YOU sæson 4 er tilbage på Netflix med del 1 af sæsonen. Denne gang er Joe i Europa og går under navnet Jonathan Moore. Sæsonen har et helt andet bud på det velkendte stalkerplot. Men på den gode måde. Læs vores anmeldelse af You / Du sæson 4 (del 1) her!

YOU sæson 4 del 1 er endelig på Netflix. Og ja, sæsonen begynder med et fint recap (eller opsummering, om man vil). Du bliver altså lige mindet om det omfattende rod, Joe både skabte, blev fanget i, og hvad han efterlod. Sidstnævnte omfatter både et par tæer og hans helt unge søn.

LÆS OGSÅ:

Vores anmeldelse af YOU Sæson 4 del 2 >

Sæson 4 af YOU udkommer i to dele:

  • Del 1 dækker de første fem afsnit (401 til 405) og frigives den 9. februar 2023.
  • Del 2 er de sidste fem afsnit af sæson 4 (406 til 410) og har premiere den 9. marts 2023. 

Læs videre på vores YOU sæson 4 del 1 anmeldelse nedenfor – den er selvfølgelig spoilerfri.

Fra Joe Goldberg til Jonathan Moore

I sæson 4 af YOU er Joe Goldberg i London, hvor han arbejder som professor (i litteratur, selvfølgelig) og går under navnet Jonathan Moore. Hvordan hans navn og nye job sker, er noget, du selv bliver nødt til at opdage. Det er bare sjovere på den måde, og vi laver ikke spoilere. Det afsløres også tidligt, så det er næppe noget, vi behøver at forklare i denne anmeldelse.

Lad mig i stedet tale om, at Joe/Jonathan ender i den anden ende af stalker-situationen. Det er et skummelt og lækkert twist, som han ikke nyder. Da vi altid hører hans tanker og forsøg på at rationalisere alt, kommer det med en del humoristiske øjeblikke.

Det er overflødigt at sige – men det vil jeg selvfølgelig stadig gøre – at Joe helhjertet ikke selv mener, at det han gjorde var at stalke. Han beskyttede og elskede blot dem, han “holdt øje med”. Nu hvor han bliver stalket selv, føles det som den krænkelse, det altid har været.

You: Sæson 4 del 1 – Anmeldelse | Netflix-serie

Nogen tvinger Joes hånd

Joe følte selvfølgelig altid, at hans hånd blev tvunget. Han dræbte aldrig nogen, medmindre han var nødt til det. Selvfølgelig kan man argumentere for, at han aldrig var nødt til at dræbe, men blot ikke kunne acceptere konsekvenserne af de trusler, hans mordofre udgjorde.

Det ville være en høj pris (som i lange fængselsstraffe), hvilket han naturligvis ikke kunne leve med. Så hellere myrde en eller to mere, var normalt Joes rationale.

I sin nye rolle som en form for detektiv, der forsøger at finde ud af, hvem hans egen stalker er, opdager han også hurtigt, at han ikke er den eneste morder i London. Så mens Joe/Jonathan desperat vil være anonym i sit nye liv, bliver han tvunget til at skulle identificere og stoppe en morder, der går efter hans nye vennegruppe.

Alle hans nye “venner” er prominente og ekstremt velhavende mennesker. Eller rettere sagt, de kommer fra velhavende familier med en vis status. Da folk i gruppen bliver ofre for den nye morder, bliver deres venskab sat på prøve. Der er nok reelt ikke meget ægte kærlighed i denne gruppe venner – med få undtagelser.

Og ja, Joe finder da også ret hurtigt en ny kvinde spændende. For en gangs skyld prøver han dog virkelig at bekæmpe sin tiltrækning – og ikke mindst trangen til at stalke hende konstant.

Se del 1 af YOU sæson 4 på Netflix nu!

Rollelisten i YOU sæson 4 er fuld af fantastiske talenter (som altid), og du vil se både kendte og forholdsvis nye ansigter. Karaktererne er mere outrerede og skæve end normalt, da vi befinder os i de øverste luftlag i Londons elite.

Penge er noget, man bare har. Og bruger man for mange, så sender far eller mor da bare lidt (eller mange) flere!

Blandt de nyeste skuespillere i YOU ser vi Charlotte Ritchie (Feel Good) som Kate, Tilly Keeper (R.I.P.D. 2) som Lady Phoebe og Amy-Leigh Hickman (Harlan Coben’s Safe) som Nadia. Sidstnævnte er en ret genial elev i en klasse, der undervises af Joe/Jonathan. Penn Badgley er fortsat ret fantastisk i den ikoniske hovedrolle.

Jeg har nydt hver sæson af YOU indtil videre, og selvom sæson 4 er ret anderledes på nogle måder, er det også klassisk Joe Goldberg. Jeg kan ikke vente med at se, hvad der sker i del 2, som vi vil dække i en separat anmeldelse (også uden spoilere).

YOU / DU sæson 4 del 1 er på Netflix fra den 9. februar 2023.

Plot

Joe starter på ny i London og lover at begrave fortiden og være sit bedste jeg. Men på den ujævne vej til forløsning begynder en ny besættelse at tage fat.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg