THE TOURIST sæson 2 på HBO Max har en meget anderledes historie, men den er stadig fascinerende. Den har også stadig de samme to hovedpersoner og udspiller sig over seks intense afsnit. Læs vores fulde anmeldelse af The Tourist sæson 2 her!

THE TOURIST sæson 2 på HBO Max er fortsættelsen af Elliots (Jamie Dornan) vanvittige nye liv. I sæson 1 mødte vi Elliot, en irsk mand der vågnede op på et hospital i den australske outback uden hukommelse. Dette var på grund af en bilulykke. En del af historien i første sæson involverede en lokal politibetjent, Helen (Danielle Macdonald), som han sidenhen blev kæreste med.

MERE OM THE TOURIST SÆSON 1…

Læs vores anmeldelse af The Tourist sæson 1 >

Helen hjalp ham med at håndtere sit hukommelsestab og finde ud af mere om sin fortid. Det skete ved at følge de meget sparsomme spor, han havde på sig. De nåede ret langt, og de er stadig sammen her i sæson 2, hvor vi opdager meget mere om, hvem Elliot er. Ligesom i sæson 1 har sæson 2 også kun seks afsnit. Vi har set dem alle til denne anmeldelse.

Læs videre på vores The Tourist sæson 2 anmeldelse nedenfor. Den har premiere med de to første afsnit den 16. februar 2024.

Fra Australien til Irland

I The Tourist sæson 2 flytter spændingen og mysteriet – der er masser af begge dele – til Irland. Elliot og Helen har rejst rundt i verden og nydt friheden og hinanden. Helen har dog siddet på et spor om Elliots fortid.

Et spor, der vil tage dem til et meget specifikt sted i Irland, så de rejser dertil som det næste. Da de kommer til Irland, går de i gang med at finde flere svar om Elliots identitet. Desværre fortsætter hans fortid dog med at hjemsøge og såre dem mere end at bringe nogen reel løsning.

I hvert fald i første omgang.

Endnu en gang er de tvunget til at se konsekvenserne af hans ret skumle fortid i øjnene. Han kan stadig ikke huske noget om, hvem han var, eller hvad han gjorde, men dét kan mange andre. Især da det viser sig, at han var en ret vigtig person i denne del af Irland.

En anden karakter, der også er på vej til Irland, er Ethan Krum. Ja, Helens forfærdelige forlovede fra sæson 1.

Han har reflekteret over, hvordan han har behandlet Helen, og hvordan kvinder fortjener at blive behandlet, hvilket betyder, at han har ændret sig. Faktisk viser Ethan (Greg Larsen) sig at være en meget spændende karakter, da han forsøger at være en bedre mand. Han minder endda sig selv om, når han kommer til at gå for langt igen.

The Tourist: Sæson 2 – Anmeldelse | HBO Max-serie

Den irske mafia

I klassisk Elliot-stil tager det ikke lang tid for ham at lande i heftige problemer. Det viser sig, at de to hovedfamilier i det, der kun kan beskrives som den irske mafia, begge har ledt efter ham. Dette resulterer naturligvis i en masse nye karakterer, og den vidunderlige irske dialekt er nu mere udbredt end den australske dialekt.

Men med Helen Chambers og Ethan Crum til stede i Irland, er der også masser af skøn australsk slang. Elliot er stadig lige så irsk, som han plejer at være, men bliver også mere forvirret over det, han finder ud af. Når alt kommer til alt, er han stadig ved at finde ud af, hvem han er efter at have glemt, hvem han plejede at være.

Alle andre husker dog alle hans omfattende synder!

I sæson 2 af The Tourist får vi mange vidunderlige skuespillere at se. Ikke mindst Olwen Fouéré (Texas Chainsaw Massacre fra 2022) som Niamh Cassidy. En ren “Godmother”, hvis vi skal blive ved mafia-referencen. Og hvorfor ikke, når de ser ud til at beskæftige sig med kriminalitet og korruption på samme måde?!

Som “Godfather” for den modsatte familie ser vi Francis Magee (White Lines) som Frank McDonnell. Mark McKenna (Overlord), Diarmaid Murtagh (Against the Ice) og Raresh DiMofte (Wu Assassins) arbejder også i “familien”.

Andre nøglefigurer inkluderer betjenten Ruairi Slater, som spilles af Conor MacNeill. Hele hans historie er indledningsvist som taget ud af en gyserfilm. Og så alligevel slet ikke. Bare vent til du ser sæson 2, så giver det mening. 

Se sæson 2 af The Tourist på HBO Max

Harry Williams og Jack Williams er stadig skaberne (naturligvis) og de eneste to forfattere på serien. At fortsætte med Jamie Dornan og Danielle Macdonald er det, der får historien til at fungere for mig. Karaktererne er spændende og fulde af integritet. Desuden har de to skuespillere en virkelig skøn kemi.

Ligesom det var tilfældet med sæson 1, blev denne anden sæson også sendt på BBC i Storbritannien før denne udgivelse på HBO Max.

At lave en sæson 2 er aldrig let. Især når det drejer sig om en serie, der oprindeligt var en miniserie, der så blev afsluttet med muligheden for at fortsætte historien. Med denne anden sæson slutter den også på en måde, der giver plads til en The Tourist sæson 3. Personligt har jeg stadig ikke fået nok af Elliot og Helen, så jeg er klar til sæson 3.

Men for nu kan du gøre dig klar til at lære mere om, hvem Elliot er, og hvor han kommer fra. Både geografisk, biologisk og kulturelt. Alle tre ting er en stor del af, hvem han var, og hvem han er.

The Tourist sæson 2 har premiere på HBO Max den 16. februar 2024 med de to første afsnit. De sidste fire afsnit kommer derefter ugentligt.

FAKTA

Skabere: Harry Williams, Jack Williams
Instruktør: Fergus O’Brien
Medvirkende: Jamie Dornan, Danielle Macdonald, Olwen Fouéré, Francis Magee, Greg Larsen, Victoria Haralabidou, Conor MacNeill, Mark McKenna, Nessa Matthews, Diarmaid Murtagh, Eoin Duffy

Plot

Efter at have rejst verden rundt og skjult sig i et år, er Elliot (Jamie Dornan) og Helen (Danielle Macdonald) langsomt begyndt at opbygge et roligt og stabilt liv sammen som kærester. Men da Elliot får en besked fra nogen fra hans fortid, der ønsker at mødes, rejser parret tilbage til Irland og beslutter sig for, at det endelig er tid for Elliot at genopdage sine rødder. Tingene går dog ikke som planlagt, og snart står de over for flere dødsensfarlige konsekvenser fra Elliots tidligere liv.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.