THE MOTHER på Netflix er en ny action-thriller med Jennifer Lopez i hovedrollen. Med knap to timer er den for lang, men den er stadig værd at se. Den kunne bare have været skarpere. Læs vores fulde The Mother-filmanmeldelse her!

THE MOTHER er en ny Netflix-action-thriller, hvor Jennifer Lopez er solid actionstjerne i titelrollen. Et godt valg til en actionfilm fredag aften, hvor du gerne vil underholdes, men også vil have en anstændig historie.

Der er dog ét lille problem for denne nye action-thriller, og det er spilletiden. Havde den været blot 10 eller 15 minutter kortere, ville det samlede resultat have været stærkere. Men alligevel er den stadig værd at se, da det er en reel action-basker!

Læs videre på vores The Mother filmanmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 12. maj 2023.

Udgivet lige til mors dag

At udgive The Mother på Netflix blot to dage før Mors Dag her i 2023 er naturligvis perfekt timing. Denne film handler om rollen som mor. Alle mødre, egentlig. Jennifer Lopez spiller titelrollen, men hendes biologiske datter har også en adoptivmor. Det er hende, pigen kender som Mor, og begge fortjener titlen.

Som eminent snigmorder, der jagtes af folk, som vil dræbe hende, kan The Mother (Jennifer Lopez) ikke give sin datter det liv, hun fortjener. For at beskytte pigen lader hun derfor FBI stå for en bortadoption. Dog beder hun den ene FBI-agent, hun har tillid til (Omari Hardwick), om at holde hende opdateret om pigens ve og vel.

Da et brev ankommer til hendes skjulested i Alaska 12 år senere, må lejemorderen tilbage på arbejde. Datteren er blevet fundet af mændene, der egentlig jager Jennifer Lopez-karakteren, så nu er hun nødt til at beskytte hende.

The Mother (2023) – Anmeldelse | Netflix-film

Alt om moderen

Mændene, der er ude efter både mor og datter, spilles af Gael Garcia Bernal (Werewolf by Night) og Joseph Fiennes (The Handmaid’s Tale). De er klassiske skurke – virkelig slemme – og leverer, hvad de skal til deres karakterer. Men denne film handler ikke om dem, og de har heller ikke meget skærmtid.

Datteren, Zoe, portrætteres af Lucy Paez (Silencio), som har den helt rigtige kombination af barnlig uskyld og teenage-sarkasme. Desuden opfanger hun så meget mere, end de voksne tror. Hun er i høj grad sin mors datter!

En del af filmen – hvilket afsløres allerede i traileren – indeholder en sekvens af moderen, der lærer sit barn at forsvare og beskytte sig selv. Dette er et klassisk element i mange actionfilm og fungerer rigtig godt her. Som filmens titel afslører, så handler den om en mor, men i sagens natur også dét, der gør hende til forælder; Hendes datter.

Det bliver aldrig for sukkersødt, hvilket gav den en snert af The Long Kiss Goodnight, som jeg var glad for. Og selvom jeg klart foretrækker The Long Kiss Goodnight (1996) af mange grunde – det er virkelig en favoritfilm for mig – fungerede Jennifer Lopez rigtig godt i titelrollen på denne nye Netflix-film.

Se The Mother på Netflix nu!

Instruktøren af The Mother er Niki Caro, som har nogle fantastiske film på sit CV. Hun instruerede film som Whale Rider (2002) og North Country (2005), der begge resulterede i Oscar-nomineringer for bedste kvindelige hovedroller. Dét sker dog ikke med denne Netflix film!

Hun instruerede også et segment af gyserantologien Dark Stories: Tales from Beyond the Grave, så hun kender også til genrefilm.

Historien kommer fra Misha Green, som også skrev manuskriptet sammen med Andrea Berloff (Straight Outta Compton) og Peter Craig (The BatmanThe Unforgivable). Begge er Oscar-nominerede manuskriptforfattere. Misha Green er selv også skaberen af den fantastiske HBO-serie Lovecraft Country og har en masse interessante produktioner på vej.

Filmen er fin underholdning til en fredag aften, og hvis den havde været lidt skarpere i spilletiden, havde den nok fået 4 splatter.

The Mother er ude på Netflix fra den 12. maj 2023 (mors dag er søndag den 14. maj 2023).

FAKTA

Instruktør: Niki Caro
Manuskript: Andrea Berloff, Peter Craig, Misha Green
Medvirkende: Jennifer Lopez, Gael García Bernal, Joseph Fiennes, Omari Hardwick, Paul Raci, Lucy Paez, Jesse Garcia, Yvonne Senat Jones, Michael Karl Richards, Olivia Lucas, Noah Crawford, Link Baker, Jay Cardinal Villeneuve

Plot

En lejemorder (Jennifer Lopez) på flugt fra farlige fjender kommer ud af sit skjul for at beskytte sin datter, som hun forlod for år tilbage.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg