og forvandler alle mennesker til kødædende zombier. Menneskehedens sidste håb, Alice, vågner i Umbrella’s mest hemmelige forsøgscenter og afslører mere af hendes mystiske fortid, efterhånden som hun bevæger sig dybere ind i bygningen. Hendes jagt på de ansvarlige for denne katastrofe fører hende fra Tokyo til New York, Washington og Moskva, og det hele kulminerer i en uventet afsløring, som tvinger hende til at genoverveje alt, hvad hun troede, hun allerede vidste.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg