LIMOUSINEADVOKATEN på Netflix er en ny krimiserie baseret på Michael Connellys bestsellerromaner. For en, som var meget uimponeret af traileren, synes jeg, at dette var en overraskende god serie. Læs vores anmeldelse af Limousineadvokaten / The Lincoln Lawyer sæson 1 her!

LIMOUSINEADVOKATEN er en ny Netflix-serie inden for genrerne krimi, drama, mystik og thriller. Vi følger forsvarsadvokaten Mickey Haller, der får en ny klient, som er anklaget for at have dræbt sin kone og hendes elsker. En klassisk sag, der involverer alle mulige spændende og beskidte detaljer.

Der er også alle de klassiske penge- og magtproblemer, da hans klient er en meget fremtrædende forretningsmand. Da denne historie udspiller sig i Hollywood, betyder det naturligvis, at han er chef i et filmstudie. Denne nye Netflix-serie er baseret på den anden Mickey Haller-bog med titlen “The Brass Verdict”.

Læs videre på vores Limousineadvokaten sæson 1 nedenfor. Alle ti afsnit i sæson 1 har premiere den 13. maj 2022.

En behagelig overraskelse

Misforstå mig nu ikke, det centrale plot i Limousineadvokaten er ikke ligefrem behageligt. En advokat kæmper for at komme tilbage fra kampen mod afhængighed og arver en advokatpraksis med mange højprofilerede sager. En af dem er en grufuld mordsag, og det er altså ikke ligefrem en familievenlig oplevelse.

Nej, grunden til, at jeg syntes, det var en behagelig overraskelse, er det faktum, at jeg var ekstremt uimponeret af traileren. Indrømmet, det lader til at være et problem for mig i disse dage. Men OK, jeg vil hellere have, at traileren er dårlig, og at den faktiske film eller serie er god, end omvendt.

Problemet er bare, at jeg måske aldrig får set noget, hvis traileren får det til at se for dårligt ud. Ved Limousineadvokaten bliver det reddet ved at have en rollebesætning, som jeg var fascineret af, og navnet David E. Kelley tilknyttet, hvilket (i det mindste) garanterer en meget høj bar for, hvor slemt det reelt kan være.

Limousineadvokaten – Anmeldelse | Netflix-serie | The Lincoln Lawyer

Nøglerollerne i Limousineadvokaten

I titelrollen ser vi Manuel Garcia-Rulfo som “The Lincoln Lawyer”. Han får dette kaldenavn, da han kun kører Lincoln-biler. Desuden har han så travlt, at han har en chauffør og arbejder i bilen mellem at være i retten, tale med klienter og efterforske sager. Manuel Garcia-Rulfo (The Magnificent SevenWidows) har præcis den rigtige kombination af charme og talent, der får Mickey Haller til at fungere i denne serie.

På samme måde som Matthew McConaughey fungerede så godt i filmversionen.

Den store gevinst for mig (og grunden til, at jeg gerne ville se denne serie på trods af den dårlige trailer) er den ikoniske Scream final girl, Neve Campbell. Jeg er nu også glad for at se Becki Newton fra Ugly Betty og Tell Me a Story igen. De to spiller Mickey Hallers første og anden hustru. Desuden er begge kvinder nogen, han stadig arbejder med på forskellige måder professionelt.

Manden, der er anklaget for at have dræbt sin egen kone og hendes elsker, spilles af Christopher Gorham og i andre nøgleroller ser vi skuespillere som Angus Sampson (Insidious), Reggie Lee (Grimm, Drag Me to Hell) og Chris Browning (BrightWestworld).

Se Limousineadvokaten på Netflix!

Denne nye The Lincoln Lawyer-serie er udviklet af Ted Humphrey, der også fungerer som showrunner. Tidligere har Ted Humphrey været nomineret to gange til en Primetime Emmy for The Good Wife. Senest skabte han krimi-thrilleren Wisdom of the Crowd (2017-2018), som kun fik én sæson.

Selvfølgelig er Netflix-serien (ligesom filmen fra 2011) baseret på romanen af Michael Connelly. Michael Connelly og Ted Humphrey er også hovedforfatterne af denne serie.

David E. Kelley er producer og forfatter og er krediteret som skaberen af serien. De seneste år har David E. Kelley stået bag flere kæmpe succeser. Disse omfatter adapteringen af en Stephen King-trilogi til Mr. Mercedes serien samt Big Little LiesThe Undoing, og Nine Perfect Strangers.

MERE FRA DAVID E. KELLEY

Den seneste serie skabt af David E. Kelley er Netflix-serien Anatomy of a Scandal 

Hvis du så traileren og ikke var imponeret, så sørg for at give denne serie en chance. Den er meget bedre, end jeg nogensinde turde håbe på, og jeg er fascineret af både dens karakterer og plot, hvilket betyder, at der er masser til at holde mig engageret, så jeg fortsætter med at se den.

Limousineadvokaten er ude på Netflix (med alle ti afsnit af sæson 1) den 13. maj 2022.

FAKTA

Skaber: Ted Humphrey
Manuskript: Michael Connelly, Ted Humphrey
Medvirkende: Manuel Garcia-Rulfo, Neve Campbell, Becki Newton, Jazz Raycole, Angus Sampson, Christopher Gorham, Reggie Lee, Chris Browning

Plot

Efter en ulykke genstarter stjerneadvokaten Mickey Haller i Los Angeles sin karriere – og sin Lincoln – da han påtager sig en drabssag.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.