The Rain er ude med sæson 2 på Netflix. Er du fan af den danske sci-fi serie, vil du nok også blive glad for anden sæson. Den fortsætter nemlig helt i samme stil. På godt og ondt. Læs mere i vores anmeldelse her!

The Rain er klar på Netflix med sæson 2 fra 17. maj 2019. Den danske sci-fi serie fik ikke de bedste ord med på vejen fra hverken danske anmeldere eller seere. Derimod lader det til, at serien har været et ret solidt hit i resten af verdenen.

Vi gav selv sæson 1 en anmeldelse, der udløste 4 ud af 6 splatter. Dette var dog efter de første tre afsnit, hvor vi ikke var synderlig begejstrede for historien. Dette blev kun værre senere i sæson 1, så vi ville nok nærmere ligge på 3 splatter for hele sæson 1.

Det samme ender vi med at give her i The Rain sæson 2 anmeldelsen. Serien fortsætter nemlig på Netflix i præcis samme spor. Efter den internationale succes må det være den rigtige beslutning, men det fungerer bare ikke for os her på Heaven of Horror.

Læs mere om hvorfor i denne spoilerfrie anmeldelse!
(spoilers fra sæson 1 vil dog forekomme)

Hvorfor er det lige, den hedder The Rain?

Vi starter sæson 2 af The Rain der, hvor sæson 1 slap, så den er ret nem at komme direkte ind i igen. Med udgangen af første sæson fandt vi ud af, at regnen (og vand generelt) slet ikke var så farligt. 

Selve seriens titel refererer derfor reelt til det faktum, at regnen spredte angrebet, da apokalypsen ramte Danmark. Og, nå ja, det faktum at vi så benyttede vaskeægte Storm P logik til at konkludere, det måtte være regnen, der var selve årsagen til hele balladen. Det er kun delvist rigtigt, da den trods alt var smittebæreren.

Det er nemlig (ikke overraskende) en menneskeskabt virus, der (endnu mindre overraskende) er skabt for at tjene penge. Det er simpelthen et biologisk våben, der kan sælges. Og det samme kan modgiften… den nåede vi dog bare ikke liiige at få skabt.

Dog ved vi, at den bør kunne skabes ud fra Rasmus (Lucas Lynggaard Tønnesen), der er “patient zero”. Han har da også været den primære karakter brugt i diverse teasere og trailers.

Rasmus er dermed både en mulig redning og en konstant trussel. Men storesøster, Simone (Alba August), gør naturligvis fortsat alt, hvad hun kan for at beskytte ham.

The Rain: Sæson 2 anmeldelse | Netflix Serie

Fortællerstilen fortsætter i samme spor

Den samme stil betyder dog også, at vi fortsætter med præcis de elementer, der gjorde serien ret irriterende for os i sæson 1.

Der er simpelthen for meget, der bliver skøjtet henover. I forhold til sæson 1 var det især helt lavpraktisk, at vores gruppe lod til at kunne vandre fra Ringsted til Københavns rådhusplads på rekord tid. Nu er det mere, at vi bare skipper vandreturen og hopper i plottet.

Eksempelvis skal vores gruppe af unge overlevende hen til en anden større dansk by. De lægger en plan for hvordan, de skal komme derhen. Det er noget, der omfatter både en tur med båd og en god gåtur. Derefter ville jeg typisk forvente, at vi nu skal ud på denne tur med dem.

Men nej. Klip til at de ankommer i den nye by.

Det er reelt fint nok, når tiden spares for at bruge mere tid på plottet. Desværre er det bare mere personfnidder, der bliver brugt tid på, og det gør bare ikke super meget for mig. Tværtimod reducerer det serien til at være et teen-agtigt drama fremfor at være den solide sci-fi serie, den har potentiale til.

Naturligvis er det en smagssag, og jeg kan da også kun rose The Rain for at holde stilen fra sæson 1. Det er jo trods alt den første sæson, der fik så meget succes, at vi nu har fået en sæson 2. Jeg er bare ikke superfan af stilen. Desværre.

Nye karakterer i sæson 2 af The Rain

Vi mistede en af karaktererne fra “holdet” i sæson 1. Det var desværre en af de mest interessante karakterer, Beatrice (Angela Bundalovic). I vores sæson 1 anmeldelse skrev vi, at vores frygt var, at hun hurtigt kunne blive “en virkelig stereotyp karakter”. 

Men det skal vi da ikke bekymre os om nu, da hun i stedet er død.

Til gengæld er der kommet nogle nye karakterer ombord, og de er altså begge meget interessante. Den ene er Natalie Madueño, som vi netop har set i Den som dræber – Fanget af Mørket på Viaplay. Der spillede hun en af hovedrollerne, og hun får også tidligt i sæson 2 af The Rain en vigtig rolle.

Den anden er Clara Rosager, der lige nu nyder en kometfart på sin karriere. Hun var med i både Før Frosten og Journal 64. Derudover er hun netop blevet castet til Morbius, der er en Spider-Man spin-off. I The Rain spiller Clara Rosager også en helt ny karakter. Mere siger vi ikke, da det vil betyde spoilers.

The Rain: Sæson 2 anmeldelse | Netflix Serie

Vil du have sæson 3 af The Rain? Så se sæson 2 på Netflix nu!

Som altid får du hele sæsonen på én gang og kan binge-watche den over en weekend. Sæson 2 består af 6 afsnit, så den er hurtigt set. Er du fan af serien og vil gerne have en sæson 3, så kan det i øvrigt varmt anbefales at få den set hurtigst muligt.

Det er ærgerligt, hvis du gerne vil forlænge fornøjelsen lidt, men det lader til at have indflydelse på, om serier bliver fornyet og får flere sæsoner hos Netflix.

Vi ved endnu ikke, om der kommer en sæson 3 af The Rain, men mon ikke det er muligt, hvis seriens succes fortsætter. Især i det store udland, hvor alle de store mediesites dækker den ret solidt. Herfra venter vi med spænding i stedet på at den tyske Dark (hvor vi elskede sæson 1) kommer med sæson 2 om en måneds tid.

Min danske loyalitet og ærekærhed gør dog, at jeg virkelig også håber på, at The Rain får en sæson 3, så se den endelig!

Sæson 2 af The Rain får premiere på Netflix den 17. maj 2019.

FAKTA

Skabere: Jannik Tai Mosholt, Christian Potalivo, Esben Toft Jacobsen
Medvirkende: Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard, Jessica Dinnage, Sonny Lindberg, Natalie Madueño

Plot

I en verden hvor naturen forandrer sig, og hvor virussen gradvis bliver mere og mere farlig, og hvor ingen kan være sikre på, hvem der er en allieret eller en fjende, bliver solidaritet og loyalitet blandt gruppens medlemmer sat på den ultimative prøve. Seriens anden sæson handler om fællesskab versus individualitet. Om kærlighed, overgangen fra barn til voksen, venskab og at holde sammen gennem de mest udfordrende tider.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg