KONFERENCEN på Netflix er en ny gyserkomedie fra Sverige (org. titel: Konferensen). Den er ikke bare sjov, det er en vaskeægte slasher. Perfekt til fredag den 13. Eller bare en god filmaften. Læs hele vores Konferencen-filmanmeldelse her!

KONFERENCEN er en ny Netflix horror-komedie om en teambuilding-konference, der udvikler sig til et regulært blodbad. Den er fra Sverige (org. titel: Konferensen), og den har så meget skandinavisk humor, at man som dansker let bør kunne genkende de forskellige persontyper.

Det er medarbejdere fra kommunen, der er på konference, og vi får hele paletten af de meste stereotype kommunalansatte, der kan skændes om alt og intet. Og ja, så er det en slasher-film, hvilket gør den perfekt til at se på dens udgivelsesdato fredag den 13.

Indrømmet, så kunne jeg se den når som helst, og jeg skal helt sikkert se den igen. Jeg var nervøs for, om spilletiden på en time og 40 minutter ville være for meget. Men det var det virkelig ikke.

Læs videre på vores Konferencen filmanmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 13. oktober 2023. Hvis du har engelske sprogindstillinger, hedder den The Conference.

En meget intens teambuilding-oplevelse

Konferencen er den svenske komedie-slasher, jeg aldrig vidste, jeg altid har ønsket mig. En film om en teambuilding-konference, der udvikler sig og eskalerer på måder, ingen havde forventet. Deltagerne er kommunalt ansatte og sammensat af skønne stereotyper. Dog er de også varme og humoristiske.

Teambuilding-konferencen udvikler sig dog desværre hurtigt til et mareridt. Først på et følelsesmæssigt plan, da de begynder at anklage hinanden for korruption. Dét giver naturligvis et lidt anspændt arbejdsmiljø.

Den egentlige overlevelseshistorie kommer kort efter, da en mystisk karakter dukker op. Han forfølger og myrder deltagerne én efter én, men disse svenske kommunale medarbejdere er ikke så nemme at dræbe. Det gør filmen til en komedie-slasher, der byder på mange kreative dødsscener.

Konferencen (2023) – Anmeldelse | Netflix gyserkomedie

Med ægte skandinavisk glimt i øjet ved vi fra starten, at denne konference primært handler om at æde og drikke for kommunens penge. Det er tydeligvis konferencens egentlige teambuilding-begivenhed, selvom de dog også sættes i gang af konference-stedets teambuilding-ekspert.

Har du set I lyst og død (The Trip), ved du, hvad du skal forvente, dog er Konferencen langt mere voldsom og blodig.

Selvom der er tale om en svensk produktion, kan du godt forvente at genkende et par af skuespillerne. Herunder Katia Winter (The Wave, Dexter), Adam Lundgren (Chernobyl), Lola Zackow (Dystopia), Bahar Pars (Ingen engel) og Christoffer Nordenrot (Clark).

Se Konferencen på Netflix nu!

Den nye svenske gyserkomedie har været en af de mest uventede overraskelser fra Netflix i temmelig lang tid. Den er baseret på en roman af Mats Strandberg og instrueret af Patrik Eklund, der også har skrevet manuskriptet sammen med Thomas Moldestad.

Lige præcis Thomas Moldestad er et glædeligt bekendtskab, da han var med til at skrive en af mine skandinaviske yndlings-gyserfilm Fritt vilt (Cold Prey) fra 2006. Det kan måske forklare, hvorfor slasher-elementerne virkelig er brutale.

Selvom Konferencen fangede mig helt fra starten med den kulsorte skandinaviske humor, sad jeg lidt og frygtede, at den snart ville tage en dum drejning eller få en død periode i plottet. Det skete bare aldrig. Jeg elskede også, at stort set alle forsøgte at kæmpe tilbage mod den maskerede morder.

Ikke nødvendigvis på den bedste og mest effektive måde, men normalt med kreative midler. Se Konferensen og find ud af hvor mange persontyper, du genkender fra dit eget liv. Og nyd denne svenske humoristiske slasher!

Konferencen er på Netflix fra den 13. oktober 2023.

FAKTA

Instruktør: Patrik Eklund
Manuskript: Thomas Moldestad, Patrik Eklund
Medvirkende: Katia Winter, Eva Melander, Adam Lundgren, Lola Zackow, Bahar Pars, Cecilia Nilsson, Christoffer Nordenrot, Maria Sid, Amed Bozan, Claes Hartelius, Martin Lagos

Plot

En broget gruppe ansatte i den offentlige sektor kæmper ikke kun mod deres egne uenigheder, men også mod en blodtørstig morder på en tilsyneladende uskyldig tur.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg