MOTHER’S DAY på Netflix er en ny thriller-actionfilm fra Polen (org. titel: Dzień Matki). Det er en brutal film med dejlig meget attitude og mørk humor. Læs hele vores anmeldelse af Mother’s Day filmen her!

MOTHER’S DAY er en ny Netflix action-thriller med et plot, der vil lyde ret bekendt, hvis du har set The Mother. Men de to adskiller sig faktisk ret meget. Mest fordi denne nye polske film er meget mørkere og langt mere rå.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af The Mother, der havde Jennifer Lopez i titelrollen >

Tænk mere i retning af Atomic Blonde, hvor hovedpersonen fremstår stadig mere blodig og forslået. Spilletiden på kun en time og 34 minutter fungerer også rigtig godt for filmen. Plus, den afsluttende scene (før en end-credit scene) ser ud til at tease en mulig efterfølger ret kraftigt.

Læs videre på vores Mother’s Day anmeldelse nedenfor. Du finder den på Netflix fra 24. maj 2023.

Du skal ikke lægge dig ud med Nina

I Mother’s Day begynder historien faktisk på netop den mærkedag. Hovedpersonen Nina lever dog ikke som en forælder. Nærmest et liv, der er stik modsat.

Nina (Agnieszka Grochowska fra Harlan Coben-serierne I skoven og Hold Tight) er en hemmelighedsfuld ex-NATO Special Operations-agent. Hun har en søn, men for at holde ham i sikkerhed bor han hos sin adoptivfamilie. Ja, ligesom i The Mother.

Men da hendes biologiske søn Max bliver kidnappet, er hun tvunget til at bruge alle sine livsfarlige evner for at redde ham. Især da kidnapperne er en bande hensynsløse gangstere, der arbejder for en slags vordende diktator. Det hele er ret langt ude – på den gode måde.

Især en af gangsterne er iført det mest fascinerende outfit, jeg længe har set. Det ville nok klare sig godt ved Eurovision. Det er svært ikke at stirre med al den hud, der vises frem, og kun nogle røde strimler af stof for at holde “varerne” på plads.

Agnieszka Grochowska er i øvrigt fantastisk som Nina, men det er faktisk, når hun står over for alle de skæve karakterer, at hun skinner endnu mere igennem. En godt opbygget historie med alle disse karakterer på kryds og tværs.

Mother’s Day (2023) – Anmeldelse | Netflix action-thriller

Jeg vidste ikke, at man kunne bruge gulerødder til det!

Mens jeg så Mother’s Day, blev jeg flere gange klogere på, hvad der kan bruges som våben. OK, nogle af genstandene er mere almindelige og har været brugt mange gange før. Såsom en indkøbspose fuld af dåser eller en tung pande i en køkken-kampscene.

Jeg havde dog ikke forestillet mig, at jeg kunne bruge en gulerod til det, den bruges til. Og alligevel er det bare et af de mere alternative våben. Alt kan bruges, når du på egen hånd kæmper mod en gruppe idiotiske undergrundsforbrydere. Og ja, det er gjort klart, at mange af dem er ret dumme. For at sige det mildt.

De meget grove og brutale øjeblikke af slåskampe balanceres med både noget mørk humor og mere alvorlige scener. Uanset om vi taler forholdsdrama eller blot krigens rædsler. Mother’s Day er en god blanding af mange ting.

Se Mother’s Day (2023) på Netflix nu!

Mateusz Rakowicz er instruktøren af Mother’s Day på Netflix. Han skrev også manuskriptet med Lukasz M. Maciejewski.

Alt fra de meget skæve karakterer og de kreative kampscener fungerede for mig. Og, som nævnt indledningsvis, elskede jeg, hvordan hovedpersonen Nina er tydeligt mærket af de mange kampe. Det får det bare til at føles realistisk – alt imens det også er tilpas over-the-top.

Havde filmen været udgivet op til Mors Dag, ville det have været endnu bedre, men jeg formoder, at det tidsrum var reserveret til The Mother. Hvilket egentlig er dumt, da de kunne have fungeret perfekt som en “Kick-Ass Mamma” film-maraton, hvor man lige smed en T2:Judgment Day på også.

Mother’s Day (org. titel: Dzień Matki) er ude på Netflix fra den 24. maj 2023.

FAKTA

Instruktør: Mateusz Rakowicz
Manuskript: Lukasz M. Maciejewski, Mateusz Rakowicz
Medvirkende: Agnieszka Grochowska, Sebastian Dela, Szymon Wróblewski, Jowita Budnik, Ewa Rodart, Konrad Eleryk

Plot

Da den søn, hun aldrig har kendt, bliver kidnappet, genopfrisker den tidligere agent Nina sine dødbringende evner for at få ham hjem – uanset hvem, der står i vejen.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg