ALMA på Netflix er en ny spansk gyser-mysterie-serie (engelsk titel The Girl in the Mirror). Der foregår noget overnaturligt, og som seer skal vi finde svarene. Læs hele vores anmeldelse af Alma-serien her!

ALMA er en ny Netflix-gyserserie fra Spanien. Seriens titel henviser til hovedpersonen af samme navn. Hun er en ung pige, der med nød og næppe overlever en bizar (og meget ekstrem) busulykke.

Hun er en af de få overlevende, men hun vågner op fra ulykken uden minder. Hun aner ikke, hvad der skete, eller hvem hun er. Derfor kommer vi til at få alle svarene sammen med hende. Og da dette jo er et gysermysterie, bliver det uhyggeligt undervejs.

Fortsæt med at læse vores anmeldelse af Alma-serien (der kan findes under The Girl in the Mirror, hvis du har engelske indstillinger) nedenfor. Sæson 1 er på Netflix fra den 19. august 2022.

Et sandt gysermysterium

Mens vi følger Alma (Mireia Oriol) på hendes vej tilbage til bedring og hendes minder, bliver tingene meget mærkelige. Normalt på måder, der kun kan beskrives som overnaturlige eller paranormale. Du behøver ikke vente længe på de første ledetråde om, hvad der foregår.

Men da dette er både gys og mystik, får vi kun ret få svar og ledetråde af gangen.

For dem, der er lidt pjevsede, så føler jeg, at jeg må advare om busulykken, der dræber flere og sårer resten – i forskellig grad. Det er rigtig godt lavet, og hvis du nogensinde har været ude for nogen form for transportulykke, rammer det ret tæt på.

Da dette er en gyserserie, er nogle af dødsfaldene i denne ulykke meget voldelige og yderst blodige. Nu er du advaret.

Alma: Sæson 1 – Netflix anmeldelse

Se Alma-serien på Netflix

I forhold til det mere psykologiske gys er der elementer i Alma, der mindede mig lidt om den geniale spanske gyserfilm Børnehjemmet (El orfanato). Især når den røde garnnøgle kommer i spil. Du ved, hvad jeg mener, når du ser det!

Selvfølgelig har Alma og Børnehjemmet også manuskriptforfatteren til fælles, så det giver god mening, at der er en vis genkendelighed.

Skaberen af Alma er Sergio G. Sánchez. Han skrev manuskripterne til J.A. Bayona-film Børnehjemmet og katastrofefilmen The Impossible (2012). Han skrev og instruerede også det engelsksprogede gysermysterium Marrowbone (2017).

Hvis du kan lide psykologiske gyserserier med et mysterium, der skal løses, så tjek denne serie ud. Vi har set halvdelen af sæson 1, og der er bestemt noget, der fænger. Dog uden at vi er helt vilde i varmen.

Sæson 1 af Alma (på engelsk The Girl in the Mirror) er på Netflix fra den 19. august 2022.

FAKTA

Skaber: Sergio G. Sánchez
Instruktører: Sergio G. Sánchez, Kike Maíllo
Manuskript: Sergio G. Sánchez, Teresa de Rosendo, Paul Pen
Medvirkende: Mireia Orio, lÁlex Villazán, Pol Monen, Milena Smit, Claudia Roset, Javier Morgade

Plot

Da Alma mister hukommelsen i en bizar ulykke, der koster de fleste af hendes klassekammerater livet, forsøger hun at optrevle, hvad der skete den dag – og hvem hun er.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg