BABY RUBY er en psykologisk thriller, der måske endda føles som ren gyserfilm for dem, der genkender situationen. Noémie Merlant er fantastisk i hovedrollen. Faktisk er hele castet genialt – det samme er det enkle plot. Læs hele vores Baby Ruby filmanmeldelse her!

BABY RUBY er en psykologisk thriller om at blive mor for første gang. Før du afskriver den som “ikke noget for mig”, bør du måske genoverveje. Ikke alene er dens spilletid på 89 minutter perfekt udnyttet, men du kan måske nå at genkende, hvad hovedpersonen går igennem.

Jeg er ikke forælder, men jeg har været omkring nye førstegangsforældre nok til at genkende samme type som mor, Jo (Noémie Merlant), og far, Spencer (Kit Harington). Der er så mange ekstraordinære nuancer og lag i denne historie, der udfolder sig, efterhånden som den skrider frem. Jeg gav mig helt hen til dette lille stykke af deres liv.

Læs videre på vores Baby Ruby filmanmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra 3. april 2024.

Hvad er ægte?!

I Baby Ruby begynder det hele på en glad og håbefuld måde. Jo (Noémie Merlant) er en succesfuld vlogger med en hjemmeside opkaldt efter hende. Altså, ikke bare en blog og en influencer, men en Oprah-agtig personlighed. Okay, ikke helt så stor, men hvem er dét?

I alle tilfælde er Jo lykkeligt gravid og venter på sit første barns ankomst med spandevis af energi. Alt deles også med hendes følgere og fans, der venter på at følge med i alt, hvad der sker.

Men meget kort tid efter, at lille Baby Ruby kommer hjem med sine forældre, føles noget forkert. Alle er hurtige til at forsikre hende om, at alt er helt normalt. Både hendes nye datter og det, hun oplever. Jo deler dog ikke alt, hvad hun oplever, da det bliver mere og mere underligt.

Er der noget galt med hende?

Eller er der noget galt med Ruby?

Og hvorfor er alle de perfekte nabo-mødre desperate efter at blive venner med hende?

Alt føles forkert, og Jo kæmper for at beskytte sig selv og sin baby. Det er en form for vågen feberdrøm, hvor alle omkring hende føles som en trussel mod dem begge. Bemærk dog, at dette faktisk ikke er en overnaturlig thriller, selvom det måske lyder sådan. I stedet fokuserer den på en frygt, mange nybagte forældre (momentvis) bliver ramt af.

Baby Ruby (2023) – Anmeldelse | Netflix | Psykologisk Thriller

Noémie Merlant leverer en perfekt præstation

Der er en reel fare for, at folk kan se moderen Jo som bare en skør kvinde. En, der er for træt og muligvis lider af reel psykisk sygdom. Det er dog dér, hvor præstationen fra Noémie Merlant (Portræt af en kvinde i flammer) gør hele forskellen.

Vi ser det fra hendes synspunkt, og hun er tilbageholden nok – når det er nødvendigt – til at vi erkender, hvor virkeligt det hele er for hende. Selvfølgelig er vi i tvivl, når Kit Harington (Game of Thrones) som Spencer bliver nervøs og ligefrem bange. Både for sin elskede kone og sin nyfødte hjælpeløse datter.

For at sikre, at vi forholder os til begge disse karakterer, har vi Jayne Atkinson som Doris, Spencers mor. Hun er nybagt bedstemor og den eneste, der virkelig prøver at forstå og forholde sig til Jo. Desværre er Jo selvfølgelig ikke klar til at lytte, fordi hun allerede er så langt væk i sin egen frygt.

Alligevel formår Jayne Atkinson (Castle Rock, Clarice) at vise Doris som en, der virkelig har den bedste interesse (for dem alle) på hjerte. Også når det hele virker lidt for skørt og skræmmende.

Se Baby Ruby på Netflix!

Baby Ruby er en spillefilmsdebut fra den kendte dramatiker Bess Wohl, og jeg glæder mig til at se, hvad hun laver næste gang. I denne thriller (med drama og gys for at fremhæve vise øjeblikke) trækker hun stærke præstationer fra sin allerede fantastiske rollebesætning. Hver enkelt karakter fungerer bare, og du vil sandsynligvis være i stand til at relatere til noget i en eller flere af dem.

Jeg var virkelig ikke sikker på, hvad jeg skulle forvente, men jeg er ofte blevet imponeret over historier, der omhandler førstegangsforældre. Der er så meget at lære af at se en film som denne og genkende alle de små ting, som ingen taler om.

Eller rettere sagt, alle disse (lad os være ærlige) frygtelige detaljer omkring det at blive forældre, diskuteres altid bagefter. Hvor meget ville det ikke hjælpe, hvis nye forældre fik det at vide på forhånd?! Nybagte mødre ville ikke være bange for, at de var ved at blive skøre, og nybagte fædre skulle ikke bekymre sig om, at deres medforælder er ved at miste forstanden.

Baby Ruby er en ubehagelig, men lærerig oplevelse!

BABY RUBY kan ses på Netflix fra 3. april 2024.

FAKTA

Instruktør: Bess Wohl
Manuskript: Bess Wohl
Medvirkende: Noémie Merlant, Kit Harington, Meredith Hagner, Jayne Atkinson, Reed Birney, Camila Canó-Flaviá

Plot

Moderskab vender op og ned på en influencers søde liv, da hun fornemmer en mørk sammensværgelse samle sig om hende – med hendes nyfødte barn i centrum.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg