EMERGENCE er en ny Sci-Fi serie på Viaplay, og den ser altså rigtig god ud. Perfekt til familiehygge, da der er gode mængder både sci-fi eventyr og mysterie. Karaktererne er jordnære og realistiske på en utrolig skøn måde. Læs mere i vores Emergence anmeldelse her!

Emergence er en ny Sci-Fi serie på Viaplay. Serien blev oprindelig sendt på ABC i USA, så du kan nu bingewatche hele sæson 1 på Viaplay, hvis du skulle have lyst til det.

Vi er kun lige kommet i gang med serien for at kunne skrive denne anmeldelse, men vi kommer helt klart til at se den færdig. Allerede i pilotafsnittet får man en god fornemmelse for “ånden” i denne serie. Og det tyder overraskende godt!

Da selve plottet og udviklingen i Emergence smager af både sci-fi eventyr og et større mysterie, så passer den også godt som familiehygge. De fleste burde kunne forholde sig til én eller anden karakter i denne serie.

Læs resten af vores Emergence anmeldelse herunder, og se sæson 1 på Viaplay nu.

Allison Tolman spiller hovedrollen i Emergence

Det er altså ikke hver dag, man begynder på en ny serie, hvor karakterne er jordnære og realistiske, som det er tilfældet med Emergence. Vi har flere aldre, kropstyper og racer, der ikke bare spiller de forventelige (læs: stereotype) karakterer, man kunne forvente.

Hovedrollen som Jo Evans, der er politichef, spilles af Allison Tolman. Hun er især kendt for at lave komedie, men det ville man ikke tro, hvis man kun havde set hende i Emergence. Hun har da også medvirket i flere film, som vi har anmeldt her på sitet. Det gælder eksempelvis jule gyser-komedien Krampus (2015) samt thrilleren The Gift (2015) – læs vores anmeldelse her >

Jo Evans (Allison Tolman) har hjerte og integritet som pejlemærker, og det gør hendes karakter til en person, man automatisk synes om og stoler på. Ret perfekt, når nu hun er politichef!

Emergence: Sæson 1 – Anmeldelse [Viaplay]

Virkelig skønt persongalleri

Hendes eks-mand spilles af Donald Faison, der stadig er mest kendt for sin rolle i komedieserien Scrubs. Han var dog også med i sci-fi thrilleren Skyline fra 2015 og den nye sci-fi thriller The Wave fra 2019 (læs anmeldelse på vores .com website).

Sidst, men (på alle måder) absolut ikke mindst, må jeg lige nævne Clancy Brown. Tidligere i sin karriere spillede han typisk nogle rigtig dumme svin (Shawshank Redemption) eller deciderede skurke (Highlander). I de senere år spiller han dog stadig oftere den ældre, mere fornuftige, mentor (Sleepy Hollow tv-serien), og her i Emergence er han hovedpersonens cancersyge far.

Jeg bliver altid glad, når jeg ser Clancy Brown på rollelisten. Man ved bare, at han nok skal bidrage med noget godt til produktionen, og det gælder også her i Emergence. Snart kommer vi i øvrigt til at se ham igen, når Promising Young Woman udkommer – læs mere om filmen her >

Sci-fi for hele familien

Nu er Emergence, som tidligere nævnt, en serie skabt til ABC tv-kanalen i USA. Det betyder også per automatik, at det ikke bliver alt for vildt og voldsomt, og derfor er Emergence oplagt til familiehygge.

Der er på alle måder rig mulighed for at nyde sci-fi som en samlet familie. Dog ikke for de allermindste, da der er nogle blodige scener. Og hvem ved, måske bliver den yngre generation så bidt af sci-fi, at du pludselig kan holde sci-fi maraton her i Corona-hjemmekarantænen.

Både for piger og drenge vil serien i øvrigt også vise nogle meget sunde værdier, da karaktererne som sagt er virkelig velskrevet. Det er loyalitet og sunde familieværdier. Også selvom hovedpersonen er skilt, så er fokus også i stor grad på, at hendes forhold til eks-manden er meget fornuftigt. Selv eks-svigerfar er tydeligvis glad for sin datters eksmand.

Med andre ord er der ingen unødigt familiedrama og åndssvagt fnidder. I stedet er det sci-fi og “bad guys” (og hvem er de egentlig?), der er plotdriverne i denne sci-fi serie. Præcis som det bør være!

Emergence: Sæson 1 – Anmeldelse [Viaplay]

Se sæson 1 af Emergence på Viaplay nu!

Emergence tv-serien er skabt af Tara Butters og Michele Fazekas. Det er langt fra første gang, de to har skabt en tv-serie sammen. De lavede senest Kevin (Probably) Scaves the World, mens deres første kreation var gyser-komedieserien Reaper (2007-2009), som faktisk var ret underholdende.

Ikke mindst takket være Tyler Labine, som vi siden har set i skønne film som Tucker & Dale vs. Evil (2010) og senest Escape Room (2019).

Foruden at skabe deres egne tv-serier, har Tara Butters og Michele Fazekas også skrevet for serier som Agent CarterResurrection og Dollhouse. Det er altså nogle tv-serier forfattere med solid erfaring! Emergence er ingen undtagelse, og du kan derfor roligt kaste dig over denne nye serie på Viaplay.

Emergence sæson 1 har premiere på Viaplay den 16. marts 2020, hvor alle 13 afsnit bliver tilgængelige.

FAKTA

Skabere: Tara Butters, Michele Fazekas
Medvirkende: Allison Tolman, Alexa Swinton, Owain Yeoman, Ashley Aufderheide, Robert Bailey Jr., Zabryna Guevara, Donald Faison, Clancy Brown, Terry O’Quinn

Plot

Politichef Jo finder en ung pige med hukommelsestab i nærheden af et mystisk ulykkessted, og tager hende til sig. Men hun bliver hurtigt viklet ind i en konspiration der lader til at kredse om pigen.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.