GOOD BOY er en ny gyserfilm fra Norge. Med en spilletid på kun 76 minutter får du en vild oplevelse. Det er en anderledes gyserhistorie, men en der føles uhyggelig realistisk. Læs hele vores Good Boy-filmanmeldelse her!

GOOD BOY er en ny norsk gyserfilm, som du ikke bør gå glip af. Umiddelbart virker det som en sød lille romantisk film. Men altså, når en film kun har tilknyttet genrene “gyser” og “thriller”, holder den søde romance ikke længe. Og det gør den virkelig heller ikke i denne norske film, der pludselig eskalerer ret vildt.

Med en spilletid på kun 1 time og 16 minutter kan du desuden være sikker på, at den ikke er for langsom eller trækker for meget ud. Vi kommer meget hurtigt til uhygge og rædsel. Og når først dén begynder, er der ingen vej tilbage. Slutningen var brutal på en måde, jeg slet ikke så komme. Virkelig godt gået!

Læs videre på vores Good Boy-filmanmeldelse nedenfor. Filmen kan købes og lejes digitalt i Danmark.

Hver sin smag

I denne originale og ekstremt modige norske gyserfilm møder vi Sigrid (Katrine Lovise Øpstad Fredrikse), lige da hun synes, hun har mødt det perfekte match. På Tinder, af alle steder. Hun har en fin date med den charmerende og flotte Christian (Gard Løkke fra den norske Netflix-film Trold), hvor de går ud og får en drink.

De ender hjemme hos ham, hvor det bliver tydeligt, at han er rig. Meget rig.

Der er dog én anke ved denne flotte, charmerende og rige mand. Christian bor sammen med Frank. Og Frank er meget tydeligt en mand, der klæder sig ud og opfører sig som en hund. Christian erkender, at det er ret mærkeligt og er klar til at forklare. Sigrid er dog hurtigt ret afvisende, da det simpelthen er for mærkeligt.

Efter et stykke tid lader Sigrid ham dog forklare sig, og hun beslutter sig for at prøve igen. Denne gang uden fordomme og i stedet bare observere og deltage i den mærkværdige konstellation. Det udvikler sig til en romantisk hvirvelvind af et forhold, hvor Sigrids bofælle og veninde forsøger at få hende til at tage det langsomt.

Først for sent begynder Sigrid at bemærke en dyster undertone, der indikerer, at denne “hundeleg” ikke er, hvad den ser ud til.

Fra slow-burn til vildt og vanvittigt

Når historien i Good Boy begynder at afsløre selve kerneplottet, hvor vi møder en mand klædt ud som en hund, er det naturligvis ret underligt. Det vil de fleste nok synes. Og alligevel kunne jeg da godt gå med på “hver sin smag og lyst”-idéen. Voksne menneske må jo selv stå på mål for deres livsvalg. Så længe ingen kommer til skade.

Og så alligevel blev jeg også ved med at tænke, at det her jo er en gyserfilm. En udvikling måtte derfor være under opsejling, og det skal jeg så sandelig love for var rigtigt. Hold da kæft, hvor det bliver vanvittigt!

Selvom Good Boy i høj grad er en gyserhistorie, føles den også uhyggeligt realistisk. Der er intet sci-fi eller paranormalt i denne historie, hvilket bare gør den endnu mere skræmmende. Det kan føles som om, den sænker farten mod slutningen, men det er bare for at ramme dig med et sidste slag hårdt lige midt i mavsen.

Good Boy (2023) Anmeldelse | Norsk gyserfilm

Den mest blide, men brutale, slutning i Good Boy

En ting er at se historien om Good Boy udfolde sig. Det er en ren fornøjelse for horrorfans, så alene det kan du se frem til.

Men så kommer slutscenen i Good Boy. Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke så det komme. Eller hvorfor jeg aldrig overvejede det. Men jeg kan fortælle dig, at slutningen på den norske gyserfilm Good Boy er en af de bedste gyserfilmafslutninger, jeg længe har oplevet.

Den skræmte mig på måder, jeg aldrig havde forventet. Og den gjorde det på de mest enkle måder. Jeg ville forvente dette fra Jordan Peele, M. Night Shyamalan, Ari Aster eller endda en sydkoreansk gyserfilm. Men fra en norsk gyserfilm om en mand, der er klædt ud og opfører sig som en hund?

Nej, dén så jeg ikke komme. Men jeg elskede det!

Ikke siden den danske gyserfilm Speak No Evil eller endda den australske gyserfilm Talk to Me, har jeg været så imponeret over en gyserfilms slutning. Og her skal det altså siges, at Good Boy byder på en slutning, der adskiller sig markant fra de to eksempler. Det er absolut sidste øjeblik af filmen, og det er sateme hardcore!

Se Good Boy så snart du kan!

Good Boy er skrevet og instrueret af den norske instruktør Viljar Bøe og produceret af Karl Oskar Åsli (Til Freddy). De to beskrives som up-and-coming norske filmskabere, men jeg tror, det er sikkert at sige, at efter denne gyserfilm er de allerede ankommet.

Som allerede nævnt er slutningen simpelthen genial. Men det er den måde, filmen udvikler sig, og eskalerer, på, der gør den så effektiv. Du skal ikke have for mange spoilere, så gør dig selv en tjeneste og se den så hurtigt som muligt. Du vil ikke fortryde det… selvom du heller ikke vil være i stand til at glemme den.

Jeg kan ikke lade være med at tænke, at der må komme en genindspilning. Ligesom danske Speak No Evil allerede har et engelsksproget genindspilning undervejs. Vi må bare vente og se!

Vi lander på 4 flotte splatter, da filmen måske ikke er banebrydende i sig selv. Den slutning trækker dog op mod 5 splatter, mens filmen som helhed ikke helt er på det niveau. 

Good Boy kan købes og lejes digitalt i Danmark nu.

FAKTA

Instruktør: Viljar Bøe
Manuskript: Viljar Bøe
Medvirkende: Gard Løkke, Katrine Lovise Øpstad Fredriksen, Amalie Willoch Njaastad, Nicolai Narvesen Lied

Plot

Sigrid møder den unge millionær Christian via en datingapp, og det slår straks gnister. Da Sigrid besøger Christians hjem, bliver hun overrasket af hans hund, Frank. Men Frank er ikke en normal hund, men et menneske i et hundekostume. Sigrid forsøger at have et åbent sind, og deres forhold fortsætter. Men snart indser Sigrid, at alt ikke er som det skal være med Frank eller for den sags skyld med Christian.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.