Slender Man er en gyserfilm baseret på et Creepypasta Internet meme af samme navn (nogle gange kaldt Slenderman i ét ord). Der burde kunne skabes en interessant film ud fra dette, men dét er ikke lykkedes!

Slender Man er en gyserfilm, der har været ret lang tid undervejs. Især fordi flere produktionsselskaber fik kolde fødder undervejs, eftersom “Slenderman” fænomenet var skyld i et drabsforsøg. Derfor var der en del snak om, at det var ret usmageligt at lave denne film – ikke mindst fra offerets forældres side.

Men foruden at være dårlig, er Slender Man altså også direkte søvndyssende og ligegyldig. Dermed må det konstateres, at der vitterligt ikke var nogen grund til at lave denne film.

Magen til sjælløs gyser uden skyggen af nerve, skal man sateme lede længe efter! Det er som en usaltet frikadelle – bare rolig, forklaring følger herunder.

Som en usaltet frikadelle

Ja, det er helt oprigtig min beskrivelse af Slender Man. Bevares, du kan da godt spise en usaltet frikadelle, men der er ikke meget fornøjelse over det. En omgang kødmos uden smag eller relevans.

Og så ikke mere frikadelle-snak!

Slender Man som film er dog uendelig ligegyldig i den forstand, at man overhovedet ikke bliver involveret i historien. I øvrigt handler denne film ikke om det foromtalte drabsforsøg. Næ nej, den præsenterer naturligvis “Slenderman” karakteren som ægte gyserfilm-skurk.

Én ting er at blive inspireret af virkelighedens psykopater til at skabe en Norman Bates, men direkte at tage en Internet meme og fremstille det som en “real life” gysermyte. Dét er sgu mærkeligt.

Men okay, var det bare gjort ordentligt, kunne jeg såmænd godt se mellem fingrene med dette. Slender Man fremstår dog som en form for kopi af The Ring parret med netop Creepypasta Internetfænomenet Slenderman.

Slender Man gyserfilm anmeldelse

Et solidt gyser cast

På papiret burde Slender Man kunne fungere med castet. Men skuespillerne får desværre absolut intet at arbejde med. Vi har ellers Joey King fra The Conjuring (Nattens Dæmoner på godt dansk) og Wish Upon i en af de bærende roller.

Derudover er der Jaz Sinclair, der lige nu er med i Netflix-serien The Chilling Adventures of Sabrina og Annalise Basso fra Mike Flanagan filmene Ouija 2: Origin of Evil og Oculus.

Den sidste af de fire piger i venskabsgruppen, der opsøger “Slenderman”, spilles af Julia Goldani Telles. Hende kender jeg endnu ikke så meget til.

Det var dog ret mærkværdigt, at den store romance i Slender Man (ja, sådan en er der naturligvis også) udspiller sig mellem hende og en skuespiller, der ligner hende uhyggeligt meget. Det giver udtrykket “søskendekærlighed” et helt nyt og højst upassende ansigt. OBS! De er dog ikke søskende i virkeligheden. Heldigvis!

Det mest interessante ved Slender Man er næsten, at body horror skuespilleren Javier Botet spiller rollen som “Slenderman”. Altså, når ikke der køres de vilde CGI skygger ind over skærmen. Det er spild af hans evner at være med i denne film!

Nå ja, og så er Pennywise ikke den eneste gyser-skurk, der kan ødelægge uhyggen ved at blive til en underlig form for edderkop.

Slender Man gyserfilm Javier Botet

Hvorfor en Slender Man film?

Inden Slender Man endelig er overstået, kommer der en fin lille morale af en art. Den handler om, at vi holder tingene i live ved at tale om dem, dele dem online og skabe fanart. Med andre ord siger de selv, hvorfor denne film ikke burde være lavet.

Men Hollywood så penge i lortet (som man siger), og derfor fik filmen grønt lys. Men de runder altså af med et forsøg på at redde lidt ved bogstaveligt talt at slutte filmen med at sige; Husk nu børn, vi bør forsøge at lukke ned for disse ting.

Gode kræfter bag dårlig film

Slender Man er endda skrevet af David Birke, der skrev manuskriptet til den fantastiske Elle. Og han har også været med til at skrive manuskript til en række film om seriemordere som Gacy og Dahmer.

Instruktøren er Sylvain White, der har arbejdet på en række store tv-serier inklusiv Sleepy Hollow og The Following. Han bør altså også sagtens kunne skabe noget interessant. I stedet sidder han nu med “æren” af at have instrueret en film, der pt. er nummer 51 over de dårligst ratede film på IMDb.

Hvis du har fulgt med i hele “Slenderman” myten, vil du nok gerne se denne film. Men nu kan du da indstille forventningerne, så du måske endda kan blive positivt overrasket.

Ellers vil vi anbefale, at du i stedet bør se dokumentaren Beware the Slenderman, der faktisk var utroligt interessant – selvom den også er noget mangelfuld.

Slender Man er ude på DVD, Blu-ray og VOD nu.

FAKTA

Blu-ray/DVD/VOD-premiere: 17. januar 2019
Genre: Horror
Instruktør: Sylvain White
Medvirkende: Joey King, Javier Botet, Julia Goldani-Telles, Annalise Basso, Jaz Sinclair, Talitha Bateman, Alex Fitzalan m.fl.

Plot

Nogle venner gennemfører et ritual for at afsløre vandrehistorierne om SLENDER MAN. Da en af dem forsvinder, får de mistanke om, at hun er hans seneste offer.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg