THE HEAD Sæson 2 er på Viaplay med 6 nye afsnit, der fortsætter i fin forlængelse af begivenhederne i sæson 1. Plottet virker bekendt, og slutningen er stærk. Læs vores The Head sæson 2 anmeldelse her!

THE HEAD sæson 2 kan nu ses på Viaplay. Der er igen seks afsnit i sæsonen, og folk dør (igen) som fluer, mens alle forsøger at finde morderen. Det er endnu en gang et cast med en række forskellige nationaliteter, mens der reelt kun er to gengangere fra sæson 1.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af The Head sæson 1 her >

Vi er nu på et forskningsfartøj i Stillehavet fremfor på Sydpolen. Og ja, afsnit 1 i denne nye sæson starter med et recap af første sæson. Det er lige kort nok, men man får de vigtigste deltaljer med, der rent faktisk har betydning for denne nye sæson.

Du kan læse videre på vores The Head sæson 2 anmeldelse herunder. Find alle seks afsnit på Viaplay fra den 5. marts 2023.

Endnu et afhugget hoved

Eftersom langt de fleste karakterer (også!) døde i sæson 1, giver det sig selv, at vi har et overvejende nyt cast. Og så er vi i Stillehavet fremfor Antarktis. Jeg synes personligt, at rammerne på Antarktis var noget mere interessante, men det fungerer helt sikkert også godt med den nye lokation.

Det er også rigtig positivt, at de 6 nye afsnit fortsætter i fin forlængelse af begivenhederne i sæson 1.

Vi følger (nok en gang) en gruppe forskere, der arbejder på at stoppe den forestående klimakatastrofe. Denne gang skal svaret findes i alger, og derfor befinder vi også nu på forskningsfartøjet Alexandria.

Igen spiller et afhugget hoved af et af forskningsmedlemmerne en central rolle. Serien hedder jo også The Head. Da det hovedløse lig findes i en af skibets kahytter, sætter det en skræk i livet for alle ombord. Alle ved jo, hvordan det gik sidste gang, Dr. Arthur Wilde (John Lynch) stod i spidsen for et hold forskere.

The Head: Sæson 2 – Viaplay anmeldelse

Forsker med gudekompleks

Hovedpersonen er på mange måder igen biologen Dr. Arthur Wilde (John Lynch). Han står ellers anklaget for mord på det meste af holdet fra sæson 1. Men vi ved dog, at langt de fleste (dog ikke alle) mord, blev begået af den unge læge, Dr. Maggie Mitchell (Katharine O’Donnelly).

Derfor er Arthur Wilde også nærmest besat af tanken om hævn, og han er sikker på, at Maggie Mitchell er ude efter ham. Baseret på begivenhederne i sæson 1, kan man ikke ligefrem bebrejde ham. Han ser hende derfor bogstavelig talt alle steder og virker lettere vanvittig undervejs.

Samtidig mener han jo selv, at han er verdens navle. Det er ham, der kan redde hele Jorden, og derfor er han den vigtigste. Og så har han naturligvis altid ret og kan undskylde alle gerninger. Det er jo for klodens fremtid, og man må forstå, at han er vigtig.

Med andre ord er han lige så stædig, og blottet for empati, som i sæson 1.

Se The Head sæson 2 på Viaplay nu!

Der er som sagt seks afsnit i denne nye sæson, der på mange måder udspiller sig som første sæson. Og der er også stadig en række ubesvarede spørgsmål fra sæson 1, der spøger; Hvem kan vi stole på, og er nogen ude efter hævn?

Eller er der måske mægtigere kræfter, der er ude efter Dr. Wildes forskning?

Undervejs kommer man naturligvis i tvivl flere gange og når at tænke “Det er hende!” eller “Jamen, så må det være ham dér!”. Sådan skal det næsten være, når der hele tiden er nogen, der opfører sig mistænksomt. Alle har deres egne hemmeligheder, der kan få dem til at se skyldige ud.

Det er i afsnit 6, du får alle svar, og jeg var faktisk ret begejstret, da det giver fin mening. Det er et solidt “Whodunnit”-mysterie, hvor du som seer også får en ordentlig forklaring på hvorfor. Dét er der helt sikkert mange, der vil sætte pris på, tror jeg. Kunne du lide sæson 1, kan du derfor roligt se denne nye sæson.

Første afsnit i sæson 2 kaldes endda “Episode VII”, så ved at kalde afsnittet for nummer 7, siger man også med al tydelighed, at det er en direkte fortsættelse. Den er ikke altid lige stærk, men sidste afsnit er heftigt på den rigtig gode måde.

Sæson 2 af The Head kan ses på Viaplay fra den 5. marts 2023.

FAKTA

Instruktør: Jorge Dorado
Medvirkende: John Lynch, Katharine O’Donnelly, Josefin Neldén, Kardo Razzazi, Nora Rios

Plot

Et kæmpe fragtskib sejler midt i Stillehavet, 1.600 km fra nærmeste kyst. Om bord har Arthur Wilde og hans forskerhold endelig fundet en biologisk løsning på klimaforandringerne. De skal lige til at sejle tilbage til land… da Arthurs mest geniale samarbejdspartner bliver fundet død. Han er blevet brutalt halshugget. Mareridtet er vendt tilbage – hvem overlever?

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.