ECHOES på Netflix er en ny mystery-thriller-serie med Michelle Monaghan som tvillingerne Leni og Gina. Det er en miniserie med 7 afsnit på ca. én time, og det er en vild rutsjebanetur. Læs hele vores anmeldelse af Echoes-serien her!

ECHOES er en ny Netflix-miniserie med syv afsnit. Det er et thriller-mysterium med Michelle Monaghan som seriens absolutte stjerne. Hun spiller to roller som tvillingerne Leni og Gina, der har byttet liv og identitet, siden de var børn.

De timelange episoder har en tendens til at ende med vilde cliffhangers, så du vil nok få lyst til at “binge” denne serie for at undgå spoilere. Det første plot-twist kommer i afsnit 1, men det stopper ikke der, så du kan se frem til en masse vilde udviklinger. Du skal altså gerne give denne historie din fulde opmærksomhed for at kunne følge med (med andre ord; læg mobilen væk).

Fortsæt med at læse vores spoilerfri Echoes-serieanmeldelse nedenfor. Serien har premiere på Netflix den 19. august 2022.

Et meget farligt spil

Som allerede nævnt har tvillingerne Leni og Gina (begge spillet fantastisk af Michelle Monaghan) byttet liv og identitet, siden de var børn. Dette er sandsynligvis ikke uhørt blandt tvillinger. Men det faktum, at de fortsætter med denne praksis som voksne, er virkelig f**ked up.

De bytter simpelthen identitet (og liv) på deres fødselsdag for et år af gangen. Dette inkluderer bytte af job, hus og ægtemænd. Faktisk er der endda et barn i en af ​​familierne.

De bor normalt i hhv. Virginia og Los Angeles, så de får ikke “set” deres andet liv i mellemtiden. Det betyder selvfølgelig også, at de skal holde hinanden opdateret på de ændringer, der sker. Og stole på, at de ikke holder hemmeligheder for hinanden.

Hele denne “bytteliv”-aftale er i øvrigt ikke en spoiler, men seriens egentlige koncept.

En vild tur!

Afsnit 1 handler mest om, at den ene tvilling vender tilbage til deres hjemby i Virginia, da den anden søster er forsvundet. Og kun få dage før deres fødselsdag, hvor de normalt bytter.

I afsnit 2 opstår der flere drejninger. Og ved afsnit 3 får du at vide, hvad der skete med den forsvundne søster. Dette er bare for at sige, at hvert afsnit bygger på historien kontinuerligt, så du ikke sidder og venter på svar, der først kommer i det sidste afsnit.

Selvfølgelig har hvert nyt svar en tendens til at føre til flere spørgsmål. Men hey, sådan er thriller-mysterie-hybridgenren, og Echoes er helt sikkert dette. Du kommer nok også til at stille en masse spørgsmål undervejs.

Og, ikke mindst, komme med teorier og svar på de forskellige mysterier, som man jo gør, når man ser et thriller-mysterie udspille sig.

Echoes – Anmeldelse | Netflix thriller-miniserie

Michelle Monaghan er fantastisk

Michelle Monaghan er helt genial i denne rolle. Ikke alene skal hun portrættere to roller som tvillingerne Leni og Gina. Hun skal også portrættere disse to tvillinger, der skifter identitet løbende. Efterhånden som historien skrider frem, skal vi [publikum] vide, om vi ser Gina spille Leni, eller om Gina bare er Gina.

Og omvendt, selvfølgelig.

MERE MED MICHELLE MONAGHAN I HOVEDROLLEN…

Læs også om Netflix-serien Messiah, som (desværre) kun fik én sæson >

I andre nøgleroller ser vi Matt Bomer (American Horror Stories), Jonathan Tucker (The Texas Chainsaw Massacre, 2003 remake), Michael O’Neill (Bates Motel) og Karen Robinson (Schitt’s Creek), for blot at nævne nogle få.

Ginger Mason og Hazel Mason spiller også de to tvillinger som teenagere. Og vi kommer til at se ret meget fra deres fortid for at forstå deres nutid. Disse to skuespillere gør også et fantastisk stykke arbejde.

Se Echoes miniserien på Netflix

På trods af at Echoes annonceres som “fra skaberen af 13 Reasons Why“, er dette ikke sandt på den måde, du kunne forvente. Brian Yorkey, skaberen af 13 Reasons Why, er executive producer og co-showrunner på Echoes.

Skaberen af Echoes er dog Vanessa Gazy. Hun har tidligere også skabt den australske serie Eden, som er en Stan Original. Instruktørerne af denne nye miniserie inkluderer Li Lu (The Resident), Anna Mastro (Shameless) og Valeria Weiss (Outer Banks).

For alle, der nyder en effektiv mystisk thriller i stil med en god Harlan Coben-historie, er denne Netflix-serie et skud værd. Den var bedre, end jeg havde forventet, og jeg nød både historiens udvikling og tempoet i historiefortællingen. Derudover er Michelle Monaghan bare genial i serien!

Alle 7 afsnit af Echoes er ude på Netflix fra den 19. august 2022.

FAKTA

Instruktører: Li Lu, Anna Mastro, Valerie Weiss
Manuskript: Vanessa Gazy
Medvirkende: Michelle Monaghan, Matt Bomer, Daniel Sunjata, Karen Robinson, Jonathan Tucker, Ali Stroker

Plot

De enæggede tvillinger Leni og Gina har i hemmelighed byttet identitet i årevis. Men da den ene søster forsvinder, begynder begges liv at falde fra hinanden.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg