Men in Black: International er fortsættelsen på Men in Black franchisen, der nu byder på et helt nyt cast. Selve rollebesætningen fungerer helt fint, men historien er desværre ikke videre spændende eller innovativ. Læs mere i vores Men in Black: International anmeldelse her.

Men in Black: International er en længe ventet ny film i Men in Black franchisen, der tidligere havde Will Smith og Tommy Lee Jones i hovedrollerne. Denne nye film byder på et helt nyt cast, mens selve universet er præcis, som du husker det.

Helt overordnet var jeg ret begejstret for det nye cast, der er fyldt med skuespillere, jeg godt kan lide. Mere om dem senere i denne anmeldelse.

Desværre er Men in Black: International bare ikke en film, der kunne leve op til mine forventninger. Det føltes lidt som en pligtopgave at komme med noget nyt til Men in Black franchisen, men uden at have nogen videre spændende historie.

Men in Black bliver internationale

Måske var mine forventninger for bare for høje. Jeg havde nemlig virkelig glædet mig, da jeg helt grundlæggende synes, Men in Black er et spændende koncept. Og så var castet til lige netop Men in Black: International ret perfekt i min bog.

Filmen kommer da også godt fra start, og man føler sig straks hjemmevant i dette univers. Alligevel ender det med, at filmen føles betydeligt længere end de knap to timer, den varer. Det er bare aldrig et særlig godt tegn.

Plottet er ret let luret. Ofte i ret god tid inden diverse “twists” sætter ind. Lige dér plejer Men in Black at kunne overraske bare en smule. Dét skete ikke her.

Måske er det også okay, for jeg var da godt underholdt. Men så bare heller ikke mere. Og det er altså lidt underligt at sidde tilbage med den følelse samtidig med, at man nyder at se (og høre) disse skuespillere på det store lærred.

Men in Black: International - Anmeldelse

Chris Hemsworth og Tessa Thompson som skøn duo

I stedet for Will Smith og Tommy Lee Jones er det nu Chris Hemsworth og Tessa Thompson, der overtager rollerne som “the Men in Black”. Det fungerer altså ret godt for mig, men nu synes jeg også allerede, de har et skønt samspil fra Marvel universet, hvor de spiller henholdsvis Thor og Valkyrie. 

Tessa Thompson er Agent M; den fornuftige, der prøver at gøre jobbet ordentligt, men også observerer alt og alle med helt friske øjne. Tessa Thompson var også med i Netflix sci-fi filmen Annihilation (2018), der delte vandene ret meget.

Chris Hemsworth er Agent H; Den garvede agent, der allerede er lidt af en helt, men faktisk også virker lidt udbrændt. Eller måske bare ensom. Er du ikke fan af Marvel film, kan du måske også huske Chris Hemsworth fra den vanvittige gyserfilm Cabin in the Woods.

Liam Neeson spiller deres chef, når de er på opgave i London afdelingen af MIB. Han er sådan set altid god, og leverer en yderst stabil præstation, selvom den ærligt talt er lidt kedelig.

Derudover er Emma Thompson med som lederen af hele MIB, og hun er fuldstændig fantastisk. En del flere scener med hende kunne klart have løftet Men in Black: International. Når hun er på skærmen, får vi mere af en tør og kulsort humor frem for den lidt for platte amerikanske variant.

Sidst, og absolut også mindst, er der komikeren Kumail Nanjiani (HBO serien Silicon Valley), der lægger stemme til et lille rumvæsen. Han var klart et af de bedste komiske indslag i hele denne film.

Men in Black: International - Anmeldelse

Se Men in Black: International i biografen nu

Men in Black: International er instrueret af F. Gary Gray, der efterhånden har en del film bag sig. Inden for de seneste par år har han lavet både Straight Outta Compton og Fast & Furious 8. Der er altså plads til både passionsprojekter med mere personlige historier og så de store Hollywood blockbuster film i etablerede filmfranchises.

Lige præcis denne film er flot og forrygende på mange måder, men noget passionsprojekt er den så absolut ikke. Chris Hemsworth og Tessa Thompson gør, hvad de kan, men de får ret beset ikke synderlig meget at arbejde med.

Kumail Nanjiani leverer en skøn og latterfremkaldende humor, mens Emma Thompson leverer noget nerve og sort humor, der bestemt er nødvendigt i Men in Black universet. Det var trods alt det, Tommy Lee Jones også stod for i den oprindelige konstellation.

Filmen skal helt sikkert ses, hvis du er fan af de tidligere Men in Black film. Du skal bare ikke forvente alt for meget af historien, og i stedet læne dig tilbage og nyde gensynet. Så vil du nok kunne se den og få en mere positiv oplevelse, end vi formåede.

FAKTA

Biografpremiere: 13. juni 2019
DVD/Blu-ray premiere: 28. oktober 2019
Instruktør: F. Gary Gray
Medvirkende: Tessa Thompson, Chris Hemsworth, Rebecca Ferguson, Kumail Nanjiani, Rafe Spall, Laurent Bourgeois, Larry Bourgeois, Emma Thompson, Liam Neeson m.fl.

Plot

Men in Black har altid beskyttet jorden fra universets værste afskum. I dette nye sci-fi eventyr tackler de deres største, og mest verdensomspændende, trussel til dato – en muldvarp i Men in Black organisationen.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg