DEN SOM DRÆBER – FANGET AF MØRKET 2 begynder nu på Viaplay med otte nye afsnit. Heldigvis er der rigtig meget at se frem til, da sæson 2 af denne serie-reboot er bedre end nogensinde før. Læs vores Den som dræber – Fanget af mørket sæson 2 anmeldelse her!

DEN SOM DRÆBER – FANGET AF MØRKET sæson 2 begynder nu på Viaplay, efter første sæson blev en succes. Forståeligt nok, da sæson 1 af denne serie-reboot var en stærk omgang. Selv med de små-irritationer, der opstod undervejs, var det bestemt en seværdig (og anbefalelsesværdig) serie.

Læs også: Vores sæson 1 anmeldelse af Den som dræber – Fanget af mørket på Viaplay >

Nu kommer så endnu en omgang med en ny sag, der byder på en vaskeægte seriemorder. Og ja, herfra er vi meget begejstret, da der nu “kun” er alt det gode tilbage, mens det mindre gode er skåret helt fra. Dermed er sæson 2 gået hen og blevet bedste sæson i dette serie-univers.

Læs videre på vores Den som dræber – Fanget af mørket sæson 2 anmeldelse herunder. Vi har set de første fire afsnit, så vi mangler sidste halvdel af sæsonen, og vi glæder os til at se den!

Seriemorder eller helt almindelig mand?

Præcis som med sæson 1 af Den som dræber – Fanget af mørket følger vi både politiet og gerningsmanden samtidig. Det fungerer altså ualmindeligt godt, da det netop illustrerer den virkelige verden, hvor en morder sagtens kan blive beskrevet som en “helt almindelig mand”.

Man hører ofte naboerne tale om en person i varme vendinger, når denne pludselig anklages for hæslige og groteske forbrydelser. Og sådan er det jo netop; En person kan både være seriemorder og helt almindelig! Det er faktisk præcis det, der gør en serie som denne så uhyggelig. Man bliver konfronteret med den væmmelige virkelighed.

Nu er det heldigvis ikke sådan, at Danmark er overrendt med seriemordere, men derfor er det alligevel uhyggeligt, at det netop er så svært at genkende ondskab, når det bare er den høflige person, der står bag dig i køen hos bageren en lørdag morgen.

Og mens gerningsmanden i sæson 1 faktisk var en ret gusten type (ja ja, det var ikke så simpelt, men det skal vi ikke ind på her), så er seriemorderen i sæson 2 uhyggeligt normal. Han er praktisk taget enlig far, da hans kone arbejder i udlandet, og er vellidt på sin arbejdsplads og blandt alle andre.

Dermed minder sæson 2 af Den som dræber – Fanget af mørket meget mere om den blændende britiske The Fall (med Jamie Dornan og Gillian Anderson) end sæson 1 af denne danske serie. Og det er kun en god ting!

Den som dræber – Fanget af mørket 2 – Anmeldelse (Viaplay)

Så mange skønne karakterer

Personligt er jeg ualmindeligt glad for, at vi stadig får Natalie Madueño i hovedrollen som “profiler” Louise Bergstein. Hun var god i sæson 1 og er kun blevet bedre her i sæson 2. Vi behøver slet ikke tænke på, at hun også var forbi The Rain (den klandrer jeg ingen skuespillere for).

Til gengæld er vi sluppet for den mavesure og irriterende Jan Michelsen fra sæson 1. Louise Bergstein er nemlig taget til Fyn for at besøge sin mors veninde, Alice, der spilles skønt af den altid fantastiske Solbjørg Højfeldt. I øvrigt en skuespiller, der har alt fra Lars von Triers Riget til Susanne Biers Sekten og – ej at forglemme – Bille Augusts Zappa på CV’et.

På Fyn ender Louise (Natalie Madueño) med at få Karina Hørup som chef. Karina spilles af Helle Fagralid, der har været på min radar siden Farligt Venskab fra 1995. Som karakter er Karina Hørup lige præcis den type, man ønsker alle ansatte i politiet skulle være. Hun er lydhør, har integritet og vil gerne gøre det rigtige!

I rollen som seriemorder ser vi norske Tobias Santelmann, der nok vil virke bekendt, da han har været med i både Kon-Tiki og Kraftidioten. Jeg skal ikke sige for meget om ham, andet end at han er uhyggeligt god. Der er rigtig mange andre velkendte danske skuespillere med, men det skal du nok komme til at opleve undervejs.

Den som dræber – Fanget af mørket 2 – Anmeldelse (Viaplay)

Se Den som dræber – Fanget af mørket sæson 2 på Viaplay

Ina Bruhn er (naturligvis) stadig skaber af serien, ligesom hun er hovedforfatter. Der er andre inde over de enkelte afsnit, men det er overordnet hendes serie, og dét kan hun saftsuseme være stolt af. Især med denne sæson 2, der står markant skarpere end sæson 1, når vi taler karakterportrætter.

Den overordnede instruktør (der sikrer, at et stramt koncept følges) her på sæson 2 er Jonas Alexander Arnby. Gyserfans vil måske nikke genkendende til dette navn, da hans spillefilmdebut som instruktør var gyserfilmen Når dyrene drømmer fra 2014.

Denne sæson er måske mindre brutal på nogle måder rent visuelt, mens uhyggen er meget stærkere på især de mere nære områder. Det fungerer i dén grad som en helstøbt oplevelse.

Sæson 2 af Den som dræber – Fanget af mørket består af otte afsnit á 45 minutter, som får premiere eksklusivt på Viaplay den 28. marts 2021. De to første episoder frigives søndag den 28. marts, hvorefter der frigives én episode hver uge efterfølgende.

Den som dræber – Fanget af mørket 2 begynder på Viaplay den 28. marts 2021.

FAKTA

Hovedforfatter: Ina Bruhn
Episodeforfattere: Per Daumiller, Tine Krull Petersen, Bo Hr. Hansen
Konceptuerende instruktør: Jonas Alexander Arnby
Medvirkende: Natalie Madueño, Helle Fagralid, Tobias Santelmann, Solbjørg Højfeldt m.fl.

Plot

Handlingen i sæson 2 af Den som dræber – Fanget af mørket tager udgangspunkt i tre uopklarede mord på unge mænd på Fyn. På trods af, at de blev dræbt med få måneders mellemrum under lignende omstændigheder, lykkedes det ikke politiet at opklare mordene, og fem år senere er politiet stadig på bar bund.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.