HOME FOR RENT på Netflix er en ny gyserfilm fra Thailand med en fascinerende historie og et stærkt karakterdrevet plot. Det er en film fortalt i tre dele fra individuelle perspektiver, hvilket fungerer ekstremt godt. Læs hele vores Home for Rent-filmanmeldelse her!

HOME FOR RENT er en Netflix-gyserfilm fra Thailand, der fungerer bemærkelsesværdigt godt. Jeg ved aldrig helt, hvad jeg skal forvente af thailandske gyserfilm, men jeg er blevet meget positivt overrasket flere gange. Med andre ord, lad være med at snyde dig selv for at se gyserfilm fra Thailand. Som med ethvert andet land er der både skidt og kanel.

For mig er denne nye Netflix tilføjelse et stort hit. Især på grund af dens karakterdrevne historie og et plot, der udvikler sig og eskalerer på meget uventede måder.

Læs videre på vores Home for Rent filmanmeldelse nedenfor. Find det på Netflix fra den 10. august 2023.

Home for Rent er inspireret af sande begivenheder

Denne nye thailandske gyserfilm fra 2023 på Netflix har et meget simpelt plot. En familie udlejer deres hus og flytter ind i en ejerlejlighed, som de også ejer. Og ja, det er der en grund til, som filmen åbner med. De nye lejere er ikke så uskyldige og “normale”, som de først ser ud.

Faktisk viser det sig (ret hurtigt), at de er medlemmer af en mørk kult. En kult, der ser ud til at have rettet blikket mod manden og datteren i familien, der ejer huset.

Jeg bliver altid lidt skeptisk, når der bruges “baseret på sande begivenheder”. Lige i forhold til Home for Rent er det dog den lidt lettere betegnelse “Inspireret af sande begivenheder”, der er blevet brugt.

Jeg kan meget bedre relatere til dette, da det kan betyde, at ideen til manuskriptet er inspireret af et lille nyhedsklip. Og altså ikke nødvendigvis en historie baseret på noget, der rent faktisk er sket sådan her.

Og helt ærlig, hvis du har set en serie som How to Become a Cult Leader on Netflix, er det nemt at blive inspireret af en af disse historier.

Home for Rent – Anmeldelse | Netflix gyserfilm

En historie fortalt fra flere perspektiver *mindre spoilere*

Da jeg så, at Home for Rent havde en spilletid på lidt over to timer, begyndte jeg at blive nervøs. Alt for ofte betyder en lang spilletid en masse “slow-burn” fortælling – eller en historie, der går i for mange retninger. I denne thailandske gyserfilm er der dog heldigvis en meget god grund til den lange spilletid.

Ikke ulig One Cut of the Dead, som er en genial japansk gyserkomedie.

I One Cut of the Dead ser vi en historie udfolde sig, og det hele virker lidt skævt og underligt. Så går vi tilbage og ser tingene udfolde sig fra et andet perspektiv. Home for Rent gør det samme, men på sin egen måde.

Først ser vi alt udfolde sig fra moderens synspunkt, hvor faderen virker kold og fjern. Så får vi alt fra faderens synspunkt, og endnu et lag føjes til historien. Endelig får vi også en del af historien fra kultlederens POV.

Drejninger og vanvittig eskalering

Du skal dog ikke bekymre dig om, at denne film er fuld af gentagelser. Det er den ikke. I stedet er der nøgleøjeblikke i Home for Rent, som vi ser fra tre forskellige perspektiver. Ankere i historien om man vil. Resten af filmen viser tre meget forskellige historier, der bare alle hænger sammen.

Både på uventede og lidt forudsigelige måder, da det hele eskalerer. Og du godeste, hvor det dog eskalerer!

Dette er en virkelig uhyggelig historie, der også har en masse hjerte og medfølelse. En flot produktion og stjernepræstationer fra hovedrollerne, der består af mor Ning (Nittha Jirayungyurn), far Kwin (Sukollawat Kanarot) og deres unge datter Ing (Thanyaphat Mayuraleela).

Se Home for Rent på Netflix nu!

Home for Rent er instrueret af Sophon Sakdaphisit, som også har skrevet manuskriptet sammen med Tanida Hantaweewatana. Du kender måske ikke navnet Sophon Sakdaphisit, men du bør nok huske det. Jeg har set ham omtalt som den thailandske James Wan, og det er faktisk ikke en dårlig måde at beskrive denne genreskaber på.

Sophon Sakdaphisit var også med til at skrive det thailandske gyserhit Shutter fra 2004. Den film fik en amerikansk genindspilning i 2008, og jeg kan sagtens se Home for Rent blive genindspillet. Faktisk synes jeg, at historien er så god, at jeg håber, at en genindspilning forbliver meget tro mod denne original.

Hvis du ser denne thailandske gyserfilm på Netflix (og det bør du), vil du uden tvivl opleve, at det er en meget universel historie. Giv den en chance, og du vil blive belønnet med en meget stærk historie og en flot produktion.

Home for Rent er på Netflix fra den 10. august 2023.

FAKTA

Instruktør: Sophon Sakdaphisit
Manuskript: Tanida Hantaweewatana, Sophon Sakdaphisit
Medvirkende: Nittha Jirayungyurn, Sukollawat Kanarot, Penpak Sirikul, Thanyaphat Mayuraleela, Namfon Pakdee, Suphithak Chatsuriyawong, Natniphaporm Ingamornrat, Pawarisa Surathin

Plot

Da hendes gode lejere går amok, bliver en udlejer terroriseret af en kult, der tilsyneladende har hvervet hendes mand, og som nu retter blikket mod hendes datter.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg