WRONG TURN: THE FOUNDATION er en reboot af gyserfranchisen, der begyndte i 2003. Denne gang starter historien meget interessant ud, inden den mister sig selv på mærkelig vis. Jeg var godt underholdt i første halvdel – ikke så meget i sidste del. Læs vores Wrong Turn (2021) anmeldelse her!

WRONG TURN: THE FOUNDATION er en ny gyserfilm, der fungerer som en 2021 reboot af filmserien, der startede i 2003. Jeg kunne nu meget godt lide den originale film fra 2003 med Eliza Dushku. En skuespiller jeg stadig nyder at se på det store lærred, men som er grotesk undervurderet.

Jeg må så indlede med at sige, at jeg også var ret begejstret for den nye hovedrolle i denne reboot. Hun har alle de rigtige egenskaber til at være en god final girl! Hun spilles af Charlotte Vega, og du genkender hende måske fra Netflix-serien Warrior Nun eller gyserfilmen The Lodgers (2017).

Læs videre på vores Wrong Turn: The Foundation anmeldelse herunder.

Nogle ting ændrer sig aldrig – men det burde de!

Da denne reboot er skrevet af den originale manuskriptforfatter, havde jeg nok sat mine forventninger lige lovlig højt. Eller rettere, jeg synes faktisk, at første halvdel (eller måske nærmere først akt ud af tre) fungerede rigtig godt på mange måder.

Dog skal vi gennem virkelig mange stereotype plotudviklinger. De fleste af den art, man med rette kunne forvente ville være opdateret her i 2021. Folk bliver stadig slået ihjel på rigtig stereotypisk facon – og ikke mindst rækkefølge.

Men altså, i en gruppe bestående af seks venner, hvor to af dem er homoseksuelle og en er sort, så er der selvfølgelig masser af minoriteter at vælge mellem, når der skal slås ihjel! Ville det ikke nogle gange være rart, hvis det ikke bare var én af disse minoriteter, der skulle dø først?

Beklager, hvis det er en mindre spoiler, men – for at være fair – har jeg da i det mindste skåret det ned til halvdelen af gruppen. Det er vist ikke den store spoiler. Og jeg synes stadig denne reboot kunne have været udført mere innovativt på lige dét punkt.

Når det kommer til folkene i skoven (altså dem, der dræber), så er der da også sket en kæmpe opdatering. En opdatering, som jeg både var glad for og synes tog for meget plads i historien. Den gør faktisk, at denne reboot-film føles som en helt anden filmserie end den originale.

Wrong Turn (2021) anmeldelse

Slutningen af Wrong Turn (2021)

Det siger sig selv, at slutningen af denne Wrong Turn 2021 reboot lægger op til en fortsættelse. Det ville da også være fjollet andet. Og jeg må indrømme, at slutningen af Wrong Turn: The Foundation faktisk har meget godt at byde på.

Du skal bare igennem en masse lort for at komme dertil.

Efter en stærk start, møder vi folkene, som man (naturligvis!) støder på, når man tager et “wrong turn”. Og glem alt om de indavlede bjergfolk fra 2003-udgaven. Denne gang er det et helt andet fællesskab, vi møder. Et fællesskab, der ikke altid giver helt mening. Og det er alt, jeg vil sige om det, for at undgå spoilers. Den rutsjebanetur må du selv opleve.

Måske du vil elske den. Jeg gik personligt fra at være glad for denne reboot, til at hviske “sikke en gang lort!” for mig selv. Husk dog at se rulleteksterne, da den sidste scene faktisk udspiller sig, mens rulleteksterne løber over skærmen. Der hintes i hvert fald til, hvilken retning en eventuel fortsættelse vil tage.

Se Wrong Turn: The Foundation i biografen

For mig er det historien, der ender med at trække ned, mens selve instruktionen og momenter af action og gys fungerer rigtig godt. Selve starten af filmen lå på solide 4 splatter for mig. Men de drejninger, filmen tog, trækker ned, så vi ender på 3 splatter.

Jeg vil dog stadig anbefale fans af den originale filmserie at se denne reboot. Måske kan du godt lide denne nye, innovative udvikling. Jeg savner bare de gode gamle dage, hvor det var indavlede skovfolk, der slog ihjel i hobevis. Og så vil jeg faktisk anbefale dig at se Wrong Turn: The Foundation for Charlotte Vega, der er den absolutte stjerne i denne film.

Hendes karakter er lidt som en tom skal, og hun er tvunget til at tale og handle på måder, der er helt skæve. Jeg håber og forventer, at de fleste kvinder (og mænd) vil være enige med mig i det. Alligevel formår hun at give filmen et godt nøk opad, når det gælder kvalitet. Og jeg er sikker på, at vi kommer til at se meget mere til Charlotte Vega!

WRONG TURN: THE FOUNDATION har premiere i de danske biografer fra den 19. august 2021.

FAKTA

Biografpremiere: 19. august 2021
Genre: Horror, Thriller
Instruktør: Mike P. Nelson
Medvirkende: Charlotte Vega, Matthew Modine, Daisy Head, Bill Sage, Emma Dumont, Valerie Jane Parker, Daniel R. Hill, Tim DeZarn, Adain Bradley, Damian Maffei, Dylan McTee

Plot

Forlad ikke stien. Det er det enkle råd til alle, der vandrer i Appalacherne. Men de mægtige vandfald og den overvældende udsigt lokker en gruppe venner væk fra det afmærkede spor. De tror, at de kender farerne i form af vilde dyr og stejle skrænter – men bjergene rummer helt andre frygtindgydende og truende hemmeligheder, som de unge snart må stå ansigt til ansigt med i en brutal kamp på liv og død…

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg