WHITE LINES er en ny Netflix-serie skabt af manden bag Netflix-hittet Papirhuset. Denne nye serie er primært på engelsk, men den foregår på Ibiza, hvor man gerne drømmer sig hen til. Vi er ude i et thriller-mysterie, og de 10 afsnit leverer solid underholdning. Læs vores White Lines sæson 1 anmeldelse her!

White Lines er en ny Netflix-serie af Álex Pina. Det er ham, der står bag Netflix-serien Papirhuset, der er blevet et internationalt hit med (indtil videre) fire sæsoner. Alene på baggrund af denne kobling skal White Lines nok blive et nyt hit. Heldigvis fortjener serien det også, da den leverer solid og overraskende underholding.

Den nye Netflix-serie er primært på engelsk, selvom der også tales en del spansk og såmænd også lidt rumænsk. Historien udspiller sig mest på Ibiza, hvor vi følger en række briter, der er flyttet hen til varmen. Det er en thriller med et “who dunnit”-mysterie, eftersom episode 1 starter med, at et lig dukker op efter et ordentligt regnskyl.

Sæson 1 består af 10 afsnit, og du kan læse mere om serien i vores White Lines sæson 1 anmeldelse herunder.

En masse skønne karakterer

Okay, når jeg siger “skønne” karakterer, så mener jeg reelt mere, at de er underholdende. Der er nemlig mange, der ikke nødvendigvis er særlig stuerene. Desuden følger vi de fleste karakterer både i nutiden og så i slut 1990’erne. Det betyder også, at alle karakterer spilles af to forskellige skuespillere til henholdvis den yngre og ældre udgave.

Det fungerer heldigvis rigtig godt, da castingen har været yderst effektiv. Vi kender det allerede fra den tyske Netflix-serie Dark, hvor karaktererne faktisk ofte spilles af hele tre forskellige skuespillere.

Læs også: Vores sæson 2 anmeldelse af Netflix-serien Dark, der snart udkommer med tredie og sidste sæson >

For White Lines er vi dog “kun” ude i to forskellige tidsperioder. Uanset om vi befinder os i nutiden eller 90’erne, så tager Ibiza sig ualmindeligt godt ud. Det er svært ikke at drømme sig væk, da der vises de lækreste billeder dernedefra. Hvis ikke det var pandemi, så ville Ibiza nok opleve et solidt boom i turisme, efter denne serie frigives på Netflix.

Nå ja, og så er det da også meget fedt med 1990’er soundtracket i kombination med Ibiza. Eftersom seriens nøglekarakter, Axel Collins (ham, der findes død i nutiden i starten af afsnit 1) var DJ, så er det en masse dance hits, der får plads. Dog får vi også en ret fed jazz-version af sangen “Creep” i en scene fra nutiden. Ja, både Ibiza og seriens soundtrack er nærmest som karakterer i White Lines.

I forhold til de menneskelige karakterer er der ikke mange, der er ubetinget “gode” eller “onde”. De fleste ligger et sted midt i mellem, men vi lærer hurtigt, hvor deres prioriteter er. For nogle er det magt og penge, mens det for andre er familie og venner.

White Lines: Sæson 1 – Netflix anmeldelse

Skuespillerne i White Lines

Det er naturligvis først og fremmest takket være manuskriptet, at karakterene i White Lines fungerer så godt. Umiddelbart derefter skal vi dog takke den skønne casting af disse karakterer.

Den egentlige hovedperson, der reelt er fortæller, er Zoe Walker, som spilles helt perfekt af Laura Haddock. Hvis hun virker bekendt, så er det måske fordi, du har set Guardians of the Galaxy, hvor hun spiller Meredith Quill (ja, mor til “Star-Lord” himself). Derudover har hun spillet hovedroller i Da Vinci’s Demons-serien og BBC mini-serien The Capture.

Du vil nok også genkende Pedro Casablanc, hvis du har set nogle af de nyere spanske Netflix-film og serier. Han spiller Calafat familieoverhovedet i White Lines. Pedro Casablanc medvirkede også i Stilheden i den hvide by og er med i Baztán-trilogien, der udkom på Netflix med Hvad knoglerne fortæller for nylig.

Læs også: Vores anmeldelse af Hvad knoglerne fortæller her >

Du vil nok genkende mange andre skuespillere i denne nye Netflix-serie. Det gælder blandt Daniel Mays (Good Omens) og Marta Milans (Shazam!). RadioTimes har samlet en rigtig god oversigt, hvor du kan se både de yngre og ældre udgaver samt hvad skuespillerne tidligere har medvirket i.

White Lines: Sæson 1 – Netflix anmeldelse

Se White Lines sæson 1 på Netflix nu!

Som tidligere nævnt er Álex Pina skaberen af White Lines. Foruden også at have skabt Papirhuset på Netflix, har Álex Pina skabt en del andre serier, så han er efterhånden ret erfaren og ved, hvad der virker. En af manuskriptforfatterne på White Lines er i øvrigt Esther Martínez Lobato, der har været medskaber på mange af hans tidligere serier.

De ti episoder i sæson 1 af White Lines er instrueret af i alt tre instruktører. Nick Hamm (The Hole) har instrueret de to første og de to sidste i sæsonen, så hans instruktion er ret afgørende for seriens stil. Luis Prieto (Kidnap) har instrueret afsnit 3 til 5, mens Ashley Way (Ripper Street, Doctor Who) er instruktør på episode 6 til 8.

Sæson 1 består af ti afsnit på hver 45 minitter, og der er vist ingen tvivl om, at denne serie er slugt af mange, inden weekenden er overstået. Der er jo alligevel ikke meget andet, man kan gøre her i “stay home”-tiden, og vejrudsigten ser også kedelig ud. Men så er det jo godt, at Netflix kan levere en serie med sol og sommer – plus en masse vanvittige udviklinger undervejs, der sikrer, at underholdningen er hjemme!

Sæson 1 af White Lines er ude Netflix fra den 15. maj 2020.

FAKTA

Skaber: Álex Pina
Manuskriptforfattere: David Barrocal, Esther Martínez Lobato, Ed Wethered, Alberto Úcar, Nacho Sánchez Quevedo, Javier Gómez Santander
Instruktører: Nick Hamm, Luis Prieto, Ashley Way
Medvirkende: Álex Pina, Angela Griffin, Barry Ward, Belén López, Daniel Mays, Juan Diego Botto, Laura Haddock, Laurence Fox, Marta Milans, Nuno Lopes, Pedro Casablanc, Tom Rhys Harries

Plot

Da hendes bror findes død, forlader en kvinde i Manchester sin rolige tilværelse og rejser til Ibiza, hvor hun forsøger at finde frem til sandheden bag hans forsvinden.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.