KIMI på HBO Max er en ny thriller af instruktør Steven Soderbergh og manuskriptforfatter David Koepp. Med en stærk præstation i hovedrollen af Zoë Kravitz, et godt tempo og en medrivende fortælling, er den værd at se. Læs vores fulde KIMI filmanmeldelse her!

KIMI er en ny HBO Max thriller med Zoë Kravitz i hovedrollen. Hun spiller dog ikke titelrollen, da “Kimi” er en AI service device (for nu at sige det på godt dansk) i stil med Siri.

Og ja, denne “device” spiller en afgørende rolle i denne krimi-thriller. Det er faktisk en film, der snildt kunne være en spillefilm i Black Mirror-universet. Altså, den slags fortælling, der både fokuserer på muligheder og farer ved, at den smarte teknik, vi bruger i hverdagen, spiller en stadig større rolle.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af Netflix sci-fi thrilleren TAU her >

Læs videre på vores KIMI filmanmeldelse herunder, og find filmen på HBO Max allerede nu.

Dette er en film om tech og konspirationer, ikke “bare” agorafobi

Hvis du lige nu føler, at du har fået nok af film om kvinder med agorafobi, der ikke kan forlade deres hjem, så kan du roligt kaste dig over KIMI. Det er nemlig reelt ikke en film, hvor agorafobi spiller stor en rolle. Ja, det er en hurdle for vores hovedperson. Dog er det langt fra det værste, hun kommer ud for. Det er langt værre, farligere og mere uhyggeligt!

Sammen med en velspillende Zoë Kravitz i den absolutte hovedrolle som tech (og lyd) eksperten, Angela, ser vi også mange andre velkendte skuespillere. Det gælder blandt andre Rita Wilson, Erika Christensen, Robin Givens, Jacob Vargas og mange flere. Alle dog kun i ret små roller, da det helt klart er en Zoë Kravitz-film!

Nå ja, og så er der også en sjov lille detalje i, at Devin Ratray (Kevins dumme storebror i Alene Hjemme-filmene) nu selv spiller en karakter, der hedder Kevin. Heller ikke han har meget skærmtid, men er dog med i større eller mindre grad gennem det meste af KIMI.

KIMI – HBO anmeldelse

Kimi mindede mig om filmen Nettet fra 1995

Da jeg sad og så KIMI på HBO Max, kunne jeg simpelthen ikke slippe fornemmelse af, at jeg sad og så en opdateret udgave af Sandra Bullock filmen Nettet (The Net) fra 1995. På ret mange måder er det nemlig en mere tidssvarende udgave af netop samme historie.

Altås, en film der igen påpeger, at der er både fordele og ulemper ved at tillade så meget “tech” i vores hverdag. Mange har dog en tendens til kun at tænke på det gode eller dårlige. I virkeligheden skal vi alle sammen være opmærksomme på en balancegang.

Og ja, så skader det jo ikke, at lighederne omkring hovedpersonerne også er ret tydelige. Unge, ekstremt skarpe og dygtige kvinder, der arbejder fra deres eget hjem og begge to hedder “Angela”. I Nettet fra 1995 hedder Sandra Bullock karakteren  “Angela Bennett”. Her i 2022 HBO Max-filmen KIMI spiller Zoë Kravitz karakteren “Angela Childs”.

Nu er det ikke fordi, jeg siger, de to film derudover er identiske. Det ville være en kæmpe spoiler samt meget ulig Steven Soderbergh at instruere sådan en film. Personligt oplevede jeg bare, at det var en opdateret udgave af samme udgangspunkt. Og jeg nød det!

Se KIMI på HBO Max nu!

Som nævnt flere gange allerede, så er denne HBO Max thriller instrueret af Steven Soderbergh og skrevet af David Koepp. Uanset hvilket af disse navne, der er tilknyttet en produktion, så ville det være nok til, at jeg ville vælge at se den. Nu hvor de begge er “afsendere”, så er resultatet en vaskeægte popcorn-film.

DU VIL MÅSKE OGSÅ SYNES OM

You Should Have Left, der er både skrevet og instrueret af David Koepp >

Selvom jeg kalder KIMI for en “popcorn-film”, så har den også masser på hjerte. Både om tech og big data over til Wall Street og hjemløshed. Men du kan dog som seer vælge at overse disse moraler og bare nyde filmen som en sci-fi action-thriller. Bare husk på, at “science fiction”-delen ikke er så meget fiktion, eftersom det reelt allerede er en del af vores hverdag.

I øvrigt er spilletiden for KIMI altså kun 89 minutter og ikke 2 timer og 29 minutter, som der står mange steder.

Endda også i HBO Max pressematerialet står den lange spilletid noteret, hvilket får mig til at tro, det måske er en intern joke. Hvem ved, den er i hvert fald en passende længde til netop den historie, der skal fortælles. Havde den været længere, så var slutresultatet nok betydeligt ringere.

Det her er absolut ikke den bedste film fra hverken Soderbergh eller Koepp. Den er dog underholdende og fortæller en interessant og medrivende historie, der kan (og bør!) give lidt stof til eftertanke. Den er altså både tidsvarende og lidt mærkeligt bekendt.

KIMI kan ses på HBO Max fra den 10. februar 2022.

FAKTA

Instruktør: Steven Soderbergh
Manuskript: David Koepp
Medvirkende: Zoë Kravitz, Byron Bowers, Jaime Camil, Jacob Vargas, Derek DelGaudio, Erika Christensen, Devin Ratray, Andy Daly, Robin Givens, Charles Halford

Plot

Under COVID-19-pandemien i Seattle opdager en tekniker, der lider af agorafobi (Kravitz), beviser på en voldelig forbrydelse, mens hun gennemgår en datastrøm. Da hun forsøger at rapportere hændelsen til sit firma, bliver hun mødt med modstand og bureaukrati. For at gøre det rigtige, er hun tvunget til at se sin største frygt i øjnene.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg