SAMARITAN på Prime Video er en ny mørk superheltefilm med Sylvester Stallone, Javon ‘Wanna’ Walton og Pilou Asbæk i hovedrollerne. Det er lige dele drama, action, thriller og fantasy. Læs hele vores Samaritan-filmanmeldelse her!

SAMARITAN er en ny Prime Video-film med Sylvester Stallone og Javon ‘Wanna’ Walton i hovedrollerne med Pilou Asbæk i den tredje nøglerolle. Sylvester Stallone spiller en ældre mand, som Sam (Javon ‘Wanna’ Walton) mener er den største superhelt, der nogensinde har levet: “Samaritan”.

Men så vidt man ved, døde både Samaritan og hans tvillingebror “Nemesis”, da de kæmpede mod hinanden 25 år tidligere. Eller overlevede Samaritan måske? Det tror Sam bestemt, at han gjorde. Han har dog været igennem et par stykker, som han var overbevist om var superhelten, så Joe Smith (Stallone) er bare den håbefulde knægts nyeste mistænkte.

Fortsæt med at læse vores Samaritan filmanmeldelse nedenfor. Find den på Amazons Prime Video fra 26. august 2022.

Interessante karakterer og et stærkt cast

Denne Prime Video tilføjelse er en mørk superheltefilm, hvilket næppe er noget nyt. Vi har allerede set det i mange Batman-film i løbet af de sidste mange år. Selv en film som Hancock tog en lignende tilgang – mens den også brugte komedie, hvilket denne ikke gør.

I stedet er Samaritan lige dele drama, action, thriller og fantasy. Alt hvad du behøver i en god “superhelt versus superskurk”-fortælling. Okay, jeg kan også godt lide, når komedie er en del af det, men det passer egentlig ikke til Samaritan. Det er som sagt heller ikke længere noget Batman-filmene gør sig i. Og det fungerer også godt på denne mere dystre måde.

Sylvester Stallone gør et rigtig godt stykke arbejde med at portrættere den meget gennemsnitlige (næsten usynlige) Joe Smith, som måske bare er en superhelt i skjul.

Samaritan – Anmeldelse | Superheltefilm m. Stallone

Pilou Asbæk (Game of Thrones, Overlord) spiller den lokale bandeleder, der tager imod dem, der ikke har nogen andre. Altså, på den der klassiske bande-måde, så det hele er selvfølgelig ikke “sødt og uskyldigt”.

MERE MED PILOU ASBÆK

Nej, vi synes ikke altid, hans film er fantastiske… vi var f.eks. ret skuffede over Ghost in the Shell >

Vores danske Pilou Asbæk er dog ret perfekt castet her i Samaritan, da han formår at få nogle nuancer med, så vi bedre kan forholde os til ham. Et af de helt store nøgletemaer i Samaritan er nemlig netop, at alt ikke er så sort og hvidt eller godt og ondt. Dér kan Pilou Asbæk altså noget, som eksempelvis “Sean Fucking Harris” (fang eventuelt referencen her) ikke kan ramme.

Javon ‘Wanna’ Walton er lige så charmerende (og fræk) som nogensinde i rollen som den unge Sam Cleary, der ønsker at tro på retfærdighed og lighed. Det er tydeligt, at denne film blev optaget for et stykke tid siden, da han ser meget ung ud. Meget yngre end han lige gjorde i The Umbrella Academy. Han er lidt mindre kæk her og rammer mere den uskyldighed, rollen kræver.

Velkendt og alligevel frisk

Der er helt sikkert noget 90’er-stemning over denne film, men det har mere at gøre med kernehistorien end selve produktionen. Produktionen er meget moderne, og jeg nød især, at skelnen mellem godt og ondt ikke er så simpelt, som de fleste ønsker, det skal være.

Noget franchisefilm som X-Men og Avengers har også beskæftiget sig meget med. Helte kan være skurke og omvendt. Det afhænger altid af både situationen og øjnene, der ser. Èn mands helt er en anden mands superskurk, hvilket er et nøglegreb i dette plot. Det handler om perspektiv, og Samaritan tager et godt og sundt blik på dette.

Men den tilføjer også nogle heftige sociale kommentarer. Og hey, hvis du ikke kan lide at “tænke på det virkelige liv”, når du ser film om superhelte, så kan du sagtens ignorere det.

Det bør du dog egentlig ikke, da punkterne er gyldige og vigtige. Men du kan gøre det og bare nyde tju-bang delen!

Samaritan – Anmeldelse | Superheltefilm m. Stallone & Pilou

Se Samaritan på Prime Video!

Julius Avery er instruktør på Samaritan, og hvis du har set den fantastiske zombiefilm Overlord (2018), vil du være bekendt med hans stil. Den film havde ligeledes Pilou Asbæk i en skurkerolle, og de fungerer tydeligvis meget godt sammen.

Manuskriptet er skrevet af Bragi F. Schut. Han skrev også manuskriptet til Escape Room (2019), sammen med Maria Melnik, og drejningerne i begge disse manuskripter er bestemt en fællesnævner.

Hvad angår det visuelle, har jeg ét mindre problem: Under flashbacks ser vi en yngre Sylvester Stallone, og den ligner altså et computerspil. Og ikke engang ét af de allerbedste. Der burde være nok yngre Stallone optagelser til at kunne gøre det bedre. Hvis ikke, ville noget animeret (som i åbningen af ​​filmen) have været at foretrække. Alt andet er distraherende og trækker niveauet ned.

Denne superheltefilm har en relativt kort spilletid på lige under 1 time og 40 minutter, men det er inklusive rulleteksterne. Denne spilletid fungerer rigtig godt til historien, så den er virkelig perfekt til en fredag ​​aften. Bare læn dig tilbage og nyd det.

Samaritan udkommer på Prime Video fra den 26. august 2022.

FAKTA

Instruktør: Julius Avery
Manuskript: Bragi F. Schut
Medvirkende: Sylvester Stallone, Javon “Wanna” Walton, Pilou Asbæk, Dascha Polanco, Moises Arias

Plot

Den 13-årige Sam Clearly (Javon “Wanna” Walton) mistænker sin mytiske og tilbagetrukne nabo, Mr. Smith (Sylvester Stallone) for faktisk at være en legende, der gemmer sig i menneskemængderne. For 20 år siden blev Granite Citys selvtægtsmand med superevner, Samaritan, rapporteret død efter en voldsom kamp mod hans ærkefjende, Nemesis. De fleste tror, at Samaritan forsvandt ind i flammerne, men enkelte i byen har – ligesom Sam – et håb om, at han stadig er i live. Med mere og mere kriminalitet og en by på kanten til kaos gør Sam det til sin mission at tvinge sin nabo ud af sit skjul og redde byen fra at falde i ruiner.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg