Endelig fik vi muligheden for at se Jennifer’s Body i biografen, selvom den ikke får en egentlig biografpremiere i Danmark. Heldigvis mente Nordisk Film biografer, at den var oplagt til en sær-fremvisning i forbindelse med Halloween, hvilket en næsten hel fyldt sal var meget glade for.

At denne visning var samme dag som frigivelsen af julebryggen gav en ekstra dimension, da alkoholen i blodet hos mange unge mænd, fik dem til at sætte pris på Jennifer’s (eller rettere Megan Fox’s) krop på en mere vokal måde end ellers.

I USA hvor filmen blev hypet ret voldsomt og kom i biografen, var anmeldelserne noget blandet, og det ville uden tvivl også have været tilfældet herhjemme. Personlig mener jeg dog, at det udelukkende er fordi, nogen forstår hvad filmens formål er, og andre ikke gør.

Dette er ikke en seriøs og dyb horrorfilm – det er en sort komedie, der gerne går skridtet længere, end mange andre tør. Havde der stået Quentin Tarantino blandt producerne, så havde folk haft forståelse for dette, men manuskriptforfatteren bag ‘Jennifer’s Body’ er helt i samme spor.

Diablo Cody, der stod bag ‘Juno’ (USA, 2007), kører glædeligt historien lidt længere end de fleste ville forvente og får karaktererne til at gøre ting for derefter selv at kommentere, hvor fjollet det kan være.

Et oplagt eksempel er den meget omtalte kysse-scene mellem Jennifer (Fox) og hendes mere fornuftige veninde, Needy (Amanda Seyfried). Mange mener det kun er med for at skabe omtale for filmen, men reelt viser det med alt tydelighed to vigtige ting:

1) Hvordan Jennifer og Needy’s indbyrdes forhold er.

2) Hvordan Jennifer altid bruger sin seksualitet til at pacificere de folk, hun ønsker at styre. At Needy’s umiddelbare reaktion på kysset desuden er “What the fuck is happening here?” gør, at en person i filmen siger lige præcis det, man som tilskuer sidder og tænker, og derefter fortsætter scenen ud af samme spor som før kysset.

Det er sjovt, til tider skræmmende, og faktisk ret genialt. Det er på ingen måde horror som f.eks. Sam Raimi ville have leveret det, men så længe man heller ikke forventer dette, kan man være sikker på god og solid underholdning med en forfriskende snert af 80’er horror kitch.

Heaven of Trivia

På trods af meldinger om skuffende resultater, så hentede ‘Jennifer’s Body’ faktisk over 40% af filmens budget hjem alene på åbningsweekenden i USA.

Fakta

I biografen: Ikke i dansk biografdistribution – set til speciel forestilling
På DVD: 29-12-2009 (region 1)
Genre: Komedie, Gyser
Instr.: Karyn Kusama
Medv.: Megan Fox, Amanda Seyfried, Adam Brody, J.K. Simmons, m.fl.
Land: USA, 2009

Resumé
Jennifer er en cheerleader med det perfekte liv, som bliver en tøs fra helvede, da hun bliver besat af en dæmon og begynder at æde fyrene i sin lille Minnesota-by. Hendes bedste ven må derpå forsøge at finde en måde at stoppe hende på.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.