LANDSCAPERS på HBO Max er en ny true crime-miniserie med Olivia Colman i hovedrollen. Serien byder både på sort komedie og drama, hvilket fungerer overraskende godt. Læs vores Landscapers anmeldelse her!

LANDSCAPERS er en ny HBO miniserie, der kan ses på HBO Max herhjemme. Miniserien er produceret sammen med britiske Sky og har fire afsnit. Afsnittene udkommer (i vanlig HBO-stil) med ét afsnit ugentlig. I øvrigt er det en relativt ny forbrydelse, der er omdrejningspunkt for denne serie.

Eller rettere, forbrydelsen fandt sted for et par årtier siden, men blev først opdaget 15 år senere, som er dér, fortællingen udspiller sig. Selve historien fortælles her i miniserien som en ægte genre-hybrid, hvor drama driver visse dele, og en kulsort komedie bruges til en anden. Sidstnævnte benyttes, hver gang politiets arbejde er i fokus.

Utroligt nok, så fungerer det uhyggeligt godt!

Læs videre på vores Landscapers anmeldelse herunder.

Sympatien er der straks!

Jeg har endnu ikke set Olivia Colman levere en dårlig præstation, hvilket dog også betyder, at jeg forventer meget af hende. Heldigvis er Olivia Colman helt fantastisk – og ret hjerteskærende – i den ene hovedrolle. Overfor hende ses David Thewlis, der også fungerer eminent som både med- og modstykke til hendes noget mere komplekse karakter.

Olivia Colman og David Thewlis spiller ægteparret Susan og Christopher Edwards, der bliver mistænkt for at have slået Susans forældre ihjel og begravet dem i baghaven. De bor nu i Frankrig, men under helt grotesk kummerlige forhold. De har nemlig ingen penge tilbage, men Susan (Olivia Colman) føler sig overbevist om, at det hele nok skal gå. Den tro har Christopher (David Thewlis) ikke helt længere. Han vil dog ikke skuffe sin elskede kone, så han kæmper videre.

Deres kærlighed er det bankende hjerte i Landscapers. Selvom det er en sørgelig tilværelse, de reelt lever i, så kan man mærke, at deres sammenhold – og i særdeleshed deres kærlighed – kan holde til disse omgivelser. Desværre nok især fordi, Susan altså har et lidt vel lemfældigt forhold til virkeligheden.

Hun forsvinder gerne væk i filmens verden, hvilket mange af os sikkert kan forholde os til. Og når hun en gang i mellem heller ikke kan holde til mere, så får hendes tårer altså ens hjerte til at briste. Dét betyder, at man som seer kan forholde sig til, hvorfor Christopher kæmper videre for at gøre hende glad.

Indrømmet, så er det dog også meget muligt, at parret fremstår langt mere sympatisk, end de måske i virkeligheden er. Eller rettere, det vil tiden nok vise. Edwards ægteparret i den virkelige verden insisterer nemlig på deres uskyld.

Landscapers – Anmeldelse | HBO True Crime Serie

Kender du Olivia Colman?

Hvis navnet Olivia Colman ikke er helt så hjemmevant i dit indre bibliotek, som det er i mit, så lad mig lige hurtigt remse nogle af hendes præstationer op. Fra hitserier som Broadchurch, Susanne Biers The Night Manager, og Netflix-serien The Crown til hendes Oscar-vindende præstation i The Favourite. Der er faktisk ikke mange priser, Olivia Colman ikke har vundet.

Det er dog bestemt ikke, fordi drama og krimi er det eneste, hun laver. Tværtimod, så er hun en ekstremt lattermild person (det er tydeligt til såvel prisuddelinger som interviews) og har været med i ret meget komedie. Fra Fleabag serien til Edgar Wrights Hot Fuzz) og endda også gyserfilm som Them That Follow.

David Thewlis, der spiller Hr. Edwards, er nok bedst kendt for sin rolle i Harry Potter-universet. Det er dog også meget muligt, at du vil genkende ham fra Wonder Woman eller 2006 remaken af The Omen. Vi kommer da også snart til at se meget mere til ham i Netflix-serien The Sandman, der får premiere i 2022.

Se Landscapers miniserien på HBO Max

Landscapers er skabt og skrevet af Ed Sinclair, der måske også vil se velkendt ud, hvis du har fulgt diverse prisuddelinger de sidste fem års tid. Han er nemlig ofte at finde ved sin hustrus, Olivia Colman, side. Når man ser Landscapers, kan man kun tænke, at det da vist var på tide, at han begyndte at skrive mere!

Dette er en klassisk britisk genre-hybrid på alle de bedste måder. Der er (kulsort) humor, som vi danskere ofte fanger straks, sammen med en masse drama, spænding og – ikke mindst – fokus på den sande historie.

Alle fire afsnit er instrueret af Will Sharpe, der også står bag den nye spillefilm The Electrical Life of Louis Wain med Benedict Cumberbatch, Claire Foy og Andrea Riseborough i hovedrollerne. Tidligere har Will Sharpe dog også selv skabt (og instrueret) en tv-serie. Det var serien Flowers, der også har Olivia Colman i en af hovedrollerne.

Nu har jeg ikke nævnt skuespillerne, der spiller politibetjente, men de fortjener lige at få et par afsluttende bemærkninger med på vejen. De er nemlig generelt utroligt sjove og skarpe i deres præstationer. Replikkerne lander helt perfekt og sikrer, at balancen mellem drama, krimi, og sort komedie holdes på plads. Forhåbentlig vil du også nyde dem!

Landscapers får premiere på HBO Max med afsnit 1 den 8. december 2021. De sidste tre afsnit udkommer ugentligt, så du kan glæde dig med denne serie hele december – eller se den i sin helhed i juleferien.

FAKTA

Skaber: Ed Sinclair
Instruktør: Will Sharpe
Medvirkende: Olivia Colman, David Thewlis, Samuel Anderson, Kate O’Flynn, Daniel Rigby

Plot

Landscapers blotlægger den sære, sande historie om et tilsyneladende normalt par fra Nottinghamshire, Susan og Christopher Edwards, som dræbte Susans aldrende forældre og var på flugt i 15 år.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg