SILENT NIGHT er en sand genre-hybrid, der dækker komedie, drama og gys. Jeg var ikke helt sikker på, hvad jeg skulle forvente, men blev heldigvis positivt overrasket. En stram historiefortælling og et fantastisk cast. Læs vores fulde Silent Night anmeldelse her.

SILENT NIGHT er både en mørk og sjov apokalyptisk film med et fantastisk cast. Med andre ord er det en sand genre-hybrid. Og så er det ovenikøbet også en julefilm. Hvis du tænker, at det lyder mærkeligt, så bare rolig.

Hvis det havde været et andet cast og en anden instruktør, så kunne denne film hurtigt være blevet noget værre rod. Men Silent Night fungerer altså rigtig godt. Desuden har den en gylden spilletid på halvanden time – og en lækker kulisse i et gammelt hus på landet i England.

Læs mere i vores Silent Night filmanmeldelse nedenfor.

Et meget mørkt komedie-gyser-drama!

Filmen handler om, at en gruppe venner og familie samles for at holde jul sammen. Langsomt får vi via nyhedsudsendelser mv. fortalt, at noget dødeligt er på vej, så vores karakterer samles altså for at holde deres sidste tid på Jorden sammen.

Vi kommer altså ikke uden om, at Silent Night er en meget mørk og sørgelig historie. Vi får latter, venskab, familie, jule-hygge og en forventet brutal apokalyptisk død. Så ja, vi kommer hele vejen rundt.

Det, der overraskede mig mest ved Silent Night (udover den skarpe dialog), var den engagerende intensitet i filmen. Jeg var positivt overrasket – også selvom den til tider knuste mit kolde gyserhjerte!

Med andre ord, så er du hermed advaret: Selvom den er sjov og direkte skræmmende nogle gange, så er det også en sørgmodig film på mange måder. Uanset alder, fremtidsudsigter, håb og drømme i livet, så dør alle, inden aftenen er omme. Selvom man godt ved det på forhånd, så er det måden, det sker på, der er det fantastiske ved Silent Night.

Silent Night – Anmeldelse | Apokalyptisk julefilm

Silent Night byder på et all-star ensemble cast

Silent Night har formået at bringe et sandt all-star cast sammen. Vi får Keira Knightley (Pirates of the Caribbean franchisen) og Matthew Goode (StokerSelf/less), der fungerer som et meget realistisk ægtepar, der holder selve julesammenkomsten.

Deres tre sønner spilles af den talentfulde Roman Griffin Davis (Jojo Rabbit) samt hans rigtige brødre; tvillingerne Gilby Griffin Davis og Hardy Griffin Davis. De er faktisk alle tre sønner af filmens instruktør og manuskriptforfatter Camille Griffin.

Derudover får vi blandt andre også Annabelle Wallis fra AnnabelleThe Mummy og Malignant.

Filmen vandt for nyligt Bedste Manuskript og Publikumsprisen ved genrefilmfestivalen Sitges. Efter at have set den, forstår jeg virkelig godt hvorfor. Den skarpe fortællestil og det fantastiske cast gør dette til en sand filmperle. Og måske endda en ny juleklassiker?!

Med Silent Night får du en julefilm, der dækker over komedie, drama og gys. Og jeg må sige, at jeg blev glædeligt overrasket over den.

SILENT NIGHT kan købes og lejes digitalt fra den 10. december 2021.

FAKTA

VOD-premiere: 10. december 2021
Genre: Horror, Drama, Komedie
Instruktør: Camille Griffin
Medvirkende: Keira Knightley, Matthew Goode, Roman Griffin Davis, Annabelle Wallis, Lily-Rose Depp, Ṣọpé Dìrísù, Kirby Howell-Baptiste, Lucy Punch, Rufus Jones, Trudie Styler

Plot

En gammel vennegruppe samles for at fejre jul i landlig idyl. Men aftenen, som skal være det glædesfyldte højdepunkt, der markerer slutningen på året, tager pludselig en uhyggelig drejning.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg