THE UNFORGIVABLE på Netflix er en ny krimi-thriller. Sandra Bullock spiller den altafgørende hovedrolle i filmen. Det er en ganske anderledes rolle for hende, da hun er meget afdæmpet og helt uforfængelig. Læs vores fulde The Unforgivable anmeldelse her!

THE UNFORGIVABLE er en ny Netflix krimi-thriller baseret på en britisk serie. Og ja, det betyder naturligvis, at nogle del-elementer af plottet bliver lidt forhastet. Eller i hvert fald fortalt på en anderledes måde, der ikke nødvendigvis er godt.

Helt overordnet handler filmen om at komme videre, selvom man ikke kan slippe sin fortid. Familie spiller dog også en stor rolle, da hovedpersonen (spillet af Sandra Bullock) leder efter sin lillesøster. Det, som filmen måske mangler lidt i dybde, opvejes til en ret stor grad af stærke skuespillerpræstationer.

Læs videre på vores The Unforgivable anmeldelse herunder, og find filmen på Netflix.

En ganske anderledes Sandra Bullock

Der er virkelig ikke meget af den glade og positive Sandra Bullock i The Unforgivable. Hun spiller karakteren Ruth Slater, der bliver løsladt fra fængslet netop, som filmen begynder. Dér har hun afsonet en dom på hele 20 år for mord.

FLERE SANDRA BULLOCK NETFLIX-FILM

Sandra Bullock var med til at slå alle Netflix rekorder med Susanne Biers Bird Box >

Da hun forlader fængslet, er det da også tydeligt, at hun virkelig ikke er populær. Alle stirrer på hende, og man ved bare, at de kun ønsker hende ondt.

Årsagen: Hun er dømt for at have slået en betjent ihjel. Ikke bare dømt, men indrømmer blankt, at hun gjorde det. Hun er dermed en “cop-killer”, hvilket bestemt ikke er populært. Alle fra fængselsbetjente til den lokale gadebetjent ved, hvem hun er. De holder øje med hende og ville helt sikkert gerne hjælpe hende med at komme ud for nogle brutale “ulykker”.

The Unforgivable – Anmeldelse | Netflix Krimi-Thriller

Store navne i små roller

I The Unforgivable leverer Sandra Bullock en stærk præstation, hvor glæde og skarpe replikker er erstattet af minimal dialog og uforfængelighed. Hun har også ret mange ar – og flere kommer til i løbet af filmen.

Verden har ændret sig meget de seneste 20 år, mens Ruth Slater har været i fængsel, men hun er ligeglad. Hun har nemlig bare ét mål i livet: At finde sin lillesøster.

Denne lillesøster, der var i Ruths varetægt, inden hun røg i fængsel, er blevet bortadopteret. Lillesøsteren Katie (der nu kaldes Katherine) spilles af den fantastiske Aisling Franciosi. Bag dette navn gemmer der sig et kæmpe talent, der bl.a. spillede hovedrollen i den stærke thriller The Nightingale.

Andre nøgleroller spilles af ret store navne som Viola Davis (The Suicide Squad), Vincent D’Onofrio (The CellRings), Jon Bernthal (The Walking Dead) og Richard Thomas (It-miniserien, Tell Me Your Secrets). Jeg vil ikke afsløre for meget om deres respektive karakterer, men du skal være klar på, at ingen af dem har vanvittig meget skærmtid.

Se The Unforgivable på Netflix!

Nora Fingscheidt er instruktøren bag The Unforgivable, der som film fungerer godt, når det gælder tempo og stil. Den unge tyske instruktør er stadig ret ny, når det kommer til spillefilm, men det mærker man ikke her. Hun havde da også ret stor succes med sin forrige spillefilm Systembryder (2019).

The Unforgivable er skrevet af Peter Craig (The Town), Hillary Seitz (Christopher Nolans Insomnia) og Courtenay Miles (Mindhunter sæson 2). Der vil sikkert være nogen, der ikke er vilde med denne spillefilm. Jeg synes dog, den har mange af de samme kvaliteter, som Harlan Cobens serier byder på. Bare i spillefilm-format og lige dén del er måske lidt tricky!

Der er dog mange twists undervejs, efterhånden som man skal finde ud af, hvordan alt hænger sammen. Ville denne historie havde været bedre som en Netflix-miniserie? Ja, det ville den nok. Det ville have givet publikum mere tid til at lære karaktererne bedre at kende. Synes jeg, den er dårlig som spillefilm? Slet ikke.

Giv den et skud, når den kommer på Netflix og se, hvad du selv synes. Bare husk på, at det er en ret sørgelig og brutal fortælling.

The Unforgivable udkommer på Netflix den 10. december 2021.

FAKTA

Instruktør: Nora Fingscheidt
Manuskript: Peter Craig, Hillary Seitz, Courtenay Miles
Medvirkende: Sandra Bullock, Vincent D’Onofrio, Jon Bernthal, Richard Thomas, Linda Emond, Aisling Franciosi, Rob Morgan, Emma Nelson, Will Pullen, Thomas Guiry, Viola Davis

Plot

Løsladt fra fængslet til et samfund, der ikke vil tilgive hendes fortid, søger en kvinde (Sandra Bullock) frelse ved at lede efter den søster, hun efterlod.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.