COLD MEAT er en ny seriemorder-overlevelses-thriller. En spilletid på kun 90 minutter og en lille rollebesætning giver en intens oplevelse. Det viser tydeligt, hvordan passion er mere værd end store budgetter. Læs vores fulde Cold Meat-filmanmeldelse her!

COLD MEAT er en ny thriller med et overlevelsesplot og en seriemorder på jagt i den bidende kulde. Det meste af filmen udspiller sig inde i en bil, hvilket giver en klaustrofobisk og intens ramme. Filmens undertitel beskriver også perfekt konflikten for de involverede, der på dansk ville være: Udenfor er farligt. Indenfor er dødbringende!

Spilletiden er kun 90 minutter, og selvom der er meget snak i denne overlevelses-thriller, ser vi også flashbacks og lærer nye ting. Jeg er faktisk ret vild med disse one-location-film, når de fungerer. Selve historien har en tendens til at arbejde sig bedre ind i publikums bevidsthed i forhold til, hvis man bare får vist alt. Lidt hjerneaktivitet er godt!

Læs videre på vores Cold Meat-filmanmeldelse nedenfor. Du kan leje den digitalt nu.

Seriemorder versus snestorm

I Cold Meat skal et potentielt offer vælge mellem at blive fanget i en voldsom snestorm, eller risikere døden ved at blive i bilen. Den stadigt mere voldsomme snestorm gør valget både meget nemt og ekstremt svært.

Som sagt er undertitlen på Cold Meat jo “Udenfor er farligt, indenfor er dødbringende”. Det ser dog ud til, at begge steder er lige farlige og potentielt dødelige.

På mange måder er Cold Meat en klassisk overlevelses-thriller, men det er også i høj grad en psykologisk gyserfilm for mig. At blive fanget i en bil i en snestorm, hvor ondskaben lurer, er en ret brutal situation. Desuden udnytter denne film sit budget perfekt ved at holde specialeffekterne (som for det meste består af make-up) på et minimum.

Og alligevel har disse praktiske effekter via make-up maksimal effekt, da vi ser kulden gøre sit arbejde på menneskehud.

Cold Meat (2023) – Anmeldelse | Seriemorder-Thriller

Jo mindre du ved, des bedre fungerer det

Jeg kunne sagtens komme ind på alle de elementer i historien, som jeg synes, fungerer godt. Det ville dog også føre til spoilere, og dette er virkelig den slags film, hvor jo mindre du ved, des bedre!

Jeg vil dog sige, at de to hovedkarakterer, portrætteret af Allen Leech og Nina Bergman, fungerer perfekt fra start til slut.

Der er én ting, jeg må nævne, og da det er vist på plakaten, synes jeg ikke, det er meget af en spoiler. Allen Leech spiller David, og – som vist på mange PR-billeder og coveret – kommer han til skade, da han forsøger at forlade sin bil og bliver såret i snestormen.

Vi taler altså om en ret alvorlig skade, hvor han bløder voldsomt. Efter denne hændelse sidder han dog i sin bil med benet nede i lang tid for at vente stormen af. Med enhver benskade, der bløder (eller endda bare gør ondt på grund af indre skader), skal du løfte det skadede ben højt op.

At se ham have det relativt fint, uden at gøre meget ved skaden, er mærkeligt og muligvis det eneste urealistiske element. Ikke at forglemme det potentielt overnaturlige rovdyr, der ser ud til at lure rundt om bilen. Filmen indledes med et lille sagn, der teaser dette væsens eksistens.

Se Cold Meat digitalt nu!

Cold Meat er skrevet og instrueret af Sébastien Drouin (Pièces détachées), som også har arbejdet med de visuelle effekter. Han er virkelig en enmandshær, selvom dette er hans spillefilmsdebut som instruktør.

Jeg vil lige nævne, at manuskriptet er skrevet sammen med James Kermack og Andrew Desmond. Den originale historie er dog fra Sébastien Drouin. Selvom filmen har et par små roller portrætteret af skuespillere, der leverer solide præstationer – især Yan Tual – handler denne film virkelig om dens hovedpersoner.

Som tidligere nævnt er disse portrætteret af Allen Leech (Downtown Abbey, Black Mirror-pilotafsnittet) og Nina Bergman (Hell Hath No FuryThe Car: Road to Revenge). Sidstnævnte er faktisk dansker, og der er da også et hint af en accent. Jeg skød dog ikke i første omgang på, at hun var dansker, men det er nok fordi, Nina Bergman har rejst meget rundt gennem sit liv.

Disse to skuespillere er vitterligt hjertet og nerven i denne historie. De er også grunden til, at du bør se denne overlevelses-thriller – og vil nyde meget af den.

Cold Meat havde premiere til Fright Fest UK filmfestivalen i august 2023, og nu kan den købes eller lejes digitalt i Danmark.

FAKTA

Instruktør: Sébastien Drouin
Manuskript: Sébastien Drouin, James Kermack & Andrew Desmond
Medvirkende: Allen Leech, Nina Bergman, Yan Tual, Riley Banzer, James Barton-Steel, Sydney Hendricks, William Kuklis, Kat Fullerton, Gil Botelho

Plot

David Petersen er ude på en lang køretur gennem Rocky Mountains. Da David holder pause på en café, ser han en ung servitrice blive overfaldet af en mand. David griber ind og redder den unge kvinde fra det, der viser sig at være hendes voldelige ekskæreste. Efter denne rystende hændelse fortsætter David sin rejse. Snevejret tager til, og en fejl bag rattet gør, at David kører galt. Da han vågner, er han fanget i en kløft. Det er iskoldt, men kulden og snestormen er måske hans mindste problem. Noget stort og ondsindet bevæger sig omkring Davids bil, og skikkelsen kommer stadig nærmere.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.