PAULINE på Disney+ er en tysk fantasy-miniserie på kun seks afsnit om Pauline, som bliver gravid efter et engangsknald med djævelens søn. Læs vores anmeldelse af Pauline-serien her!

PAULINE er en ny Disney+ fantasy/thriller-miniserie fra Tyskland. Den hurtige beskrivelse af serien er, at Pauline bliver gravid og udvikler overnaturlige kræfter efter et engangsknald med djævelens søn.

Den unge mand er et one-night stand i starten, og hun vil ikke have mere med ham at gøre. Men resultatet af deres første nat sammen resulterer i en graviditet. Og så er der altså også noget med nye overnaturlige kræfter, der giver hende nogle spændende syn.

Læs videre på vores anmeldelse af Pauline-serien nedenfor. Find alle seks afsnit på Disney+ fra den 22. maj 2024.

Et djævelsk fantasy-plot

Da Pauline begynder, følger vi titelkarakteren, mens hun gør sig klar til at afslutte den tyske pendant til gymnasiet. Hun ansøger om et legat til at gå på medicinskole i London, hvilket er hendes drøm.

Eller rettere sagt, det er det, hun har besluttet er hendes drøm, men når hun skal lave et essay om, hvorfor hun skal modtage legatet, kæmper hun med en forklaring. Alle hovedpersonerne i denne serie på Disney+ er teenagere, men plottet involverer også flere voksne. Naturligvis.

Pauline bliver ved et uheld gravid efter et one-night stand med en Tinder-date (eller noget lignende). Han hedder Lukas, han virker ganske godt stillet rent økonomisk, og finder hende utroligt spændende. Vores hovedperson har dog ingen interesse i et forhold.

Hun er meget mere optaget af skolestress, den højaktuelle klimakrise og samfundets generelle undergang. Som udgangspunkt har hun derfor ikke tid til hverken Lukas eller en graviditet. Til hendes forsvar – ikke at hun har brug for det – var hun på prævention, og de brugte beskyttelse, så hun gjorde, hvad hun kunne for at undgå det.

Pauline (2024) – Anmeldelse | Disney+ Fantasy/thriller-serie

Et meget spændende cast

Under alle omstændigheder er det ikke et svært spørgsmål for Pauline, om graviditeten skal afbrydes eller ej. Dét skal den. Men da faderen er af djævelsk oprindelse, ser fosteret ud til at have nogle kræfter. Nærmest fra det blev undfanget.

Dette betyder – i forlængelse heraf – at Pauline også har nogle nyfundne evner. Uhyggelige og magtfulde evner!

Stjernerne i serien inkluderer et par kendte ansigter for alle, der har set et par nyere tysksprogede hitproduktioner. I titelrollen er Sira-Anna Faal (Druck) som teenageren Pauline. Som djævelens søn får vi Ludger Bökelmann (Netflix-hitserien Dark) som Lukas.

Som selveste Djævlen ser vi Susanne Wuest, der havde hovedrollen i den østrigske gyserfilm Goodnight Mommy (2014). Den blev for nyligt genindspillet med Naomi Watts i hovedrollen. Susanne Wuest var også med i Netflix-seriemorderserien Parfume.

En anden nøglerolle er portrætteret af Amira Ghazalla (Max-miniserien The Baby). Jeg vil ikke komme ind på hendes karakter her, da hun er et mysterie i lang tid. Indtil hun ikke er, selvfølgelig.

Se Pauline på Disney+ nu!

Skaberne af Pauline er Sebastian Colley (som også er hovedforfatter) sammen med Elena Lyubarskaya, Matthias Murmann og Philipp Kässbohrer (Big MäckCyberbunker).

Det vil nok ikke komme som nogen større overraskelse, at visse religiøse grupper har været stærkt imod udgivelsen af denne serie. Hvorfor? Fordi de mener, at den fremmer djævletilbedelse, da handlingen drejer sig om en pige, der forelsker sig i djævelens afkom.

Derudover er der intet ved det, Pauline går igennem, der får hendes liv til at virke som noget, nogen ville stræbe efter. Under alle omstændigheder synes jeg, du bør se serien, fordi den er underholdende og vellavet. Så giv den da en chance og dan din egen mening om den. Om ikke andet, så for ikke at lade de “fromme” grupper vinde.

Pauline er ude med alle afsnit på Disney+ fra den 22. maj 2024.

FAKTA

Skabere: Sebastian Colley, Philipp Kässbohrer, Elena Lyubarskaya, Matthias Murmann
Instruktører: Arabella Bartsch, Alma Buddecke, Facundo Scalerandi
Medvirkende: Sira-Anna Faal, Ludger Bökelmann, Lukas von Horbatschewsky, Johanna Hens, Andrea Sawatzki, Dimitrij Schaad, Amira Ghazalla

Plot

Pauline er snart færdig med gymnasiet, og et legat til et universitet i udlandet er inden for rækkevidde, men alting ændres, da den 19-årige bliver gravid efter et engangsknald med Lukas. Det ødelægger alle hendes planer, og hun har ikke brug for at have følelser for Lukas lige nu. Hvad værre er, at der er noget helt galt med graviditeten, og Pauline udvikler overnaturlige kræfter. Hun opdager, at Lukas er søn af den skinbarlige djævel, og bliver så fanget mellem engle og dæmoner – og selveste dronningen af helvede har hende på sigtekornet. Juniordæmonen i hendes mave viser sig at være den afgørende kraft i kampen mellem det gode og det onde. Og Pauline? Hun skal altså redde verden. Hvad fanden?

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg