FORHØRET Sæson 3 på Viaplay byder på en sidste omgang thriller-mysterie i halvtimes afsnit. Vi har været ret begejstrede for konceptet lige fra starten, og det er stadig godt! Også selvom det ikke er den stærkeste sæson. Læs vores Forhøret sæson 3 anmeldelse her!

FORHØRET Sæson 3 kommer nu på Viaplay med nye afsnit. Der er intet recap af nogen art, så det er om lige at spole tilbage i hukommelsen. Måske endda lige læse de små afsnit-tekster for sæson 1 og 2 på Viaplay, inden du trykker play på sæson 3. Denne sæson er nemlig i direkte forlængelse af især sæson 1.

Du finder vores anmeldelser af tidligere sæsoner her:

Læs vores sæson 1 anmeldelse af Forhøret her >

Og du finder vores Forhøret sæson 2 anmeldelse her >

Der er igen otte afsnit i sæsonen, og vi har set dem alle til denne anmeldelse. Vi er stadig glade for konceptet, men det er (for os, i hvert fald) den svageste sæson. Det siger dog heller ikke meget, når vi er på så ekstremt højt et niveau.

Læs videre på vores Forhøret sæson 3 anmeldelse herunder. Den tredje og sidste sæson har premiere på Viaplay den 19. februar 2023.

Fantastisk seriekoncept

Fra første sæson var vi ret store fans af dette koncept med halvtimes afsnit, der er fokuseret på hovedpersonen og én anden karakter. Konceptet er jo – groft sagt – at vores hovedperson skal opklare et mysterie. For at gøre dette, skal en række personer forhøres for at komme videre til næste spor i opklaringen.

Eftersom hvert afsnit kun er på en lille halv time, og hver sæson har otte afsnit, kan man se en sæson på små fire timer. Og det er inklusiv tissepause.

Det virker helt oplagt, at dette seriekoncept skal sælges til udlandet. Alt fra HBO Max til Netflix eller Apple TV+ (der også kører halvtimes afsnit med Shyamalan’s Servant) ligger lige til højrebenet.

For ja, her på tredje sæson er jeg stadig svært begejstret for dette koncept. Og det er selvom, det desværre blev en sæson 3 med en anden hovedperson, end den jeg udtrykkeligt ønskede mig i vores sæson 2 anmeldelse. Kan man nu ikke engang få sin vilje bare en lille smule?!

Okay, bevares, det giver da også mere mening, at vi skal følge Lars Mikkelsens “Holger Lang”, når vi cirkler helt tilbage til mordet fra sæson 1.

Forhøret: Sæson 3 – Anmeldelse | Viaplay-serie

Sæson 3 arbejder videre på mordet fra sæson 1

Holger Lang (Lars Mikkelsen) samarbejdede med mordofferet fra sæson 1, Christina. Hvis du ikke liiige kan huske så meget fra sæson 1, så var Christina en snu forretningskvinde, der var ude i noget værre snavs. Vi taler “Dark Web” forretninger, hvor der købes og sælges alt det, man ikke officielt må købe og sælge.

Det siger næsten også sig selv, at forretningsmanden Holger Lang har snablen godt nede i de mere beskidte handler. Dog havde han ikke snablen i Christina – om jeg så må sige – hvilket han også gentagne gange må minde folk om. Han så hende nærmere som den arvtager, han aldrig selv har fået produceret.

Derfor er Holger Lang knust over, at Christina blev myrdet og har besluttet sig for, at han skal hævne hendes død. For at kunne gøre dette, skal han naturligvis finde hendes morder. Eller rettere, den der beordrede hendes mord!

Holger Lang konfronterer derfor en række folk, der alle er meget tæt på ham selv. Både venner og fjender. Han er nemlig overbevist om, at han kender den ansvarlige.

Forhøret: Sæson 3 – Anmeldelse | Viaplay-serie

Se Forhøret sæson 3 på Viaplay nu

I løbet af otte afsnit forhører Holger Lang i serie-konceptets natur en række karakterer, spillet af skønne skuespillere. Da castet trods alt er noget begrænset, og hver person kun medvirker i ét til halvandet afsnit, så remser jeg dem lige op.

Vi starter med Pilou Asbæk (OverlordSamaritan) og Evin Ahmad (The Rain). Derefter kommer, i vilkårlig rækkefølge, Nicolas Bro (Journal 64), Josephine Park (Natten har øjne) og Jakob Oftebro (Sort krabbe). Her spiller de to sidstnævnte tvillinger og fungerer utrolig troværdigt som sådan.

Og så får vi også lige Lene Maria Christensen (Undtagelsen), Solbjørg Højfeldt (Viaplays Den som Dræber sæson 2), Sverrir Gudnason (The Girl in the Spider’s Web), Søren Malling (Forhøret sæson 1 og 2) og Lars Brygmann (Equinox) med.

Alt i alt en skøn måde at runde Forhøret serien af på for Viaplay. Men, som tidligere nævnt, jeg håber godt nok, at andre ser værdien i dette koncept og laver flere udgaver. Jeg er i hvert fald klar på mere fra samme (eller vellignende) skuffe.

Sæson 3 af Forhøret får premiere på Viaplay den 19. februar 2023.

FAKTA

Instruktør: Christoffer Boe
Medvirkende: Lars Mikkelsen, Pilou Asbæk, Evin Ahmad, Nicolas Bro, Josephine Park, Jakob Oftebro, Lene Maria Christensen, Solbjørg Højfeldt, Sverrir Gudnason, Søren Malling, Lars Brygmann

Plot

Holger Lang (Lars Mikkelsen), direktøren af milliardvirksomheden Lang Enterprises, var sikker på, at Christina havde begået selvmord. Men pludselig modtager han en mystisk video, der til hans store skræk viser sig at være en optagelse af mordet på Christina. Hvem betalte for mordet på hende – og hvorfor?

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.