THE GIFT er en slow-burner film af de virkelig gode. Man har ikke lyst til at modtage fine indpakkede gaver ved hoveddøren i dagene efter at have set den!

Der er noget særligt over en thriller som The Gift. Den er nemlig af hverdags-typen, hvor man kan genkende både persontyper og situationer, så man helt oprigtig sidder med en fornemmelse af, at det kunne være en ven, der fortalte denne historie.

Der er intet overnaturligt eller grotesk, men derimod bare helt almindelig menneskelig natur – om så det er den lede mobber, den sårbare hustru eller offeret, der forsøger at opnå en form for retfærdighed.

I hovedrollerne som ægteparret, der flytter fra Chicago til Californien, ser vi en utrolig veloplagt Jason Bateman (især kendt fra komedier såsom TV-serien Arrested Development). Han leverer en fantastisk præstation, der sikrer, at filmens plot fungerer hele vejen igennem.

Han er charmerende og forstående, men tydeligvis også meget beregnende. Det er en ren fornøjelse at se, hvordan lagene kommer frem i løbet af filmens spilletid.

I rollen som hans forstående kone ser vi Rebecca Hall (Transcendence, The Town), og hun er det perfekte modstykke til Bateman, da hun har en sødme og oprigtighed overfor hans noget kække charme-offensiv. Dog får vi også lov til at se hende træde mere i karakter, når der er behov for det, og på den måde undgår vi de stereotype ægtefæller, man ellers umiddelbart kunne fornemme i udgangspunktet.

The Gift anmeldelse

Instruktør og skuespiller Joel Edgerton

Joel Edgerton (Animal Kingdom, Warrior) har både skrevet og instrueret The Gift, og mens det er hans spillefilmsdebut som instruktør, så har han tidligere arbejdet på manuskriptet til en række kort- og spillefilm.

Derudover spiller han også den tredje hovedrolle (eller primære birolle, er måske mere korrekt). Og selvom jeg gerne anerkender hans fortræffeligheder som skuespiller – til trods for, at jeg faktisk ikke synes lige denne film er noget af hans bedste arbejde – så må jeg altså indrømme, at jeg faktisk hellere så ham fortsætte i sporet som instruktør og manuskriptforfatter, hvis han har flere film af denne støbning i ærmet.

Det er en slow-burner film af de virkelig gode, og der kommer endda også et par chok undervejs, selvom man ikke som udgangspunkt forventer, at det bliver aktuelt. Og så har man altså bare ikke lyst til at modtage fine indpakkede gaver ved hoveddøren i dagene efter at have set den!

FAKTA

Biografpremiere: 24. september 2015
DVD-premiere: 28. januar 2016
Genre: Thriller
Instruktør: Joel Edgerton
Medvirkende: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton m.fl.

Plot

Et ægtepar får vendt op og ned på deres liv, da ægtemandens gamle skole-“kammerat” begynder at dukke op med mærkelige gaver og forfærdelige hemmeligheder fra fortiden.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.